Az angolok „Beckhameznek”, Egervári a védekezéssel elégedett

Vágólapra másolva!
2010.08.12. 09:42
null
Wayne Rooney (10) tegnap nem villogott a mieink ellen (Fotó: Action Images)
Címkék
Az angol labdarúgó-válogatott tegnap Steven Gerrard két góljával a Wembleyben 0–1-ről fordítva 2–1-re győzött Magyarország ellen. Az angol sajtót nem különösebben mozgatta meg a találkozó, ugyanis a mértékadó források internetes oldalai kivétel nélkül David Beckhammel foglalkoznak vezető írásaikban. Mint arról beszámoltunk, Fabio Capello szövetségi kapitány tegnap kijelentette, a jövő csapatát építi, amelyben már nincs helye a Los Angeles Galaxy középpályásának. A magyar kapitány, az angolok ellen bemutatkozó Egervári Sándor arról beszélt a találkozót követően, hogy bár nem lehetünk elégedettek, a mérkőzés jól szolgálta a felkészülést a svédek elleni szeptemberi Eb-selejtezőre.

AZ ANGOLOK „BECKHAMEZNEK”

„Köszönöm Davidnek a segítséget, amit a világbajnokság során nyújtott, de már túl öreg a válogatottsághoz.”

„Változásra van szükségünk. David Beckham fantasztikus futballista, de a jövő csapatát építjük, új játékosokra van szükségünk. Abban bízom, ha felépül, játszunk egy mérkőzést a Wembleyben, amelyen elbúcsúzhat a szurkolóktól” – ez a tegnapi Capello-nyilatkozat tartja lázban Angliát.

A BBC, a The Times, a Sky Sports és a The Guardian – hogy csak néhány mértékadó forrást említsünk – is vezető cikkben számol be az olasz szövetségi kapitány David Beckhamről alkotott véleményéről és csak futólag jegyzik meg, hogy a „háromoroszlánosok” tegnap amúgy legyőzték a magyarokat 2–1-re.

A Beckham-sztorit meghagyjuk az angoloknak, inkább a meccsre fókuszálunk.

CAPELLO KIÁLLT ROONEY MELLETT

 GERRARD: TÖKÖS GYEREKEK A MAGYAROK
 „Fantasztikus érzés, hogy újra győztünk. Külön örülök annak, hogy sikerült két gólt szereznem, a magyar csapat karakteres játékot mutatott be, tökös fiúk a magyarok. Nehéz meccs volt, mert sokáig nem tudtuk feltörni az ellenfél védelmét, jól jött a korai egyenlítés" – nyilatkozta a tegnapi meccs után Steven Gerrard.

A meccsre, melyen Fabio Capello több újoncot is kipróbált, akik a szakember szerint  jó teljesítményt nyújtottak.

„Boldog vagyok, mert új játékosokat találtunk az angol válogatott számára. Kieran Gibbs, Bobby Zamora, Ashley Young és Adam Johnson is megmutatta, mire képes, lehet rájuk számítani. Jack Wilshere-nek is szerettem volna több lehetőséget adni, de az előző éjjel gyomorpanaszok miatt kórházba kellett szállítani, ezért kapott csak tíz percet” – fogalmazott az összecsapást követően Capello, aki kitért a közönség által legjobban kifütyült Wayne Rooneyra is.

„Nem aggódok Rooney és a közönség afférja miatt. A szurkolók szeretik őt, ebben biztos vagyok. Rooney nagyon fontos játékosa az angol labdarúgásnak, ő sokkal jobb teljesítményre is képes, türelmesnek kell lennünk” – nyilatkozta a Manchester United csatárával kapcsolatban a szövetségi kapitány.

GERA: NEM KELL SZÉGYENKEZNÜNK!
 

 

EGERVÁRI: VÉDEKEZÉSBEN ELŐRELÉPTÜNK

Egervári Sándor, az angolok ellen bemutatkozó magyar kapitány azt emelt ki a 2–1-es vereséget követően, hogy a mérkőzés remekül szolgálta felkészülésünket.

„Több volt a pozitívum a meccsben, mint a hiba. Sajnálom, hogy abban a néhány percben szétesett a védekezésünk, a középpályások túlságosan hátrahúzódtak. Támadásban kevesebbet mutattunk, valamint a pontrúgásoktól is többet vártam. Összességében jól szolgálta a felkészülésünket a mérkőzés a svédek elleni selejtezőre” – nyilatkozta Egervári a Sport Tv-nek.

„A fegyelmezettséggel, a csapat egységes védekezésével elégedett vagyok – tette hozzá a találkozó utáni sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány. – Ez mindenképpen előrelépés az előző évi teljesítményhez képest. Meggyőződésem, ha a kényszerű cserékre nincs szükség, és a belső védőm, valamint a középső középpályásom a pályán marad, akkor azt az öt percet, amikor a gólokat kaptuk, meg tudtuk volna fogni. A támadójátékunkkal már kevésbé voltam elégedett, de minden csapat annyit játszhat, amennyit az ellenfél enged.”

EMLÉKEZTETŐ
EMLÉKEZTETŐ

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik