Magyar-finn: a döntetlen is jó lenne a vendégek kapitányának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.13. 17:55
null
Edzésben a finn válogatott (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Mixu Paatelainen, a finn labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem titkolta, melyik kapusát állítja be a kezdőcsapatába a magyarok elleni pénteki Európa-bajnoki selejtezőn. A szakember azt is elmondta, nem lenne elégedetlen a döntetlennel. Már csak azért sem, mert első számú kapusa betegség miatt kidőlt, és két további ásza, Teemu Tainio és Roman Eremenko is messze van a százszázalékos állapotától.

„Az ok, amiért Lukas itt van, hogy ő fog kezdeni holnap, Niki Mäenpää ugyanis belázasodott – árulta el Mixu Paatelainen. – Nem várok sok különbséget a csapatok között. A magyar csapat fizikálisan jól felkészített játékosokból áll, és csapatként is erős ellenfél. Védekezésben agresszívnak kell lennünk, de nem csak a védekezésre fogunk összpontosítani. Remélem, a szurkolók élvezni fogják a várhatóan kiélezett meccset.”

A finn kapitány elmondta, fertőző betegség terjeng a keretében, első számú kapusa mellett ugyanis Teemu Tainiót és Roman Eremenkót is influenzás tünetek kínozták, bár a lázuk nem szökött fel annyira, mint Mäenpää-é (Eremenko már jobban van, várhatóan játszani fog), és két, meg nem nevezett játékosa is csúnyán köhög. Ám egyelőre csak Mäenpää bevetéséről mondott le Paatelainen, aki utalt rá, hogy ezúttal is a két válogatott márciusi, 2–1-es finn győzelmet hozó felkészülési mérkőzésen látott taktikát alkalmazza.

„Hétfő óta gyakorolunk Magyarországon, megvan a tervünk péntekre. Az emberek barátságosan fogadtak, szép hetet töltöttünk el ebben a csodálatos városban, a meccs napján már valószínűleg nem lesznek ennyire barátságosak velünk – folytatta a szakember. – A saját erősségeinkre kell koncentrálnunk, mindkét csapat nyerni akar, de jelen esetben a döntetlennel sem lennék elégedetlen."

„Mindkét csapat számára nagy tétje van a meccsnek, de még sok meglepetésre számítok a csoportban. Meglepett, hogy az északírek nyerni tudtak Budapesten, de azóta bizonyították, hogy ez nem egyszeri bravúr volt – mondta még Paatelainen. – Különösebb kötődésem nincs a magyar focihoz, tudom, hogy Kuusela a Honvéd edzője volt, Kollár Endrével pedig egy csapatban játszhattam. Szerintem Magyarország még mai is egy focinemzet."

A bizakodó finnek lázasan készülnek a mieink ellen

A dán Bröndbyben légióskodó Lukas Hradecky Mäenpää betegsége miatt kap lehetőséget.

„Szerdán tudtam meg, hogy védeni fogok. Nem érzek nyomást, a klubomban elegendő éles meccset játszottam. Büszke vagyok, hogy szerepet kapok ezen a fontos összecsapáson, amely szerintem kiegyenlített lesz. Láttam néhány összeállítást a magyar támadókról, Dzsudzsáknak veszélyes bal lába van, Szalai is jó, a magyarok kontráira pedig oda kell figyelnünk" – emelte ki a kapus.

Dárdai Pál másfél órával korábban arról beszélt, hogy a hazai pálya előnyében bízik a péntek este 20.45-kor az Üllői úton sorra kerülő összecsapáson.

EB 2016, SELEJTEZŐK
AZ F-CSOPORT NOVEMBERI JÁTÉKNAPJÁNAK PROGRAMJA

November 14.
Magyarország–Finnország, 20.45 (Tv: M1)
Görögország–Feröer, 20.45
Románia–Észak-Írország, 20.45

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 3 3 6–1 +5 9
2. Románia 3 2 1 4–1 +3 7
3. Finnország 3 1 1 1 4–4 0 4
4. MAGYARORSZÁG 3 1 1 1 3–3 0 4
5. Görögország 3 1 2 1–4 –3 1
6. Feröer 3 3 1–6 –5 0
A MAGYAR KERET
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham – Anglia)
Védők: Fiola Attila (MVM-Paks), Forró Gyula (Újpest FC), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Lang Ádám (Győri ETO FC), Poór Patrik (MTK Budapest), Varga József (Debreceni VSC-Teva)
Középpályások: Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország), Kovács István (Videoton FC), Simon Ádám (Videoton FC), Tőzsér Dániel (Watford – Anglia)
Támadók: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva – Oroszország), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Priskin Tamás (Győri ETO FC), Simon Krisztián (Újpest FC), Stieber Zoltán (Hamburger SV – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)
A FINN KERET
Kapusok: Lukas Hradecky (Bröndby – Dánia), Niki Mäenpää (VVV-Venlo – Hollandia), Henrik Moisander (FC Lahti)
Védők: Kari Arkivuo (BK Häcken – Svédország), Jarkko Hurme (Odd Grenland – Norvégia), Veli Lampi (HJK), Niklas Moisander (Ajax – Hollandia), Juhani Ojala (Tyerek Groznij – Oroszország), Sebastian Sorsa (HJK), Joona Toivio (Molde – Norvégia), Jere Uronen (Helsingborg – Svédország)
Középpályások: Roman Eremenko (CSZKA Moszkva – Oroszország), Markus Halsti (Malmö FF – Svédország), Kaspar Hämäläinen (Lech Poznan – Lengyelország), Perparim Hetemaj (Chievo – Olaszország), Joni Kauko (FSV Frankfurt – Németország), Sakari Mattila (Aalesund – Norvégia), Tim Sparv (Midtjylland – Dánia), Teemu Tainio (HJK)
Támadók: Eero Markkanen (Real Madrid Castilla – Spanyolország), Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf – Németország), Teemu Pukki (Bröndby – Dánia), Riku Riski (Rosenborg – Norvégia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik