„Ez az elmúlt 25-30 év leggyengébb román csapata”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.03. 14:38
null
A magyar csatárok közül Nikolics Nemanja van a legjobb formában (Fotó: Földi Imre, archív)
A 2015-ös év legnagyobb válogatott presztízsmeccse jön pénteken: 20.45-kor az Üllői úton Magyarország–Románia Eb-selejtező. A nagy mérkőzés előtti napon olvasóink kérdéseire válaszolt három kollégánk, az NSO két szerkesztője, Marosi Gergely és Pór Károly, valamint erdélyi szakíró kollégánk, Boros Miklós. Alább a teljes kérdezz-feleleket elolvashatják.

 

Dávid Ballon, Schweighardt Ottó, Meleg György és még sokan mások: Indokolt-e, hogy nem kerettag Böde Dániel? Miért maradhatott ki?
Marosi Gergely: Egyértelmű slágerkérdés Böde kimaradása, ezt kérdezték a legtöbben. Bernd Storck már korábban hangsúlyozta, hogy a támadásban 4–1–4–1-be átváltó 4–2–3–1-es formáció áll hozzá a legközelebb, gyors passzos játékkal. Négy játékos is van a keretben, aki tud egyedüli csatárt játszani: Nikolics (aki a legjobb formában van – és Bödénél erősebb bajnokságban), Szalai (aki eddig az állandó kezdőcenter volt), Priskin és Németh Krisztián. Storck dönthetett úgy, hogy nem kell több center, vagy „bödézésre" tudja használni elöl a hasonló felépítésű Szalait. Formája alapján a keretbe nálam bekerült volna, mert akár csereként is „rá lehet ereszteni" egy már viseltes védelemre. Én úgy gondolom, hogy taktikai oka van, a topligás játékos – de játékhiánnyal küzdő – Szalai előrébb volt a rangsorban.
Pór Károly: Böde Dániel valóban remek formát mutat a Fradiban, kérdés, hogy nemzetközi szinten ez mennyit érhetne. Ettől függetlenül Böde nálam is kerettag lenne. Elképzelhető, hogy Storck nem egy tankszerű csatárral, klasszikus centerrel tervez elöl, ezért maradt ki. Szalai Ádám is ilyen típusú, de ha nem ez a fő elképzelés, akkor érthető, hogy kettejük közül csak egyikük kapott meghívót.

Név nélkül: A szeptember eleji meccsek nem nagyon kedvezőek számunkra. Ezek kijelölt időpontok, amin már nem lehet változtatni, vagy esetleg az MLSZ idejében tudja alakítani még?
Marosi Gergely: Ebbe nem volt beleszólásunk, az UEFA – többek között azért is, mert elege lett az elhúzódó időpont-egyeztetésekből – központilag sorsolta a menetrendet. Mellesleg nekünk a nyár eleji időpont sem szokott jó lenni...

Norbert Stanko, a Felvidékről: Otthon nekünk kell előre menni. Van megfelelő ember a középpályán, aki labdát szerez, és pontosan is indít? Nincs Gera és Hajnal sem, nélkülük nehéz lesz...
Pór Károly: Gera Zoltán valóban nagyon hiányozni fog. Tőzsér Dániel meg tudja oldani ezt a posztot, mert védekezésben és támadásépítésben is használható, csak kérdés, milyen állapotban van azt követően, hogy egész nyáron nem volt csapata, csak néhány napja dőlt el, hogy a QPR-ban folytatja.
Marosi Gergely: Az említett formáció egyben azt magában rejti, hogy kell egy mélyről fellépő, támadópotenciállal rendelkező játékos – Tőzsér tökéletesen megfelel, csak egyáltalán nincs játékban. Ezért engem kicsit meglepett, hogy Hajnal nem is kerettag.

Mányoki István: Lehet-e tudni, hogy milyen szempontok, adatok alapján válogatott, illetve szűkített Storck szöv. kapitány?
Pór Károly: Storck úgy nyilatkozott, hogy a korábbi teljesítmény és az aktuális forma is meghatározó, de ez utóbbi esetében ugye nehéz dolga van, mert több játékos sokáig csapat nélkül volt a nyáron, illetve kevés szerepet kapott klubjában. A kezdőcsapat kijelölésénél ezért elsősorban az fog dönteni, amit az edzéseken tapasztal. Azt ugyanakkor lehet tudni, hogy az U20-as keret kijelölésénél döntő tényező volt, hogy a különböző fizikai felméréseken milyen eredményeket produkáltak a játékosok (pl.: a hírek szerint 4 másodpercen belül kellett futni 30 méteren). Most azonban ilyen jellegű felmérésre nem volt lehetősége a kapitánynak.

ifj. Dósa Szilveszter: Romániának ez az utolsó nehéz idegenbeli mérkőzése a selejtezők során, és egy döntetlennel is az élen marad. Mit gondolnak, vajon Románia idegenben jó az iksz alapon a mi játékunk tönkretételére fókuszál, vagy Budapesten is győzelemre akar törni?
Boros Miklós: Iordanescu szövetségi kapitány szerint a budapesti mérkőzésen a cél a csoport első helyének megőrzése, de Razvan Burleanu, a szövetség elnöke szerint sem lenne rossz eredmény egy magyarok elleni döntetlen. Nyíltan senki sem mondta ki, hogy döntetlenre játszanának, de a román célok szempontjából az egy ponttal sem lennének elégedetlenek.

Romániában Dzsudzsák Balázs szabadrúgásgóljával szereztünk pontot, a románok pedig a pontrúgásokból sebezhetőek (Fotó: Veres Viktor, archív)
Romániában Dzsudzsák Balázs szabadrúgásgóljával szereztünk pontot, a románok pedig a pontrúgásokból sebezhetőek (Fotó: Veres Viktor, archív)

ifj. Dósa Szilveszter: Az előző mérkőzésünkön egy pontrúgás (Dzsudzsák szabadrúgása) révén szereztünk pontot Romániában. Várható-e, hogy Budapesten is építünk Balázs kiváló pontrúgó-képességeire?
Marosi Gergely: Sőt! A románok elleni legutóbbi három gólunk egyike sem volt akciógól (1 szabadrúgás, 1 tizenegyes, 1 szabadrúgás utáni fejes), és a román válogatott „érzékeny" a rögzített játékhelyzetek levédekezésére. Dzsudzsákon kívül Stieber és Tőzsér rúgótechnikája is kiemelkedő. Ha a Dárdai Pál alatti, rendkívül fegyelmezett, kevés kockázatot bevállaló játékot húzzuk megint elő – és mivel az eredményes volt, miért ne tennénk? –, akkor még jobban felértékelődik a szabad- és szögletrúgások szerepe.
Pór Károly: A legutóbbi öt Eb-selejtezőn szerzett négy gólunkból hármat szöglet vagy szabadrúgás előzött meg, ezért kulcskérdés lehet, hogy minél több ilyen helyzetet tudjunk harcolni. Ezért tartanám fontosnak, hogy Németh a bal, Dzsudzsák pedig a jobb szélről indulva, befelé cselezve minél több párharcra, adott esetben szabálytalanságra késztesse a román védőket. Úgy gondolom, mindkettejük kellően gyors ehhez, és képesek váratlan húzásokra, amivel meglephetik a román védőket.

ifj. Dósa Szilveszter: A mi bukaresti meccseinken hagyományosan pokoli hangulat várja a mieinket. Vajon nekünk az ultrák nélkül sikerülhet-e hasonlóban részesíteni a román játékosokat?
Marosi Gergely: Mondjuk ki, ultrák nélkül visszafogottabb volt a hangulat az eddigi selejtezőkön, de a románok ellen mindenki várhatóan felpörög a lelátón is. Szerintem egyébként is nagyon nehéz olyan elképesztő hangulatot teremteni, amely egy sokat látott játékost is meghökkent. Ha lesz egy korai magyar gól, a hangulat adva van, szoros mérkőzésnél, hátránynál viszont hiányozhat az a plusz, amit az ultrák adnak.

A szurkolók hangulatát a mérkőzés állása határozza meg, hátrányban hiányozhatnak az ultrák (Fotó: Korponai Tamás, archív)
A szurkolók hangulatát a mérkőzés állása határozza meg, hátrányban hiányozhatnak az ultrák (Fotó: Korponai Tamás, archív)

Végh Maxi: Mekkora jelentősége lesz a mérkőzésen a középpályának, mert úgy érzem, hogy azonos képességű játékosok állnak mindkét oldalon, esetleg ott kerülhetünk fölénybe? Illetve még azt kérdezném, hogy két jó kapus van a román keretbe Pantilimon és Tatarusanu, melyikük védhet ellenünk?
Boros Miklós: A kapuskérdésre egyszerűbb a válasz: a válogatottban Tatarusanu évek óta elsőbbséget élvez, még akkor is, amikor kevesebbet volt játékban a klubjában. A középpályán a románok két kevés válogatottsággal rendelkező rombolóval (Prepelita és Hoban) állnak majd fel, akik sosem játszottak még együtt, ennek lehet jelentősége.
Marosi Gergely: Miki, mi várható középpályán, ha az eredmény után kell futni a románoknak? Kit lehet behozni, aki jobban tud építeni?
Boros Miklós: Budescu lehet a románok „titkos fegyvere", remek szezont fut a klubjában, vezeti a góllövőlistát, de a társakat is ki tudja szolgálni. Viszont mivel nem futógép, Iordanescu csak a sajtó nyomására válogatta be, de így is ideális cseréje lehet Sanmarteannak, aki aligha bír végigjátszani egy intenzívebb mérkőzést.

Járfás Viktor: Az a kérdésem lenne, hogy Önök szerint nem lesz túlságosan is „megilletődve" a magyar válogatott?! Mint azt ők is tudják, erre a meccsre vár az egész ország hónapok óta. Nem hiába fogytak el a jegyek pár óra alatt. Önök szerint mennyire befolyásolja majd a fiaink játékát, hogy tudják, egy ország számít a győzelemre, és, mondhatni, más eredményt nem fogadnának el? (Tisztelet a kivételnek.)
Pór Károly: Storck a héten arról beszélt, hogy Telkiben senki sem izgul, és a játékosok nyilatkozatai is arra utalnak, hogy higgadtak, a helyén tudják kezelni a meccset. Az viszont benne van a pakliban, hogy a sokak által várt támadójáték helyett egy, a görög találkozóhoz hasonló, kissé védekező stílust részesítünk majd előnyben. Storck és a csapat is tudja, hogy a hosszú távú céljaink szempontjából az egy pont is jó, csak ezt a közvéleménynek nehéz elmagyarázni. Én sem lennék elégedett, ha nem látnám a fiúkon, hogy mindenképp nyerni szeretnének. Még akkor sem, ha a csoport jelenlegi állása szempontjából valóban nem rossz eredmény a döntetlen sem.

Gergő: Önök szerint hogy nézne ki az ideális védelem a románok ellen? Különösen Vanczák Vilmos helye érdekelne, mert ő a kedvenc magyar játékosom.
Marosi Gergely: Nagyon nehéz ideális magyar védelmet összerakni, mert klasszikus szélső hátvédjeink nincsenek, többnyire „átképzettek" szerepelnek itt. Vanczák pont ilyen, de a Sionban rendre jobbhátvédet játszott. Támadásokban keveset segít, viszont a levegőben igen jó – a probléma a játékhiánya. Jobbhátvédben szerintem marad Fiola. Juhász helye megkérdőjelezhetetlen, a párja szerintem Guzmics vagy Kádár, a bal oldalon pedig Leandro. Vanczák nálam kezdene, ha játékban lenne, így nem feltétlenül.
Boros Miklós: Attól is függ, ki lesz a románoknál a bal szélen. Ha Sanmartean, akkor jöhet Vanczák a rutinjával, ha tényleg áthozzák balra Torjét, akkor viszont Fiola, mert gyorsabb. Azon túl Juhász, Kádár és Leandro.

Szűcs László: Önök szerint ez a román válogatott az utóbbi 20 év leggyengébb román csapata?
Boros Miklós: Az egyéni képességek alapján mindenképpen ez az elmúlt 25-30 év leggyengébb román csapata.

Lóbelt: Két poszton érzem különösen gyengének a pénteki meccsre a csapatunkat, erről kérdeznék. A középhátvéd posztján megfelelően sok játékperccel és jó (a többieknél mindenképpen jobb) formában jelenleg egyedül Guzmics Richárd áll. Reális az ő játéka, vagy a két évvel ezelőtti, pont Románia elleni, góllal végződő labdavesztése túl nagy pszichikai terhet jelenthet? Kulcskérdésnek látom a védekező középpályás posztját is. Elek Ákos mellett a rutintalan Nagy Ádám jöhetne szóba, esetleg a régóta tétmeccs nélküli Tőzsér. Gera ugye eltiltott, Kalmár és a Varga helyett keretbe került Bódi ezen a poszton biztosan nem bevethető. Ki lehet itt a megoldás?
Pór Károly: Ez a téma ugyancsak szóba került mai cikkünkben. Guzmics Richárd az eddigi lengyelországi hírek alapján (összességében jó véleménnyel vannak róla) valóban megérett arra, hogy hosszú idő után újra bizonyíthasson a válogatottban. Hogy megmutathassa, hogy sokkal jobb annál, mint amit a Marica-eset óta sokan gondolnak róla. Csakhogy láttam a Wisla legutóbbi, Wroclaw elleni meccsét, és az az igazság, elment a kedvem... Megint olyan hibát láttam tőle, ami miatt kockázatosnak érzem a szerepeltetését a válogatottban.
Marosi Gergely: Röviden: szerintem is meleg a helyzet, főleg, ha „besárgul" a kezdő védekező középpályás, alighanem Elek. Leandro és Nagy Ádám jöhet még szóba, az egyik alighanem balhátvédbe kerül, a másik ezen a szinten teljesen rutintalan. Egy játékban levő Pintér Ádám ilyenkor hiányzik nekem. Vagy egy jó formában levő Varga.
Pór Károly: A védekező középpályás posztján valóban megvannak azok a problémák, amit olvasónk említett. A magam részéről az Elek, Tőzsér kettős mellett tenném le a voksot. Nem tartanám szerencsésnek, ha ismét újoncot avatnánk Románia ellen. Mindenki emlékezhet rá, hogy legutóbb Kovács István debütált a románok elleni hazai meccsen, és aztán ő veszítette el a labdát a románok egyenlítő gólja előtt. Persze, bárki hibázhat, de az újoncok esetében szerintem nagyobb a kockázat.

Horváth Zoltán Vilmos: A szuggesztív Dárdai után mennyire van kódolva a kudarc egy halvérű kapitány személyében? Dárdai oda tudta tenni a magyar szívet az érvrendszere mögé. Mivel pótolhatja ezt Storck?
Marosi Gergely: Dárdai Pál valószínűleg mindenki másnál jobb „csomaggal" rendelkezett: ért a játékosok nyelvén, hiteles, népszerű, és a személyisége is megnyerő. Nyilván Storck nem tudja kiváltani ugyanezt a hatást (már csak azért sem, mert nem tud anyanyelvükön beszélni a játékosokkal). Nagyon nehéz helyzetben van: óriási nyomás alatt kellene két jó eredményt begyűjtenie, és azonnal elveszítheti a támogatást, itt türelem nem lesz. Ha viszont – Dárdaihoz hasonlóan – jó eredménnyel debütál, akkor mögé fognak állni. Akkor is, ha kevésbé szuggesztív.
Pór Károly: Pintér Attilát is szuggesztívnek gondoltuk, aztán mi lett belőle? Ezzel együtt Dárdai szerintem is hiányozni fog. De nincs mit tenni, ezt nélküle kell megoldani!

ifj. Árvai Pál: Mennyit jelenthet az, hogy az új kapitány, talán ugyanazt a német mentalitást tudja átadni a játékosoknak, amit Dárdai Pál is tudott, így tovább építve azokra az alapokra, amiket Dárdai letett, és ez lehet-e a kulcsa a sikeres folytatásnak?
Marosi Gergely: Sokat, mert ugyanazt a filozófiát képviseli, amit már a játékosok meg is szokhattak az utóbbi időben. Plusz arra is gondolhatnak, hogy Storck volt Dárdai egyik edzője, tőle is tanult, annyira rossz nem lehet...

ifj. Dósa Szilveszter: Melyik lenne célravezetőbb megoldás: ha a két jó formában lévő légióscsatárunk, Nikolics és Németh kezdene, vagy ha – a Finnország ellen működő receptet követve – a fizikailag erős, de gyenge formában lévő Szalai egyetlen csatárként fárasztaná a védőket, és csak csereként vetnénk be a jó formában lévő csatárokat?
Deák Miklós: Bevállalja-e Storck a kétcsatáros játékot annak fényében, hogy a jelenleg legjobb formában lévő játékosaink Nikolics és Németh? El tudják képzelni őket egyszerre a pályán?
Marosi Gergely: Szerintem Nikolics és Németh jól működne együtt, és én mind a kettőt pályára is küldeném. Németh visszavont pozícióból indulna, vagy balról, mint klubcsapatában.
Pór Károly: Én a Dzsudzsák, Nikolics, Németh sornak szavaznék bizalmat. Németh az SKC-ban kimondottan szárnyal a bal szélről indulva, Dzsudzsák meg tudja oldani a másik szélt, a legjobb formában lévő csatárunkat, Nikolicsot pedig vétek lenne a kispadra ültetni, és azt a Szalai Ádámot játszatni helyette, akit mellőznek Hoffenheimben, egyetlen bajnokin sem játszott.

Szakértőink a kezdőcsapatba várják Németh Krisztiánt (Fotó: Korponai Tamás, archív)
Szakértőink a kezdőcsapatba várják Németh Krisztiánt (Fotó: Korponai Tamás, archív)

ifj. Dósa Szilveszter: Mik a román válogatott gyenge pontjai, és mik azok, amikre a románok apellálhatnak ellenünk?
Boros Miklós: A román csapatnak a legnagyobb gondot a pontrúgások elhárítása okozza, az elmúlt 3-4 évben szögletek és szabadrúgások után kapta a legtöbb gólt. Erőssége, hogy a gyors és technikás támadói többsége képes egyéni megoldásokból is helyzetet teremteni, az ellenfél védelmét megbontani.

Illés László: Mire számíthatunk azoktól a játékosoktól, akik még nincsenek meccsekben, illetve még nincs klubjuk? Hátráltathatja őket a meccshiány, vagy motiváltabbak lehetnek, hogy bizonyítsanak?
Marosi Gergely: A meccshiány „szerencsére" egyformán sújtja mindkét válogatottat, sőt még az északíreket is. Most talán nem is akkora hátrány, mert a topligákban játszóknak sincs 3-4-nél több mérkőzése általában. Novemberben ez már sokkal kellemetlenebb lenne, de így sem túl jó. Hogy plusz bizonyítási vágyat adhat-e? Akár igen, mert a játékos a klubedzőjének itt tudja megmutatni, hogy képes kiemelkedő teljesítményre.
Boros Miklós: Mindenképpen érdemes figyelembe venni, hogy a román játékosok többsége is csak 1-2 tétmeccset játszott még ebben a szezonban, szóval ez mindkét oldalon egyformán probléma.
Marosi Gergely: Ebből nem az jön le, hogy kiemelkedő meccsek jöhetnek...

Olajos Gellért: Szalai Ádám utolsó esélye ez a meccs?
Marosi Gergely: Amíg nincs más topligás csatárunk, nem. Egy hosszabb mellőzöttség a klubjában viszont megingathatja a pozícióját.
Pór Károly: Lehet, hogy Szalai nem is fog játszani, szóval innen nézve nem biztos... Viszont én még nem írnám le őt teljesen, de lehet, hogy ideje lenne klubot váltania, és egy gyengébb bajnokságba igazolnia. Mondjuk Görögországba (görög forrásból úgy tudjuk, volt is iránta érdeklődés a nyáron), ahol ismét fel tudná építeni magát, visszanyerhetné az önbizalmát.

Takács István: Egy kérdés Boros Miklóshoz! Tegnap megérkezett a román válogatott Budapestre. A névsorban van Papp és Keserű! Ezek magyarok, vagy csak magyar származásúak? (Bár Keserű, állítólag egyszer úgy nyilatkozott, hogy ő nem magyar, és nem is tud magyarul. A hosszú ű a neve végén viszont arra enged következtetni, hogy ezt csak úgy mondatták vele!)
Boros Miklós: Papp soha, sehol nem nyilatkozott arról, hogy ő milyen nemzetiségű. Keserű viszont mindig is elismerte családja magyar eredetét, de hozzátéve, hogy ő maga már nem beszéli a nyelvet, legfeljebb megért néhány kifejezést. Mivel nagyváradi, a magyar határ közelében nőtt fel, ez cseppet sem meglepő.

Káli András: Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy óriáskivetítős közvetítés lesz-e a Groupama Aréna környékén, és ha lesz, akkor hol?
Marosi Gergely: A Carpathian Brigade szurkolói csoport 17.00-tól szervez kivetítős meccsnézést a Planetáriumnál.

Domonkos Bálint: Kicsit számolgattam. Ha mi 3–1-re nyerünk a románok ellen, és az északírek 0–0-t játszanak Feröeren, akkor három csoportelső van, mert teljesen azonos a mérleg, az egymás elleni eredmény viszont bonyolítja a dolgokat, mert mi a románoktól szednénk 4 pontot, ők tőlünk egyet, de nekik van további négy pontjuk az északírek elleni döntetlennel és győzelemmel, mi pedig kikaptunk az északírektől, tehát majd ellenük muszáj nyernünk, mert elsők is lehetünk. Egyáltalán szerintetek mennyire lenne reális ez a két eredmény és az északírek elleni győzelem? Mit jelent a magyar labdarúgásnak az, ha ilyen hosszú idő után kijutunk az Eb-re? Fociláz lesz, és visszatérnek a szurkolók a lelátóra? Lesznek topligás játékosaink, akik nemcsak a keretben lesznek benne, hanem stabil, esetleg meghatározó játékosok is lesznek?
Marosi Gergely: Az északírek simán fejre állhatnak Feröeren, mi is vért izzadtunk. A pontvesztésük benne van. A csoport annyira kiegyenlített (topcsapat pedig nincs), hogy kevés igazán meglepő eredményt tudok elképzelni, a magyar siker Belfastban szintén benne van a pakliban. Ha választhatok (és nem 6 pontot szerzünk), akkor inkább a románok ellen ikszeljünk, mint Észak-Írországban. A második felére: valami felpörgés biztos lesz. De ne felejtsük el, hogy az igazán nagy értékmérő az Eb létszámemelése miatt már a vb-selejtező. Itt az UEFA „lenyúlt" a középmezőny országaihoz, és adott egy reális esélyt. Nemcsak nekünk, hanem például az északíreknek vagy a walesieknek is.

Simon Csaba, a Felvidékről (a kezdőről érdeklődött Arató Emil, Borbás Bálint és Olajos Gellért is): Ha Önök dönthetnének, akkor milyen taktikai felállást alkalmaznának a románok elleni hazai meccsen, és név szerint melyik játékosokat állítanának fel e taktikai felállás szerint a kezdő 11-be, függetlenül attól hogy most Bernd Storck szövetségi kapitány kiket nevezett a románok elleni tét mérkőzésre?
Marosi Gergely: 4–2–3–1 és Király – Fiola, Juhász, Kádár, Leandro – Elek Á., Tőzsér – Lovrencsics, Dzsudzsák, Németh K. – Nikolics.
Pór Károly: Meglepődnék, ha Storck ezt választaná, de én 4–3–3-mal küldeném fel a csapatot. Király – Fiola, Juhász, Kádár, Leandro – Stieber, Tőzsér, Elek Á. – Dzsudzsák, Nikolics, Németh K. A középpályás-felállás persze rugalmasan bármikor változtatható lenne. Tőzsér és Elek előtt is játszhat Dzsudzsák, Stieber és Németh, illetve Nikolics. A lényeg, hogy Niko lendületből tudja rávezetni a labdát a védőkre, mert ez az ő erőssége, illetve, hogy Dzsudzsák és Németh minél több párharcot vállaljon és meg is nyerjék azokat. Ha ez megvan, akkor már „csak" a középpályás-védekezést kell megoldanunk, és nyert ügyünk van :)
Boros Miklós: Király – Fiola, Juhász, Kádár, Leandro – Stieber, Elek, Tőzsér, Dzsudzsák – Nikolics, Priskin. És román oldalról nézve: Tatarusanu – Matel, Chiriches, Moti, Latovlevici – G. Muresan, Prepelita – Torje, Budescu, Sanmartean – Keserű.

Marosi Gergely: Köszönjük szépen az aktivitást és a kérdéseket, egy-egy tippel búcsúzunk. Ami esetemben 1–1.
Boros Miklós: 0–0, két óvatos edző, egyik sem akar kikapni
Pór Károly: 1–0-ra nyerünk! – mondatja a szurkolói énem. A realitás azonban – Mikivel egyetértve – inkább egy jó nagy nulla nulla, ahogy a görögök ellen is...

Marosi Gergely: Gólzápor, mi?! Nagyon szépen köszönjük a figyelmet, az élő hírfolyam egész hétvégén és az északírek elleni meccsen is folytatódik, és ne feledjék, üzenhetnek nálunk a válogatottnak! Szép napot!

EB-SELEJTEZŐK, AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia 6 4 2 7–1 +6 14
2. Észak-Írország 6 4 1 1 8–4 +4 13
3. MAGYARORSZÁG 6 3 2 1 5–3 +2 11
4. Feröer 6 2 4 4–8 –4 6
5. Finnország 6 1 1 4 5–8 –3 4
6. Görögország 6 2 4 2–7 –5 2

A TOVÁBBI MENETREND

Szeptember 4.:
Magyarország–Románia, 20.45

Görögország–Finnország 20.45
Feröer–Észak-Írország 20.45

Szeptember 7.:
Észak-Írország–Magyarország, 20.45

Finnország–Feröer 20.45
Románia–Görögország 20.45

Október 8.:
Magyarország–Feröer, 20.45

Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45

Október 11.:
Görögország–Magyarország, 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik