„Ha vakmerőek leszünk, a győzelem is meglehet Portugáliában”

Vágólapra másolva!
2017.03.16. 10:32
null
Priskin szerzett már néhány fontos gólt a válogatottban (Fotó: Szabó Miklós)
Bátran szeretnénk játszani Lisszabonban is! – a labdarúgó-válogatottat irányító Bernd  Storck jelszava akár iránymutató is lehet a portugálok elleni vb-selejtezőt megelőzően. A szövetségi kapitány bizakodó. Hiányzó ugyan a védelemben  (Guzmics Richárd, sérülés) és a középpályán (Kleinheisler László, sárga lapok) is lesz, ám támadófronton jól állunk, néhány légiósunk kifejezetten jó formában várja a március 25-i selejtezőt. Szalai Ádám elkezdte a gólszerzést a Bundesligában, Dzsudzsák Balázs az al-Vahdában vezéregyéniség, míg Priskin Tamás – aki a Slovanban szerzett góljaival is jelezte – sérülése már a múlté. A legutóbbi négy tétmeccsén öt gólt jegyző Priskin a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a közelgő vb-selejtező kapcsán.  

„A sérülést szerencsére már elfelejtettem, jobb, ha nem beszélünk róla… – mondta szerda délután a Nemzeti Sportnak jókedvűen a csatár. – Fontos volt, hogy végigdolgoztam a teljes téli felkészülést a csapattal, jó erőben, jó formában érzem magam. Hétről hétre játszom, és a gólok is jönnek.”

Priskin gólja a Trencsén ellen a kupában, 0:22-től

JÓ HÍR TELKIBŐL
A keddi fizikai felmérőt követően szerdán már a labdáé volt a főszerep Telkiben, ahol az NB I-ből meghívott válogatott játékosok már négy napja megkezdték a felkészülést. Bernd Storck szövetségi kapitány és stábja délelőtt és délután is edzést vezényelt Gera Zoltánéknak, aki akart, a kondicionáló teremben is kínozhatta kicsit magát. Jó hír, a keretben továbbra sincs sérült, az NB I-ből behívott labdarúgók a Katarban légióskodó Németh Krisztiánnal kiegészülve egytől egyik egészségesek.

Ennek a válogatott is hasznát veheti. Bernd Storck Priskin Tamás nevét is említette, amikor a támadók gólérzékenysége került szóba. Örömteli az is, hogy a rutinos csatár a közelmúltban több játékhelyzetből is a kapuba talált: előfordult, hogy közelről kotorta a labdát a kapuba, máskor távolról bombázott a felső sarokba, de akadt fejes gólja is a Slovanban.

„Volt átemelős is – vette át a szót a labdarúgó. – A kapujából kiinduló kapus fölött pöccintettem át a labdát. Tényleg jó formában vagyok, de nem szeretnék semmit elkiabálni, ugyanis a világbajnoki selejtező teljesen más. A válogatott egyik fele megkezdte a felkészülést, én egyelőre a klubomra koncentrálok, nem beszéltem senkivel az edzőtáborból. A ráhangolást már magam is elkezdtem, többször is visszanéztem a világhálón a nyári Európa- bajnokságon a portugálok elleni meccsünk összefoglalóját. Abban teljes mértékig egyetértek Bernd Storck kapitánnyal, csakis bátor játékkal lehet keresnivalónk.”

Gól a Nagymihály ellen egy lecsorgó labdából, 0:26-tól

„A tét nagysága nem csak bennünket nyom, sőt… A portugálok játszanak hazai pályán, ha a csoport élén szeretnének végezni, minket kötelező lenne legyőzniük odahaza – mondta a jövő heti vb-selejtezővel kapcsolatban a csatár. – Döntő lesz, hogy mennyire tudjuk kihozni magunkból a maximumot, az nem kérdés, csakis akkor lehet keresnivalónk. Osztom néhány csapattársam véleményét, ha vakmerőek leszünk, a győzelem is meglehet.”

Priskin-tripla a Trencsén ellen a bajnokságban

A PRISKIN TAMÁSSAL KÉSZÜLT TELJES BESZÉLGETÉST ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Március 25., szombat
20.45: Portugália–Magyarország

18.00: Andorra–Feröer
18.00: Svájc–Lettország

A PORTUGÁLIA ELLEN KÉSZÜLŐ BŐ KERET*
KAPUSOK: Dibusz Dénes
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
VÉDŐK: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (Dijon – Franciaország), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország), Vinícius Paulo (Videoton FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gera Zoltán (Ferencváros), Holman Dávid (DVSC), Kalmár Zsolt (Bröndby IF – Dánia), Kleinheisler László (Ferencváros)**, Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország)
TÁMADÓK: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Sallai Roland (Palermo – Olaszország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)
*Az itthon játszók március 13-án kezdik a közös munkát, a légiósok március 19-én érkeznek.
**Kleinheisler eltiltás miatt nem léphet pályára a meccsen.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 4 4 9– 3 +6 12
2. Portugália 4 3 1 16– 3 +13 9
3. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 8– 3 +5 7
4. Feröer 4 1 1 2 2– 8 –6 4
5. Lettország 4 1 3 2– 8 –6 3
6. Andorra 4 4 1–13 –12 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik