Futsal: Dróth-gólokkal nyertünk a vb-selejtező előtti főpróbán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.15. 19:36
null
Dróth Zoltán továbbra is parádés formában, két góljával vertük meg Hollandiát (Fotó: Machalek Attila)
A magyar futsalválogatott felkészülési mérkőzésen Dróth Zoltán duplájával 2–0-ra legyőzte Hollandiát.

Futsalosaink most tartották a főpróbát az Olaszország elleni világbajnoki pótselejtező előtt, amelyet egy hét múlva rendeznek meg – ugyancsak Miskolcon. Azt a találkozót eltiltás miatt kénytelen kihagyni Rábl János, így ezen a mérkőzésen helyére a keretbe (és a kezdőcsapatba) került Komáromi Péter, aki az Európa-bajnokságot sérülése miatt volt kénytelen kihagyni.

A találkozót a hollandok kezdték meg jobban, több helyzetet alakítottak ki, Tóth Gyula három nagy bravúrt is bemutatott az első öt percben. Az előny azonban hozzánk került, a hetedik percben Dróth Zoltán szemfüles találatával szereztük meg a vezetést. A Kajrat Almati légiósa labdát szerzett, majd hat méterről a kapuba lőtt (1–0).

A magyar válogatott legjobbja szerezte a második gólunkat is, a 27. percben látványos találattal duplázta meg a mieink előnyét, Szeghy Szabolcs passza után Dróth négy méterről sarokkal vette be a vendégek kapuját (2–0).

A mérkőzés végén mindkét csapat átváltott az öt a négy elleni játékra, újabb gól azonban ebből sem született. A főpróba jól sikerült, ám az olaszok ellen hatalmas bravúr kellene ahhoz, hogy hasonlóan szép eredményt érjünk el.

FUTSAL
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Hollandia 2–0 (1–0)
Magyarország:
Tóth Gy. – Komáromi, Dróth, Horváth N., Németh P. – Matkovics (k), Harnisch, Dávid, Gál, Öreglaki, Trencsényi, Hosszú, Klacsák, Szeghy
G: Dróth (7., 27.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik