Magyar-finn: Közönség nélkül nem fog menni - Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.13. 16:11
null
Dárdai Pál már tudja, ki fog védeni, de még nem árulta el (Fotó: Veres Viktor)
Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőt felvezető sajtótájékoztatón elmondta, a keretből egyedül Kalmár Zsolt küszködik sérüléssel, mindenki más egészséges és felkészült a péntek 20.45-kor kezdődő mérkőzésre.

„A felkészülés jól sikerült, nem panaszkodhatok. Kalmár Zsoltinak van egy kisebb vállsérülése, de mindenki más egészséges. Elek Ákos és Kádár Tamás is jó állapotba került. Ma még felfrissítjük kicsit a társaságot, de készen állunk az ütközetre – kezdte az új Üllői úti stadionban megtartott sajtótájékoztatót Dárdai Pál szövetségi kapitány. – Minden a terv szerint haladt, a szerdai edzés végére mindenki kellemesen elfáradt, az állapotához megfelelő terhelést kapott. Még pontrúgásokat és kisebb játékokat gyakoroltunk, ma este pedig a frissítés következik. A taktikáról és a kezdőről annyit lehet tudni, hogy a román és a feröeri meccs keveréke lesz."

SZAVAZÁS

Legyőzi-e a finneket a magyar válogatott a soros Európa-bajnoki selejtezőn?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Jó csapat a finn, felkészültünk belőle, de közönség nélkül nem fog menni – szögezte le Dárdai. – A játékosok még mindig kicsit túlmotiváltak, remélem, nem mennek bele semmi adok-kapokba. A meccs után együtt ünnepelnénk a szurkolókkal. Két hasonló képességű keret van, nekünk a hazai pálya előnyét kellene meglovagolnunk, ez alapján bízom benne, hogy a mérleg nyelve felénk billen majd. Ha egy góllal, ha keservesen, akkor úgy, ha szép játékkal, akkor úgy nyerünk. Mindegy, milyen állapotban lesz a pálya, nekünk az a fontos, hogy megszerezzük a három pontot.”

Dárdai elismerte, nem kis fejtörést okozott neki a kezdőkapus kiválasztása, de már elhatározásra jutott. Nevet azonban nem említett.

„A fejemben négy kapus van, bármelyikük beállna, rendkívül magabiztos lennék. Nem dobtam fel kockát, nem úgy döntöttem, de már tudom, ki fog védeni. Sokszor figyelem kívülről is a srácokat, és úgy érzem erős a közösség, ez pedig a pályán is segít – mondta a megbízott kapitány, aki egyre inkább érzi, mekkora teher nyomja a vállát. – Most kicsit nyugtalanabb voltam, mint az első összetartáskor, hogy a játékosok milyen állapotban vannak, de a fiúk megnyugtattak a hét során. Az időbeosztásomat úgy alakítottam, hogy folyamatosan tudjak foglalkozni a válogatott dolgaival. Bírom a terhelést, egyedül talán a családom látja a kárát, mert kevesebb időm jut rájuk."

Dárdai: Kissé ideges voltam, de a srácok megnyugtattak



Broadcast live streaming video on Ustream

Dárdai Pál szerint a csapat felkészült, de kell a buzdítás a pénteki meccsen az Üllői úton (Fotó: Szabó Miklós)
Dárdai Pál szerint a csapat felkészült, de kell a buzdítás a pénteki meccsen az Üllői úton (Fotó: Szabó Miklós)

A játékosokat Juhász Roland, a Videoton védője képviselte a sajtóbeszélgetésen.

„A csapat készen áll a mérkőzésre. Folyatódott az egy hónappal előtt elkezdett munka – mondta a 83-szoros válogatott védő. – Mindenki tisztában van vele, milyen fontos meccs vár ránk. A finnek részéről hasonló csapat várható, mint februárban. Az ő játékuk kevésbé változott, nekünk magunkra kell figyelnünk. Hét elején a stáb felhívta az ellenfél erősségeire és gyengéire a figyelmet, azt mindenki jól elraktározta."

Juhász Roland szerint a keret összes tagja tudja, mi a feladata (Fotó: Veres Viktor)
Juhász Roland szerint a keret összes tagja tudja, mi a feladata (Fotó: Veres Viktor)

„Minden játékos máshogy készül, más hőfokon van, fontos, hogy ne pörögjünk túl, és az is, hogy koncentráltak legyünk. A mai napra már nagyjából mindenkinek egy szinten kell lennie – fogalmazott Juhász. – Ha a legutóbbi meccsekből indulok ki, Korcsmár Zsolt és Kádár Tamás is jól megoldotta a feladatot középen. Eddig jól működött a védelmünk, de ebből az egész csapat kiveszi a részét."

A válogatott 16.30-tól edzett a stadionban, a szokásoknak megfelelően az első negyed óra volt nyilvános. Fél hattól a finnek tartottak sajtótájékoztatót, amelyen kiderült, hogy a keretüket betegséghullám sújtja.

A bizakodó finnek lázasan készülnek a mieink ellen

EB 2016, SELEJTEZŐK
AZ F-CSOPORT NOVEMBERI JÁTÉKNAPJÁNAK PROGRAMJA

November 14.
Magyarország–Finnország, 20.45 (Tv: M1)
Görögország–Feröer, 20.45
Románia–Észak-Írország, 20.45

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 3 3 6–1 +5 9
2. Románia 3 2 1 4–1 +3 7
3. Finnország 3 1 1 1 4–4 0 4
4. MAGYARORSZÁG 3 1 1 1 3–3 0 4
5. Görögország 3 1 2 1–4 –3 1
6. Feröer 3 3 1–6 –5 0
A MAGYAR KERET
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham – Anglia)
Védők: Fiola Attila (MVM-Paks), Forró Gyula (Újpest FC), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Lang Ádám (Győri ETO FC), Poór Patrik (MTK Budapest), Varga József (Debreceni VSC-Teva)
Középpályások: Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország), Kovács István (Videoton FC), Simon Ádám (Videoton FC), Tőzsér Dániel (Watford – Anglia)
Támadók: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva – Oroszország), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Priskin Tamás (Győri ETO FC), Simon Krisztián (Újpest FC), Stieber Zoltán (Hamburger SV – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)
A FINN KERET
Kapusok: Lukas Hradecky (Bröndby – Dánia), Niki Mäenpää (VVV-Venlo – Hollandia), Henrik Moisander (FC Lahti)
Védők: Kari Arkivuo (BK Häcken – Svédország), Jarkko Hurme (Odd Grenland – Norvégia), Veli Lampi (HJK), Niklas Moisander (Ajax – Hollandia), Juhani Ojala (Tyerek Groznij – Oroszország), Sebastian Sorsa (HJK), Joona Toivio (Molde – Norvégia), Jere Uronen (Helsingborg – Svédország)
Középpályások: Roman Eremenko (CSZKA Moszkva – Oroszország), Markus Halsti (Malmö FF – Svédország), Kaspar Hämäläinen (Lech Poznan – Lengyelország), Perparim Hetemaj (Chievo – Olaszország), Joni Kauko (FSV Frankfurt – Németország), Sakari Mattila (Aalesund – Norvégia), Tim Sparv (Midtjylland – Dánia), Teemu Tainio (HJK)
Támadók: Eero Markkanen (Real Madrid Castilla – Spanyolország), Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf – Németország), Teemu Pukki (Bröndby – Dánia), Riku Riski (Rosenborg – Norvégia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik