nemzetisport.hu 2017.12.06 18:00 Frissítve: 2017.12.06 18:13

Futsal: másodszor is kikaptunk a franciáktól Miskolcon

A magyar férfi futsalválogatott a keddi vereség után szerdán is 4–1-re kapott ki Franciaországtól felkészülési mérkőzésen Miskolcon.

A magyar futsalválogatott másodszor is kikapott a franciáktól (Fotó: mlsz.hu)

 

A két csapat keddi felkészülési találkozója egészen az utolsó pillanatokig szoros volt, de az utolsó percben a franciák két gólt is szereztek, így 4–1-re megnyerték a mérkőzést. A szerdai meccs első félideje végig kiegyenlített játékot hozott, a magyar válogatott bátran játszott, helyzeteket dolgozott ki, többször is nagy védésre késztette a franciák kapusát. A vendégeknek is voltak lehetőségeik, ám ennél tovább nem jutottak, a szünetig nem született gól (0–0).

A fordulás után 20 másodperc sem telt el, és egy pillanatnyi kihagyást kihasználva, Mohammed góljával vezetést szereztek a franciák (0–1). A magyar válogatott támadójátékából hiányzott az átütőerő, nem tudtuk átjátszani a látogatókat, elmaradoztak a helyzetek a francia kapu előtt.

A 28. percben, egy sarokrúgás után Mouhoudine futott be jó ütemben üres területre, és a bal felső sarokba bombázott, kettőre növelve a francia előnyt (0–2). A 30. percben Ba ártalmatlannak tűnő távoli lövésénél többen sem találták el a labdát, amely így a hálóba csorgott, ezzel már 0–3 volt. A hajrához közeledve megpróbálkoztunk az öt a négy elleni támadással is, a 35. percben pedig megszereztük a szépítő találatot: Horváth Norbert passzába egy menteni igyekvő francia játékos piszkált bele, és a labda a kapuba gurult (1–3). Egy perccel később Nagy Imre találta el a keresztlécet, de ennél közelebb nem jutottunk a gólszerzéshez, a franciák viszont Mouhoudine kontragóljával eredményesek voltak, és akárcsak kedden, ezúttal is 4–1-re nyertek.

„Jobban játszottunk, mint az első mérkőzésen, több helyzetünk volt, és az első félidőben gólt sem kaptunk. A szünet után elkövettünk néhány hibát, amit a franciák kihasználtak, ám összességében nem nyújtottunk rossz teljesítményt, főleg annak tükrében, hogy nagyon sok új, nemzetközi rutinnal még nem rendelkező játékos lépett pályára a csapatunkban” – értékelt a lefújás után Sito Rivera szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

FUTSAL, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Franciaország 1–4
Magyarország:
Mezei Dávid – Fridrich Dávid, Dávid Richárd, Klacsák Bence, Horváth Norbert. Cserék: Alasztics Marcell, Nagy Imre, Andorka Kristóf, Gál István, Sánta Attila, Tatai József, Vas Ádám, Trencsényi János, Szabó Péter

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.09 10:27:32

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

José Henrique, a Benfica kapusa megfogta a labdát. Kirúgáshoz készülődött, játszott a labdával…

2017.12.05 23:32:59

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy valamivel mélyebbre hatoljak, alapvetően megengedhetetlen, hogy egy futballista tanáccsal lássa el a nézőket. Mert ugyebár a néző jegyet vesz, és ezzel – akár tetszik, akár nem – jogot nyer a tetszésnyilvánításra.

2017.12.05 23:26:51

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Nem mi játszunk jövőre, hanem velünk játszanak.

2017.12.03 23:11:54

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Öntől most csodát várnak, sőt elvárnak, hiszen a magyar labdarúgó-válogatottnak ki kell jutnia a 2020-as Európa-bajnokságra. Kapitány úr, még egyszer leírom: ki kell jutnia!

2017.12.02 10:04:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

„Egyszer nekünk is sikerülhetett. Egyszer mellénk is állhatott a szerencse. Mert a sors többnyire visszaadja azt, amit korábban elvett.”