Magyar-orosz: Capellónak nincs stábja, fizetés sehol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.11. 22:57
Nem könnyű a helyzete az Ausztria elleni Eb-selejtezőre és a Magyarország elleni felkészülési mérkőzésre gyakorló orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Fabio Capellónak: a szakvezetőnek mintegy másfélmilliárd forintnyi fizetésével adós az orosz szövetség, segítői pedig a sport.ru és a TNC Russia értesülései szerint meg sem érkeztek az edzőtáborba, mert egyrészt nekik is tartoznak, másrészt nem is kaptak új szerződést.

Christian Panucci, Capello segítője és az erőnléti edző Massimo Neri egybehangzóan azt állítja: stábtagként nem kaptak új szerződést a hónapokkal ezelőtt lejárt helyett az Orosz Labdarúgó-szövetségtől (RFU), ez az oka, hogy nem utaztak el a csapattal.

Nem könnyű a helyzete Capellónak és stábjának (Fotó: Action Images)
Nem könnyű a helyzete Capellónak és stábjának (Fotó: Action Images)

Panucci kijelentette az R-Szportnak, továbbra is Capellóval akarnak dolgozni az orosz válogatottnál, ám szerződés nélkül nem állnak munkába, és írásos garanciát kérnek a szövetségtől, hogy az teljesíti vállalásait. Capello – aki fizetés híján tulajdonképpen társadalmi munkában dolgozik egy ideje – tárgyal a kellemetlen helyzet megoldásáról az orosz szövetséggel.

Az RFU súlyos anyagi nehézségekkel küzd, az AP hírügynökség keddi cikke szerint az alkalmazottakat csak kölcsönökből tudják fizetni.

Az orosz elit csapatsportágakat erősen érinti a rubel euróval szembeni mélyrepülése, mivel a sztárlégiósokat és sztáredzőket hagyományosan euróban fizetik – így a csapatok és a szövetség bérterhei megugrottak a bevételekhez képest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik