Jó kezdés után azeri szamba – kikapott a futsalválogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.11. 17:49
null
(Fotó: mlsz.hu)
A magyar férfi futsalválogatott 6–1-re kikapott a házigazda Azerbajdzsántól az Európa-bajnoki selejtező B-csoportjának 3., utolsó fordulójában, ezzel a második, pótselejtezőt érő helyen zárta a kvartett küzdelmeit.

 

FUTSAL EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Baki. V: Onatsu (finn) és Kolev (fehérorosz)
MAGYARORSZÁG–AZERBAJDZSÁN 1–6 (1–2)
MAGYARORSZÁG: Tóth Gy. – Klacsák, Komáromi, Horváth N., Dróth. Cs: Matkovics (k), Dávid, Németh P., Trencsényi, Rábl, Harnisch, Hosszú, Gál, Bita. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
AZERBAJDZSÁN: Huseynli – Fineo, Eduardo, Farzaliyev, Everton Cardoso. Cs: Zamanov (k), Aliyev, Bolinha, Atayev, Ismayilov, Vassoura, Baghirov, Borisov, Mammadkarimov. Szövetségi kapitány: Biro Jade
G: Huseynli (2. – öngól), ill. Bolinha (12.), Eduardo (17.), Fineo (22., 34.), Baghirov (25.), Atayev (36.)

A csoport másik meccsén: Albánia–Bosznia-Hercegovina 6–6

ÖSSZEFOGLALÓ

A magyar válogatott teher nélkül léphetett pályára a házigazda Azerbajdzsán ellen a B-csoport utolsó fordulójában, miután Albánia egy rendkívül fordulatos meccsen 6–6-os döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával, így a mieink 2., pótselejtezőt érő helye már nem forgott veszélyben.

Ettől függetlenül a csoportelsőség és az azzal járó biztos Eb-részvétel volt a tét, Sito Rivera csapata pedig nagy elánnal vetette bele magát a meccsbe, alig több mint egy perc telt el a kezdősípszó után Dróth Zoltán kapufáról kipattanó lövése a vetődő kapus, Rovshan Huseynli lábáról a hálóban kötött ki (öngól, 1–0).

A gól után rákapcsolt a világranglista 10. helyén álló, brazilokkal megtámogatott azeri válogatott, sokáig azonban hiába játszott fölényben, még ziccerekben sem sikerült a kaput eltalálnia. A 12. percben megtört a jég, Bolinha egalizált (1–1), majd a magyar kapitány hiába kért időt, a 17. percben Eduardo külsővel remekül meglőtt labdája kötött ki a magyar kapuban (1–2), így az első félidő végére fordított a házigazda.

A második húsz perc elején lehoztuk a kapus, ez azonban egy gyors azeri gól formájában meg is bosszulta magát, Fineo egy pattanás után a hálóba bombázott (1–3). Sőt a 25. percben KhataiBaghirov küldte elementáris erővel a léc alá a labdát, majd a találkozó hajrájában Fineo másodszor, Isa Atayev pedig először betalált, így az azeri válogatott 6–1-re nyert, és hibátlan mérleggel a csoport első helyén végzett. A mieink négy ponttal másodikként zártak, így készülhetnek a pótselejtezőre, amelyet szeptemberben rendeznek meg.

Az Európa-bajnokságot 2018. január 30-a és február 10-e között Szlovéniában 12 válogatott – a rendező mellett a hét selejtezőcsoport győztese, valamint a négy pótselejtezős párharcot sikerrel megvívó együttes – részvételével rendezik meg. A pótselejtezőket 2017 szeptemberében, oda-visszavágós rendszerben bonyolítják le, a párharcokat júliusban sorsolják ki.

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1.Azerbajdzsán33

16–59
2.Magyarország3111
7–114
3.Bosznia-Hercegovina3
2112–132
4.Albánia3
129–151

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

40. perc: Véget ért a mérkőzés, Azerbajdzsán a második félidőben felőrölte a magyar válogatottat, és 6–1-re megnyerte az összecsapást, így hibátlan mérleggel elsőként végzett a B-csoportba.

39. perc: Eduardo sérült meg, a társak segítették le a pályáról.
38. perc:
Eduardo lövését Tóth rúgta szögletre.

36. perc: GÓL! Ez is bent van! Három azeri vezette a labdát egy magyarra, a kontra végén pedig Atayev ha méterről a léc alá bombázta a labdát. 1–6

34. perc: GÓL! Ez már kiütés! Tóth lábbal kirúgta Rábl saját kapujára veszélyes szerelési kísérletét, majd Fineóhoz került a labda, aki jobbról, Tóth lába között a hálóba lőtt. 1–5

29. perc: TÓTH-VÉDÉSEK! Fineo, Bolinha, majd újra Fineo próbálkozott, a magyar kapus azonban mindhárom lövést hárította.

28. perc: Vassoura kísérlete elkerülte a kaput, majd Baghirov közeli lövését tolta szögletre Tóth.
27. perc: Sito Riverát
kellett ápolni, egy becsúszás után elkóborolt labda csúnyán arcon találta
26. perc:
Borisov beadása után Baghirov majdnem duplázott, a gólvonalról azonban kivágtuk a fejesét.

25. perc: GÓL! Újabb azeri találat! Baghirov kapott labdát 12 méterre a mieink kapujától, majd elementáris erővel a léc alá bombázott. 1–4

24. perc: Előbb Dróth lövését blokkolták, majd Komáromi lövése kerülte el jóval a kaput.

22. perc: GÓL! Ott a harmadik hazai találat! Egy gyorsan elvégzett oldalberúgás után Fineo egy pattanás után az éppen visszaérő Tóth kapujába bombázott. 1–3

A mieink máris váltottak, a kapus helyett mezőnyjátékos érkezett a pályára, öt a négyben támadunk.

21. perc: Újra útjára indult a labda, a mieink kezdték a második félidőt.

ELSŐ FÉLIDŐ

20. perc: Véget ért az első félidő, az állás: Magyarország–Azerbajdzsán 1–2.

19. perc: Fineo tisztára játszotta magát, lövését azonban Tóth elnyelte, ki sem pattant róla.
18. perc:
Gál próbálkozott a bal oldalról, de nem találta el a kaput.

17. perc: GÓL! Fordított Azerbajdzsán! Everton Cardoso dobta ki a labdát Eduardónak, aki a hatos vonaláról, kissé jobbról, külsővel lőtt, a labda pedig a kapu bal oldalába csapódott. 1–2

16. perc: Everton Cardoso távoli lövését, Tóth oldalra rúgta. Sito Rivera időt kért.

15. perc: Sorozatban Baghirov, Bolinha és Eduardo veszélyeztetett, védenie azonban nem kellett Tóthnak.
13. perc:
Majdnem azonnal visszavettük a vezetést, ám Horváth, majd Klacsák próbálkozását is hárította az azeriek kapusa.

12. perc: GÓL! Egyenlítettek az azeriek! Nagyon érett már az első hazai találat, Bolinha pedig a sok elhibázott helyzet után ezúttal pontosan célzott, így egalizált. 1–1

11. perc: Vassouri lőtt szemben a kapuval, Tóth azonban a helyén volt. a Másik oldalon Dróth fordult le a védőjéről, majd kevéssel mellé tüzelt.

9. perc: Újabb azeri ziccer, ám egyszerűen képtelenek eltalálni a kapunkat! Ezúttal Fineo közelről Tóth és a léc fölött is átemelte a labdát.

9. perc: Az azeri kapitány időt kért. A pihenő után Dróth bombázta a sorfalba a szabadrúgást.

9. perc: Eduardo pakolt oda egy nagyot Dróthnak, ezért is villant a sárga lap.

8. perc: Egy bal oldali szabadrúgás után Bolinha lövését blokkoltuk.

7. perc: Nagyon nyomnak a hazaiak! Előbb Vassoura jobb oldalvonal mellől eleresztett lapos lövése kerülte el kevéssel a kaput, majd Bolinha próbálkozott közelebbről, kísérlete azonban szintén centikkel, de nem talált kaput.

6. perc: VÉDÉS! Harnisch bombázott kissé jobbról, ám Huseynli szögletretolta a labdát.

5. perc: Németh Péter sárgult be, miután a lőni készülő Baghirovot akasztotta. A szabadrúgást Bolinha vágta a sorfalba.

4. perc: Ismét Fineo próbálkozott, kiszorított helyzetből leadott lövése azonban elszállt a kapu fölött.

2. perc: Kis híján érkezett az egyenlítés: Fineo a kapuval szemben, óriási ziccerben lőtt, de a labda elsuhant a jobb alsó sarok mellett.

2. perc: GÓÓÓL! VEZETÜNK! Egy azeri labdavesztés után Dróth Zoltán tüzelt, lövése kifelé pattant a jobb oldali kapufáról, mégis így lett jó, hiszen a kapus, Huseynli lábáról a hálóba pattant a labda. 1–0

A magyar válogatott piros felsőben és fehér nadrágban, míg az azeri tiszta kékben lépett pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az azeriek indították útjára a labdát.

Elhangzott a két himnusz, hamarosan kezdődik a meccs.

ELŐZMÉNYEK

Az Európa-bajnokságot 2018 január 30-a és február 10-e között Szlovéniában 12 válogatott – a rendező mellett a hét selejtezőcsoport győztese, valamint a négy pótselejtezős párharcot sikerrel megvívó együttes – részvételével rendezik meg. A pótselejtezőket 2017 szeptemberében, oda-visszavágós rendszerben bonyolítják le.

Miután Albánia egy rendkívül fordulatos meccsen 6–6-es döntetlenre végzett Boszniával, a mieink vereség esetén is a kvartett második helyén végeznek, és pótselejtezőn vívhatják ki a kontinenstornán való szereplést. Döntetlennél hasonló a forgatókönyv, egy esetleges győzelemmel azonban a csoport első helyén zárna a magyar válogatott, ezzel együtt pedig a biztos Eb-részvételt is kiharcolná.

A mieink az első fordulóban 4–3-ra legyőzték Albániát, majd 2–2-es döntetlent játszottak Bosznia-Hercegovinával.

A brazilokkal megerősített azeri válogatott a 10. helyen áll a világranglistán, míg a mieink a 32. pozícióból várják a meccset.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Magyarország–Azerbajdzsán összecsapás a a futsal Európa-bajnoki selejtező B-csoportjának 3., utolsó fordulójából.

A MAGYAR FUTSALVÁLOGATOTT EB-KERETE
Kapusok:Tóth Gyula (ETO FC Győr), Matkovics Gábor (ETO FC Győr)
Mezőnyjátékosok:Trencsényi János (Berettyóújfalu), Klacsák Bence (Dunaújváros), Komáromi Péter (Ferencváros), Bita László (Dunakeszi), Gál István (Berettyóújfalu), Horváth Norbert (Dunaújváros), Dávid Richárd (ETO FC Győr), Rábl János (Berettyóújfalu), Németh Péter (Dunaújváros), Harnisch Ákos (ETO FC Győr), Hosszú Ádám (Dunaújváros), Dróth Zoltán (Kajrat Almati – Kazahsztán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik