Háromgólos előnyben az olaszok – nagy bírói hiba is kellett hozzá

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.22. 17:48
null
Nagyot küzdöttünk, de az olaszok már Miskolcon eldöntötték a találkozót (Fotó: MLSZ Twitter)
A magyar futsalválogatott háromgólos vereséget szenvedett a világbajnoki pótselejtező első mérkőzésén Olaszországgal szemben.

FUTSAL
VB-PÓTSELEJTEZŐ
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 0–3
(0–0)
Miskolc, Generali Aréna
MAGYARORSZÁG: Tóth Gy. – Németh P., Horváth N., Dróth, Komáromi – Matkovics (k), Dávid, Klacsák, Öreglaki, Trencsényi, Szeghy, Harnisch, Hosszú, Gál. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
OLASZORSZÁG: Mammarella – Gabriel Lima, Leggiero, Fortino, Alex Merlim – Molitierno (k), Romano, Honorio, De Luca, Canal, Giasson, Kaká, Murilo, Schinina. Szövetségi kapitány: Roberto Menichelli
G: Alex Merlim (23., 34.), Fortino (24.)

Sokkal esélyesebb ellenfelünkkel (világranglista negyedik, 2014-es Eb-győztes) szemben remekül és bátran kezdtük a mérkőzést, az egész első félidőre semmilyen panaszunk nem lehetett, sokszor letámadtuk az olaszokat, helyzeteink is voltak, egyáltalán nem voltunk alárendelt szerepben.

Sőt, Sito Rivera ezúttal sem félt alkalmazni az öt a négy elleni, kapus nélküli játékot, ám ez a taktika az egész mérkőzésen – legalábbis gólban – eredménytelennek bizonyult.

A második játékrészt már sokkal rosszabbul kezdtük. Egyrészt Dróth Zoltán kapott egy igencsak vitatható sárga lapot, ami miatt biztossá vált, hogy kihagyja a visszavágót. Másrészt az olaszok három perc alatt eldöntötték a mérkőzést.

A 23. percben Gabriel Lima löbbölte át a bal oldalról jobbra a szögletet, Alex Merlim pedig egyből a kapuba vágta a labdát (0–1). A mieink folytatták az öt a négyes játékot, labdavesztés után Stefano Mammarella előre dobta a labdát, ami a kapuban kötött ki (0–2).

Apró probléma, hogy a kapus is csak lábbal szerezhet gólt, akkor is, ha előtte játékban volt a labda. A játékvezetők minden bizonnyal úgy látták, Rodolfo Fortino belecsúsztatott a labdába, de többszöri visszajátszás alapján is egyértelműnek tűnik, hogy nem így volt.

A 34. percben pedig végleg eldőlt a találkozó, Alex Merlim könnyedén jutott át Hosszú Ádámon, majd jobbról, ballal a jobb alsó sarokba lőtt (0–3).

Az olasz válogatott a szabálytalan gól ellenére bebizonyította, jobb a magyarnál. Az első játékrész miatt le a kalappal, de a mieink öt a négyes játéka lassú és túl körülményes, így eredménytelen volt. A szurkolók a vereség ellenére is tapssal köszönték meg Dróthék játékát.

ÉRTÉKELÉSEK

„A pályán mindig az a csapat nyer, amelyik jobban játszik, ma az olaszok fölénk kerekedtek. Ettől függetlenül sokáig meccsben voltunk, majd kaptunk egy furcsa gólt, amelyről egyelőre nem tudjuk, pontosan hogyan történt. A csapat erején felül megtett mindent, a visszavágón szeretnénk ismét egy jó meccset játszani” – mondta Sito Rivera, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak.

„Jogos volt a a második gól, egyetértek a játékvezetők döntésével – mondta Roberto Menichelli az olaszok szövetségi kapitánya. – A gól nélküli első félidő után a másodikban már nagyobb fordulatszámon pörögtünk. Ellenfelünkben nagy tüzet láttam, dicséret illeti őket. Kemény találkozó volt, sokat jelent a háromgólos előny, de nem állítom, hogy eldőlt volna a párharc sorsa.”

„Kevés lehetőségünk volt, azokat pedig nem sikerült gólra váltanunk. Fontos lett volna, hogy mi szerezzük meg a vezetést hazai pályán – így Dróth Zoltán. – Nagyon sajnálom, hogy megkaptam a második sárga lapomat, ami azt jelenti, hogy nem játszom a visszavágón. A kispadról úgy láttuk, a második gólnál nem ért bele az olasz játékos, egy oda-visszavágós rendszerben egy ilyen gólnak nagy jelentősége van.”

„Szenzációs közönség előtt sportoltunk, köszönjük mindenkinek a biztatást – kezdte Tóth Gyula. – Tisztában voltunk ellenfelünk erejével, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen játszunk. Az első félidőben voltak olyan lehetőségeink, amiket ha belövünk, másképp alakulhatott volna a mérkőzés, valamint a második gól sem volt szabályos, biztosan nem ért bele senki, ez pedig egy kicsit le is húzott minket. Ettől függetlenül el kell ismerni, felőrölt minket ellenfelünk, ennyivel jobbak nálunk. Szeretnénk gólokat szerezni a visszavágón.”

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Fehéroroszország–Oroszország 1–4
Lengyelország–Kazahsztán 1–1
Szlovákia–Ukrajna 0–6
Hollandia–Azerbajdzsán 1–5
Szlovénia–Spanyolország 1–0
Szerbia–Portugália 1–2

PERCRŐL PERCRE

40. perc: véget ért a találkozó, háromgólos hátránnyal utazunk Olaszországba.

Nagy tapsot kap a magyar válogatott, valószínűleg az első félidőben nyújtott teljesítmény miatt érdemelték ki ezt a fiúk.

39. perc: Harnisch lövése nagyon mellément.
39. perc:
labdát veszítettünk az öt a négyes játéknál, Mammarella ezúttal nem dobott, lőtt, de nem találta el a kaput.
38. perc: Hosszú lövése is fölé szállt.
37. perc: Komáromi lőtt távolról, de nem volt rossz a kísérlet, Mammarella nagyot védett.

35. perc: Sito Rivera időt kért.

35. perc: Szeghy indult meg a jobb oldalon, de passza nagyon rossz volt keresztbe, ott nem volt társ.

34. perc: GÓL! Nagy a baj… ALEX MERLIM fűzte át magát túl könnyen Hosszún, majd jobbról, ballal a jobb alsó sarokba lőtt, 0–3.

„Harcoljatok, harcoljatok!” – kéri a közönség.

33. perc: Dróth szabadrúgása elakadt a sorfalban.

33. perc: Murilo lökte meg hátulról Dróthot, aki elterült a földön. Sárga lap.

Folyamatosan öt a négyben támadnak a mieink, egyelőre eredmény nélkül.

29. perc: Dróth teremtett remekül lövőhelyzetet magának, csak sajnos mindezt a felezővonal környékén tette, így mire kísérlete a kapuig ért, Mammarella könnyedén reagálhatott, lábbal védett.
27. perc: megúsztuk, Romano mellé lőtte a labdát.
26. perc: Öt a négyben támadtunk ismét, Dróth lövése mellément, de nem tudtuk visszacserélni a kapust, így most Hosszú Ádám, a vészkapus véd.

Az érdekes viszont az, hogy az UEFA honlapja is Mammarellát írta be gólszerzőnek, apró bökkenő, hogy a kapus kidobta a labdát, ha pedig Fortino nem ért bele, akkor a gólt nem lehetett volna megadni, ugyanis ha játékban van a labda, a kapus akkor is csak lábbal találhat a kapuba! Márpedig nagyon úgy tűnt, Fortino nem ért bele…

24. perc: GÓL! Kettővel mennek az olaszok. Mammarella kidobása után FORTINO csúsztatott bele a labdába, 0-2!

23. perc: GÓL! Vezetnek az olaszok. Gabriel Lima löbbölte át a szögletet, a bal oldalról a jobbra, ALEX MERLIM pedig egyből betalált, 0–1!

22. perc: DRÓTH! Most nem elöl, hanem hátul… A szabadrúgás-variációt követően Dróth a gólvonalról vágta ki a labdát.

22. perc: sárga Dróthnak, de miért? Teljesen szabályos becsúszás volt, elvitte a labdát játékosunk… Ráadásul Dróth nem játszhat a visszavágón.

21. perc: elkezdődött a második félidő!

Amíg a szünet tart, olvassák el a magyar válogatott legjobbjáról, Dróth Zoltánról az Eb alatt írt portrénkat!

Hiába sokkal esélyesebb ellenfelünk a párharcban, egyelőre nem vagyunk alárendelt szerepben és ez mindenképpen pozitívum a folytatásra nézve. Csak így tovább!

20. perc: véget ért az első félidő!

19. perc: Horváth csapott le elsőként egy lepattanó labdára, 10 méterről lőtt, Mammarella nagy bravúrral védett.

18. perc: Klacsák harmadik nagy mentése becsúszva egy percen belül.
18. perc: Canal lőtt keresztbe balról, a hosszún Romano volt üresen, de nem érte el a labdát. Szerencsénkre.
16. perc: Gabriel Lima oldalberúgása után Kaká lőtt fölé.
15. perc: Fortino lőtt balról keresztbe félfordulatból, Gabriel Lima fejelt fölé a hosszú oldalnál.
14. perc: Gabriel Lima felívelése után Tóth remekül jött ki a kapujából és elfejelte a labdát.
13. perc: Dávid lőtt jobbról, távolról, mellément.

13. perc: sokáig csak tologattuk a labdát, aztán Dróth lőtt váratlanul jobbról a hosszú felé, Dávid azonban lemaradt róla. Kár érte.

Öt a négyben, kapus nélkül támadunk.

11. perc: DRÓTH! Egy felívelést követően Dróth gyönyörűen lőtt egyből, félfordulatból a jobb oldalról, kiszorított helyzetből, de Mammarella nagyot védett!

11. perc: Dávid felé ment az indítás, ha eléri, ziccer lett volna, de Mammarella nagyon jól jött ki a kapujából és tisztázott.
11. perc: Canal lövésénél kellett megint bravúrt bemutatnia Tóthnak, kapusunk lábbal védett nagyot ismét.

A labda felkerült a lelátóra, gyerekek kaparintották meg és nem akarták visszaadni. Végül Sito Riverának kellett intenie, hogy megtegyék. Megtették.

9. perc: Klacsák zavarta meg jól Murillót, akinek a csele után kiment a labda az alapvonalon túlra.
9. perc: Némethet kell ápolni, Horváthtal ütközött szerencsétlenül.
8. perc: Ismét Kaká–Tóth párharc, megint a kapus nyeri. Az olasz játékos befordult, szép védést mutatott be a lövése után Tóth.
7. perc: Németh lövése volt gyenge, könnyedén védett Mammarella.

6. perc: újabb nagy helyzet, Trencsényi oldalberúgása után Harnisch lövése ment kevéssel mellé.

6. perc: Klacsák került közel a gólszerzéshez az egyik oldalon, a másikon pedig Kaká, Tóth Gyula lábbal védett hatalmasat!

5. perc: Trencsényi szögletére érkezett Harnisch, de nem érte el a labdát.
5. perc: Giasson lőtt a jobb oldalról keresztbe, de nem volt érkező társ.
3. perc: Gabriel Lima lőtt fölé, de előtte már kivezette a labdát az oldalvonalon kívülre.

A kezdőcsapatunkban egy olyan név van, aki ismeretlen lehet azoknak, akik követték az Európa-bajnokság során a mieink teljesítményét: Komáromi Péteré. Az FTC-nevelésű játékos az MVFC-Berettyóújfalu játékosa, az Eb-t azért kellett kihagynia, mert műtéte után nem épült fel.

2. perc: Dróth kapott jó labdát az ötösön belül, de nem tudott befordulni, jól zártak vissza az olasz védők.
1. perc: Leggiero bombázott a másik oldalon, Tóth Gyulának nem kellett aggódnia miatta.
1. perc: Egy szabálytalanságot követően Németh lőtt rögtön, de fölé szállt a kísérlete.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Így melegít Sito Rivera együttese:

Már melegít a futsalválogatott Olaszország ellen a miskolci Generali Arénában. Tv: M4. Hajrá magyarok!

Posted by MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség onTuesday, March 22, 2016

 

A válogatott kerete a múlt heti hollandok elleni mérkőzés óta annyiban változott, hogy a két fiatal kapus Varsányi Áron és Alasztics Marcell már nem tart a csapattal. További információ, hogy Rábl János eltiltás miatt nem léphet pályára a találkozón – írja az mlsz.hu.

A magyar válogatott főpróbája jól sikerült, 2–0-ra legyőzte Hollandiát egy hete, amikor szintén Miskolcon léptek pályára a mieink. Mindkét gólunkat Dróth Zoltán szerezte, egyik sem volt csúnya, érdemes visszanézni a találatokat!

A két csapat legutóbb majdnem pontosan három évvel ezelőtt találkozott egymással, 2013. március 30-án 9–1-es vereséget szenvedtünk Eb-selejtező-mérkőzésen.

Olaszország kétszeres Eb-győztes (2003, 2014), világbajnokságon egyszer, 2004-ben szerzett érmet, ezüstöt.

Az őszi selejtezőn a négyes csoport második helyén végeztünk, Belgiumot és Angliát legyőztük, Ukrajna azonban megelőzött minket, így nem voltunk kiemeltek a pótselejtező sorsolása előtt.

A magyar futsalválogatott 1989, az első világbajnokság óta nem jutott ki. Azon a tornán Hollandiában hat meccsen két győzelem, két döntetlen és két vereség volt a mieink mérlege.

KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG FUTSAL VB-PÓTSELEJTEZŐ ELSŐ MÉRKŐZÉSÉNEK ÉLŐ TUDÓSÍTÁSÁBAN! HAMAROSAN KEZDETÉT VESZI A TALÁLKOZÓ!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik