HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.12.06 18:00 Frissítve: 2017.12.06 18:13

Futsal: másodszor is kikaptunk a franciáktól Miskolcon

A magyar férfi futsalválogatott a keddi vereség után szerdán is 4–1-re kapott ki Franciaországtól felkészülési mérkőzésen Miskolcon.

HIRDETÉS
A magyar futsalválogatott másodszor is kikapott a franciáktól (Fotó: mlsz.hu)

 

A két csapat keddi felkészülési találkozója egészen az utolsó pillanatokig szoros volt, de az utolsó percben a franciák két gólt is szereztek, így 4–1-re megnyerték a mérkőzést. A szerdai meccs első félideje végig kiegyenlített játékot hozott, a magyar válogatott bátran játszott, helyzeteket dolgozott ki, többször is nagy védésre késztette a franciák kapusát. A vendégeknek is voltak lehetőségeik, ám ennél tovább nem jutottak, a szünetig nem született gól (0–0).

A fordulás után 20 másodperc sem telt el, és egy pillanatnyi kihagyást kihasználva, Mohammed góljával vezetést szereztek a franciák (0–1). A magyar válogatott támadójátékából hiányzott az átütőerő, nem tudtuk átjátszani a látogatókat, elmaradoztak a helyzetek a francia kapu előtt.

A 28. percben, egy sarokrúgás után Mouhoudine futott be jó ütemben üres területre, és a bal felső sarokba bombázott, kettőre növelve a francia előnyt (0–2). A 30. percben Ba ártalmatlannak tűnő távoli lövésénél többen sem találták el a labdát, amely így a hálóba csorgott, ezzel már 0–3 volt. A hajrához közeledve megpróbálkoztunk az öt a négy elleni támadással is, a 35. percben pedig megszereztük a szépítő találatot: Horváth Norbert passzába egy menteni igyekvő francia játékos piszkált bele, és a labda a kapuba gurult (1–3). Egy perccel később Nagy Imre találta el a keresztlécet, de ennél közelebb nem jutottunk a gólszerzéshez, a franciák viszont Mouhoudine kontragóljával eredményesek voltak, és akárcsak kedden, ezúttal is 4–1-re nyertek.

„Jobban játszottunk, mint az első mérkőzésen, több helyzetünk volt, és az első félidőben gólt sem kaptunk. A szünet után elkövettünk néhány hibát, amit a franciák kihasználtak, ám összességében nem nyújtottunk rossz teljesítményt, főleg annak tükrében, hogy nagyon sok új, nemzetközi rutinnal még nem rendelkező játékos lépett pályára a csapatunkban” – értékelt a lefújás után Sito Rivera szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

FUTSAL, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Franciaország 1–4
Magyarország:
Mezei Dávid – Fridrich Dávid, Dávid Richárd, Klacsák Bence, Horváth Norbert. Cserék: Alasztics Marcell, Nagy Imre, Andorka Kristóf, Gál István, Sánta Attila, Tatai József, Vas Ádám, Trencsényi János, Szabó Péter

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.22 00:38:38

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Leszögezi, hogy annál nagyobb sértés nincs a lelátón, mint amikor azt vágják valakinek a fejéhez, hogy nem ért a futballhoz. Az áll mögötte, hogy az illető csak nézi, de nem látja a játékot, ez pedig valóban vád a javából. Igen ám, de ki ért hozzá – valójában?

2018.07.22 00:46:06

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Marco Rossit egyelőre megilleti az ártatlanság vélelme.

2018.07.21 08:57:26

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

„Leépítette a szervezetét az előző évek életmódja, csont és bőr volt. De amikor hozzáért a labdához…”

2018.07.20 01:03:47

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A tengerentúli karrierjére koncentrál.

2018.07.02 12:58:53

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR, TUMBÁSZ HÉDI

Tibor, Roland és Nikolett – ismerkedjünk meg a Sallai családdal!

HIRDETÉS
HIRDETÉS