Kár érte! Kétgólos előnyből döntetlen, nem lett közelebb az Eb

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.09. 13:51
null
Harcos meccs volt, nem tudtuk megőrizni az előnyt (Fotó: mlsz.hu)
A magyar futsalválogatott 2–2-es döntetlent játszottak Bosznia-Hercegovinával az Európa-bajnoki selejtező második fordulójában. Horváth Norbert és Dróth Zoltán góljával 2–0-ra vezettünk, de ellenfelünk az öt a négyes játékából kétszer is betalált, így egyenlíteni tudott.

FUTSAL EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ TORNA, BAKI, 2. FORDULÓ
BOSZNIA-HERCEGOVINA–MAGYARORSZÁG 2–2 (0–0)
Idman Sarayi Sportcsarnok. V:
Van Leeuwen, Kolev (Onatsu, Namazov)
BOSZNIA: Galic – Pavlovic, S. Ivankovic, Markic, Aladzic – Milanovic (k), Jokic, Pantic, Mulahmetovic, I. Ivankovic, Bevanda, Boskovic, Jelic. Szövetségi kapitány: Boro Matan
MAGYARORSZÁG:
Tóth Gy. – Dávid, Németh P., Horváth N., Bita – Matkovics (k), Klacsák, Komáromi, Trencsényi, Rábl, Harnisch, Hosszú, Dróth, Gál. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
G: Mulahmetovic (31.), Pavlovic (38.), ill. Horváth (22.), Dróth (26.)
K: S. Ivankovic (35.)

A csoport másik meccsén: Azerbajdzsán–Albánia 5–0

Az állás: 1. Azerbajdzsán 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Bosznia-Hercegovina 1, 4. Albánia 0

Futsalosaink szombaton – ha nem is könnyen, de – hozták a kötelezőt Albánia ellen, így Bosznia-Hercegovina ellen úgy léptek pályára, hogy egy győzelemmel nagyot léphettek volna afelé, hogy legalább pótselejtezőt játszhassanak az Európa-bajnokságért.

A találkozó első tíz perce inkább ellenfelünké volt, Tóth Gyulának kellett több bravúrt is bemutatnia, egyszer pedig a szerencse mentett meg minket a góltól. A félidő második felében azonban már egyértelműen mi játszottunk jobban, Dróth Zoltán kétszer is eltalálta a kapufát, Horváth Norbert bombája pedig a lécen csattant.

A második félidő elején aztán a szerencse sem mentette meg a bosnyákokat a Horváth-góltól. A Dunaferr futsalosa szemfülesen szerzett labdát, majd a kilépő Stanislav Galic mellett ballal a jobb alsóba pöckölte (0–1).

A bosnyákok azonnal átálltak az öt a négyes támadásra, amit kezdetben nem játszottak elég jól. Az egyik kontra végén Srdjan Ivankovic el akarta fejelni a labdát, de csak belecsúsztatni tudott, Dróth pedig köszönte szépen, és félfordulatból a hálóba lőtt (0–2).

Ezt követően már sokkal jobban játszotta az emberelőnyös támadást Bosznia-Hercegovina, a 31. percben a csapat legjobbja, Marijo Aladzic lőtte keresztbe a labdát, amely Nijaz Mulahmetovicról a hálóba pattant. Tóth kezezést reklamált, de érvényes volt a találat (1–2).

Négy perccel később Srdjan Ivankovicot kiállították második sárga lappal, ám az emberelőnyt nem tudtuk kihasználni, kockáztatás helyett inkább csak az időt húztuk, így ellenfelünknek hagytunk három percet az egyenlítésre.

Egy is elég volt nekik… Nagyon érett a góljuk, Dejan Pavlovic be is talált (2–2). Sőt, ahhoz is közel álltak, hogy a győzelmet megszerezzék, Klacsák Bence azonban szenzációs mentést mutatott be utolsó emberként, amikor három bosnyák vezethette rá a labdát.

Az utolsó percben pedig mi szerezhettük volna meg a három pontot, ha a játékvezető büntetőt ítél a Dávid Richárd elleni szabálytalanság után. Érthetetlen, miért nem tette meg… Így maradt az egy pont, és számolgathatunk, hogyan tudjuk elérni a második helyet, esetleg hogyan lehetnénk a legjobb harmadikok.

Igaz, van még egy opció: pontot kell szereznünk a házigazda Azerbajdzsán ellen kedden. Nem lesz könnyű!

A csoport másik meccsén Albánia jól tartotta magát a házigazda Azerbajdzsán ellen az első félidőben, a másodikban azonban sebességet váltottak az azeriek, négyszer is beköszöntek, így kiütéses, 5–0-s győzelmet arattak.

PERCRŐL PERCRE

40. perc: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

40. perc: Boskovic kapott még egy sárgát.
40. perc: Tóth mutatott be még egy bravúrt a végén, másodpercek vannak már csak hátra.
40. perc: NINCS BÜNTETŐ! DE MIÉRT NINCS? Dávidot buktatták az ötösön belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Érthetetlen, miért!
40. perc:
újabb bosnyák ziccer, de Tóth nagyot védett a végén!
39. perc: KLACSÁK!! Az egyik pillanatban még mi voltunk ziccerben, a másikban már három az egyben jöttek a bosnyákok, Klacsák hatalmasat mentett úgy, hogy mi jöhettünk utána.
39. perc: Hosszú szerzett labdát, majd Dróth lőtt, de Galic védett.

38. perc: ÉS OTT IS A GÓL! Nagyon érett… PAVLOVIC használta ki az emberelőnyös játékot, 2–2!

38. perc: nagyon veszélyes ellenfelünk öt a négyes játéka, előbb Trencsényinek, majd Tóthnak kellett nagyot mentenie!
38. perc: megúszták az emberhátrányt a bosnyákok, újra Milanovic a pályán.
37. perc: labdát szereztek a bosnyákok, Aladzic mehetett volna kapura, de Hosszú visszaért és szerelt. A kontra végén Harnisch lőtt mellé.
36. perc: Dróth lövését védte a visszaálló Galic, továbbra is négy a három ellen támadhatunk.

35. perc: PIROS! SRDJAN IVANKOVIC megrúgta Komáromit, ez pedig már a második sárgája volt, így kiállították! Emberelőnyben támadhatunk!

34. perc: labdát veszített Milanovic, Harnisch ment el vele a jobb oldalon, de kisodródott, így nem tudta kapura húzni. Fél perccel később Komáromi próbálkozott távolról, de ez inkább csak felszabadításnak volt jó.
33. perc: Dróth ballal is rátűzte 12 méterről, Milanovic védett.
32. perc:
továbbra is öt a négyezik ellenfelünk, Bevanda két kísérlete is eredménytelen volt.

31. perc: GÓL! Szépít ellenfelünk.Aladzic keresztbe lőtt labdája MULAHMETOVICRÓL a hálóba pattant. Tóth kezezést reklamált, de érvényes a találat, 1–2.

30. perc: megint Mulahmetovic került ziccerbe, de ezúttal mellélőtt. Továbbra is öt a négy ellen támad ellenfelünk.
28. perc: Mulahmetovic próbálkozott közelről, de Tóth védett.

26. perc: GÓÓÓÓÓL!!!! DRÓTH!!! Vissza tudott zárni a bosnyák válogatott, de Tóth így is gyorsan elvégezte a kidobást, Srdjan Ivankovic el akarta fejelni a labdát, de csak belecsúsztatni tudott, DRÓTH pedig köszönte szépen, és félfordulatból a hálóba lőtt, 0–2!!!

24. perc: Nem tudtak ziccerig, csak helyzetig jutni, a mieinknél pedig Rábl lövése ment mellé.

Máris öt a négy elleni játékra váltanak a bosnyákok! A második számú kapussal, Milanoviccsal játsszák az emberelőnyös támadást.

22. perc: GÓÓÓÓÓL!!!! VEZETÜNK!!! HORVÁTH!!! Nagyon okosan helyezkedett HORVÁTH NORBERT, szép labdaszerzése után megtolta a labdát a jobb oldalon, majd a kilépő Galic mellett ballal a jobb alsóba pöckölt, 0–1!!!

22. perc: Aladzic került jó lövőhelyzetbe egy szép csel után, Németh azonban nagyot blokkolt.
21. perc: jól támadtunk le, Galicnak ki kellett emelnie a labdát a lelátóra.

21. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

Ismét pályán a csapatok, lassan jön a folytatás!

Az elején a bosnyákok voltak aktívabbak, a félidő második felében egyértelműen mi voltunk a jobbak, ám Galic vagy a szerencse (a kapufa) megmentette ellenfelünket a kapott góltól.

20. perc: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
20. perc:
Dróth lövése elment keresztbe, egy másodpercnél állt meg az óra.
20. perc: ez nem volt szép! Pantic odaütött Dróthnak, ez volt az ötödik bosnyák fault. Hosszú szabadrúgását védte Galic.
19. perc: EZ SINCS BENT!
Gyönyörű figura és támadás, Trencsényi, Komáromi és Dróth összjátéka után Harnisch érkezett a hosszún és lőtt, Galic nagy bravúrral hárított.
19. perc: Harnisch lövését védte Galic.
18. perc: Rábl
buktatta hátulról ellenfelét, sárga lap.
17. perc: Horváth nagyon aktív, ezúttal balról lőtt keresztbe, Galic védett.
16. perc:
időt kérnek a bosnyákok.
15. perc: EZ HIHETETLEN! LÉC! Ezúttal Horváth járt nagyon közel a gólhoz, de most sem volt szerencsénk…
14. perc: TÓTH! Bevanda közeli bombáját nagy bravúrral védte kapusunk!
12. perc: EZT A PECHET! MEGINT KAPUFA!
Ismét Dróth szerzett labdát, most viszont egy az egyben vihette a kapusra, a lövésébe bele tudott érni Galic, a labda pedig kipörgött a kapufáról.
11. perc: Dróth szerzett labdát, majd harcosan el is tudta vinni, végül becsúszva lőtte középre, Harnisch azonban az oldalhálóba lőtt.
10. perc: Horváth ezúttal hátul remekelt, Aladzic lövését blokkolta.
10. perc: EZT MEGÚSZTUK!
Srdjan Ivankovic lövése után Bevanda sarokkal húzta a kapura a labdát, ami átjutott Tóthon, de szerencsére mellément.
9. perc: Horváth megverte az első ellenfelét a szélen, a második azonban szerelte, így kontrázhatott ellenfelünk, hátul Klacsáknak kellett nagyot mentenie.
8. perc: Horváth került helyzetbe, de lövése elment keresztbe a kapu előtt.
6. perc: KAPUFA!
Dróth távoli szabadrúgása Galicról a kapufán kötött ki, majd kifelé csorgott a labda…
5. perc: Pavlovic lőtt megint, Tóth letérdelve hárított.

Mezőnyjáték és veszélytelen lövések mindkét oldalon – egyelőre ziccer nélkül a meccs.

3. perc: Dávid húzta kapura kiszorított helyzetből a labdát, majd lent maradt a földön, így megállt a játék.
2. perc: megint Aladzic lőtt, de Tóth védett.

Érdekes nevek, és mi ez a zászló?
Érdekes nevek, és mi ez a zászló?

1. perc: Aladzic lövése az oldalhálóban köt ki.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Már pályán a csapatok, jönnek a himnuszok, hamarosan kezdetét veszi a találkozó!

ELŐZMÉNYEK

A futsalban kevesebb jelentősége van, hogy ki van a kezdőcsapatban, de ezúttal van érdekesség a mieink összeállításában, méghozzá az, hogy az egyetlen NB II-es játékosunk, Bita László, a Dunakeszi Kinizsi futsalosa ott van a kezdőben, pedig tegnap kevés lehetőséghez jutott.

„Nagyon várjuk a mai mérkőzést, remélem, jobb játékkal tudunk előrukkolni mint tegnap – mondta Komáromi Péter az ftcfutsal.hu-nak. – A tegnapi győzelem megmutatja, hogy nagyon egyben vagyunk. Fáradtak voltunk, de tudtunk küzdeni egymásért. A csapat erejét mutatja, hogy úgy is meg tudtuk szerezni a három pontot, hogy nem voltunk csúcsformában. Bízunk benne, hogy ezúttal jobban játszunk, de a győzelmet ugyanúgy szeretnénk megszerezni."

Tegnap 4–3-ra legyőztük Albániát, ezzel hoztuk a kötelező győzelmet. Ma Bosznia-Hercegovina ellen jön a kulcsmeccs, hiszen a csoport favoritja a házigazda Azerbajdszán, amely tegnap – szintén szoros meccsen – legyőzte mai riválisunkat.

A magyar futsalválogatott Bosznia-Hercegovinával csap össze az Európa-bajnoki selejtező második fordulójában. Ha a mieink nyernek, akkor óriási lépést tesznek a csoport második helyének megszerzése felé, ami pótselejtezőt ér – az első természetesen Eb-részvételt.

KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A BOSZNIA-HERCEGOVINA–MAGYARORSZÁG FUTSAL EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐMÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN! HAMAROSAN KEZDETÉT VESZI A TALÁLKOZÓ!

A MAGYAR FUTSALVÁLOGATOTT EB-KERETE
Kapusok: Tóth Gyula (ETO FC Győr), Matkovics Gábor (ETO FC Győr)
Mezőnyjátékosok: Trencsényi János (Berettyóújfalu), Klacsák Bence (Dunaújváros), Komáromi Péter (Ferencváros), Bita László (Dunakeszi), Gál István (Berettyóújfalu), Horváth Norbert (Dunaújváros), Dávid Richárd (ETO FC Győr), Rábl János (Berettyóújfalu), Németh Péter (Dunaújváros), Harnisch Ákos (ETO FC Győr), Hosszú Ádám (Dunaújváros), Dróth Zoltán (Kajrat Almati – Kazahsztán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik