Gerrard duplája akadályozta meg a magyar győzelmet

Vágólapra másolva!
2010.08.11. 20:53
null
<a href="http://tudositas.nso.hu/genpage_tr_11940.html">A TUDÓSÍTÁSÉRT KATTINTSON A KÉPRE!</a>
Címkék
A magyar &eacute;s az angol labdar&uacute;g&oacute;-v&aacute;logatott is bizony&iacute;tani szeretett volna a Wembleyben megrendezett felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;si m&eacute;rkőz&eacute;sen. A h&aacute;zigazd&aacute;knak a vb-blam&aacute;t kellett feledtetni&uuml;k, m&iacute;g a mieink a tavaszi veres&eacute;geket szerett&eacute;k volna maguk m&ouml;g&ouml;tt hagyni. B&aacute;r a magyar v&aacute;logatott Koman Vladimir bead&aacute;sa ut&aacute;n Phil Jagielka &ouml;ng&oacute;lj&aacute;val vezetett, az angolok Steven Gerrard dupl&aacute;j&aacute;val ford&iacute;tani tudtak. &nbsp;

1. FÉLIDŐ

Egervári kapitány a Wembleyben, Anglia ellen mutatkozott be a nemzeti csapat kispadján. A feladat nem ígérkezett könnyűnek, még úgy sem, hogy a háromoroszlánosok háza táján sem volt felhőtlen a hangulat – a drukkerek és a szakírók még nem bocsátották meg Wayne Rooneyéknak a dél-afrikai kudarcot.  

BECKHAM MÁR TÚL ÖREG
 „Köszönöm Davidnek a segítséget, amit a világbajnokság során nyújtott, de már túl öreg a válogatottsághoz" – mondta Capello az ITV-nek arra a kérdésére, hogy felépülése után szerepet kaphat-e a Los Angeles Galaxy légiósa.

A magyar csapatba visszatért Gera Zoltán, aki a kapitányi karszalagot is megkapta. Újoncot is avattunk Lipták Zoltán személyében, aki a védelem közepén, Juhász Roland társaként jutott szóhoz. Angol részről az előzetes várakozásokkal ellentétben nem került be Gera klubtársa, Bobby Zamora, helyén Adam Johnson jutott szóhoz. Szintén csak a kispadon kezdett Michael Dawson és James Milner, helyettük Phil Jagielka és Theo Walcott futott ki kezdőként a Wembley gyepére.

Az angol szurkolók még mindig megosztottak voltak a válogatottal kapcsolatban, a csapat bemutatásánál ugyanis a drukkerek egy része fütyült, míg a többiek éljenezték kedvenceiket. A képek alapján a Wembley elég foghíjasnak tűnt (körülbelül félig telt meg), ami persze az előzmények ismeretében nem annyira meglepő. 

Az angolok egyből támadólag léptek fel, először a debütáló Lipták mentett fejjel Wayne Rooney elől, nem sokkal később már ő is csak szemmel követte, ahogy egy megugrás után a Manchester United támadója Király Gábor mellett a jobb alsóba gurít, a játékvezető azonban (helyesen) lest jelzett.

Elek Ákoshoz fűződik a mieink első helyzete, a Videoton játékosa fejjel veszélyeztetett egy szabadrúgás után. Látszódott, hogy Walcott gyorsasága sok problémát fog okozni a magyar védelemnek. Ezt bizonyítandó a 13. percben ügyesen tört be a tizenhatos jobb oldalánál, középen teljesen üresen érkezett A. Johnson, de tizenegy méterről fölé vágta.

Nem igazán tudtuk megtartani a labdát a meccs első részében, a házigazdák nagy nyomás alatt tartották a kapunkat. Amikor végre sikerült megjáratni a labdát, Dzsudzsák Balázs került lövőhelyzetbe, de a bal alsó felé tartó játékszer John Terry lábáról szögletre perdült.

Az első húsz perc végén Rudolf Gergely léphetett volna ki, a partjelző nem lengette a zászlót, a Genoa játékosa azonban kibillent az egyensúlyából, így odalett a helyzet. A 27. percben ismét Dzsudzsák került lövőhelyzetbe, miután az angolok hagyták, hogy a jobb szélről befelé húzzon, de a labdáját újfent blokkolták. 

A túloldalon Királynak kellett messzire kijönnie a kapujából, hogy tisztázzon a meginduló Gerrard elől. A Liverpool sztárja nem sokkal később szabadrúgásból veszélyeztetett, de a magyar kapus a helyén volt, és szögletre öklözött.

Bár a félidő elején meleg perceket éltünk át, utána azonban kiegyenlítődött a játék, egyik válogatott sem tudott a kapuba találni, így gól nélküli állással és az angol szurkolók füttyszavától kísérve vonultak pihenőre a csapatok.

 

2. FÉLIDŐ

A szünetben több csere is történt mindkét oldalon: az angoloknál Gibbs váltotta Cole-t, Dawson Terryt, Zamora Lampardot és Young Walcottot. Nálunk lement Vanczák, Dzsudzsák és Huszti, helyükre Hajnal Tamás, Koman Vladimir és Laczkó Zsolt érkezett. 

Az 50. percben Rudolf ígéretes helyzetbe került , de a bíró szerint kézzel vette le a labdát, amiért sárgát kapott. A túloldalon Gerrard veszélyeztetett Rooney lekészítése után (labdája fölé szállt), utána pedig A. Johnson próbálkozott rövid időn belül kétszer is, de előbb a sorfal, majd Király hárított. 

Lejött a két Videoton-játékos, Lipták és Elek is: őket Komlósi Ádám és Tóth Balázs váltotta. A 62. percben aztán egy magyar ellentámadás meghozta nekünk a vezetést. Gera szépen vett át egy indítást, Dawson behátrált előle, majd a csapatkapitány a mellette felfutó Komanhoz passzolt, akinek centerezésébe szerencsétlenül ért bele Jagielka, s róla Hart kapujába pattant a labda (a visszajátszások szerint nem volt egyértelmű, hogy áthaladt-e a teljes terjedelmével a gólvonalon, de valószínűleg igen). Öngól! 0–1

 

A kapott találat után eggyel nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak: Young többször is veszélyesen kevergetett a bal oldalon. A 69. percben Gerrard egalizált egy távoli bombával, 25 méterről  védhetetlenül a bal felsőbe bombázva! 1–1

Az angolok teljesen átvették az irányítást, s rövid időn belül a vezetést is átvették... Young bal oldali passza után Gerrard megbolondított három védőt, majd 4 méterről, balról a rövid alsóba spiccelt (2–1). Tán ha Király jobban helyezkedik, vagy jobban érzi a sarkot, védhette volna a labdát.

Zamora ezután előbb lábbal, majd fejjel veszélyeztetett, de nem tudott kifogni Királyon. Míg Rooney pfújozás közben hagyta el a pályát, a meccs emberének is megválasztott Gerrard teljesítményét vastapssal jutalmazták a hazai szurkolók.

Priskin is beállt az utolsó percekre a magyar csapatba, amely könnyen egyenlíthetett volna. Gera lépett ki a 89. percben, rávezette a labdát Hartra, s végül telibe lőtte a kapust. A hosszabbításban még Király is bemutatott egy nagy védést Zamora fejese után – maradt a 2–1.

Egervári tehát vereséggel mutatkozott be a felnőttcsapatnál, de nem sok hiányzott a bravúrhoz, Gerrard duplája azonban szertefoszlatta a reményeinket.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI
 

 

EGERVÁRI: TÖBB VOLT A POZITÍVUM, MINT A HIBA

"Nem lehetünk elégedettek, mert vesztettünk, de több volt a pozitívum a meccsben, mint a hiba. Sajnálom, hogy abban a pár percben szétesett a védekezésünk, a középpályások túlságosan hátra húzódtak. Támadásban kevesebbet mutattunk, valamint a pontrúgásoktól is többet vártam. Összességében jól szolgálta a felkészülésünket a mérkőzés a svédek elleni selejtezőre" – nyilatkozta Egervári a Sport Tv-nek.

"A fegyelmezettséggel, a csapat egységes védekezésével elégedett vagyok - tette hozzá a találkozó utáni sajtótájékoztatón  a  szövetségi kapitány. - Ez mindenképpen előrelépés az előző évi teljesítménnyel szemben. Meggyőződésem, ha a kényszerű cserékre nincs szükség, és a belső védőm, valamint a középső középpályásom a pályán marad, akkor azt az öt percet, amikor a gólokat kaptuk, meg tudtuk volna fogni. A támadójátékunkkal már kevésbé voltam elégedett, de minden csapat annyit játszhat, amennyit az ellenfél enged."

 

NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

ANGLIA–MAGYARORSZÁG 2–1 
 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik