Futsal Eb-sel.: győzelemmel kezdett a magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.08. 15:53
null
A magyar futsalválogatott 4–3-ra legyőzte Albániát (Fotó: MLSZ/Twitter)
A magyar futsalválogatott 4–3-ra legyőzte Albániát az Azerbajdzsánban megrendezett Eb-selejtező-torna 1. fordulójában. Csoportunk másik mérkőzésen a házigazda Azerbajdzsán 5–4-re gyűrte le Bosznia-Hercegovinát.

 

A találkozó első gólját mi szereztük, Rábl János volt eredményes, ám Albánia nem sokkal később, még az első játékrészben, nagyszerűen kijátszott támadás végén, Halim Selmanaj egyenlített.

Néhány perc múlva ismét nálunk volt az előny, a mieink második gólját Dávid Richárd szerezte – a győri játékos jól centerezett, s közelről, estében lőtt az albánok kapujába (2–1).

Dróth Zoltán is betalált, ám gólját nem adták meg, sőt, lövés előtti szabálytalanságáért sárgát kapott. A nagyszünet előtt kisbüntetőt lőhettek az albánok, szerencsénkre azonban a bal felső felé tartó labda a kapufán csattant.

Nem kezdtük jól a második félidőt, egy kijátszott támadás végén az albánok – Mentor Mejzini – rögtön mattolták a mieinket (2–2). Egy percen belül ismét veszélyeztetett Albánia, ám Tóth Gyula bravúrjának köszönhetően nem változott az állás. Hosszú Ádámnak volt egy nagy lehetősége, de az albán kapus védett.

A 31. percben Dróth kapott labdát Komáromi Pétertől hét méterre az albán kaputól, a magyar sztár pedig egy tolás után, elemi erővel kilőtte a jobb alsót (3–2)! Az albánok szinte rögtön egyenlíthettek volna, miután ellenfelünk egyik játékosa kicselezte Tóth kapust, az üres kapu felé pöccintette a labdát, de az utolsó pillanatban érkezett Németh Pétertől a becsúszás, hatalmas mentés volt a gólvonal előtt!

Tóth a 33. és a 36. perc között több hatalmas védést is bemutatott, sajnos azonban a 37. percben már ő is tehetetlen volt, Rej Karaja hat méterről a bal sarokba bombázott (3–3).

Szerencsére nem bénította meg a mieinket a kapott gól, s a 38. percben negyedszer is előnybe kerültünk! Horváth Norbert gyönyörű támadás végén, hét méterre a kaputól, a bal szélről okosan átemelte a kivetődő kapus fölött a labdát (4–3).

Válaszként az albánok nem meglepő módon lehozták kapusukat, s a mieinket odaszegezték saját térfelükre, helyzeteket is kialakítottak, ám a magyar futsalválogatott megtartotta egygólos előnyét, s 4–3-ra győzött!

FUTSAL
Európa-bajnoki selejtező torna, Baki, 1. forduló

Magyarország–Albánia 4–3 (2–1)
Gólszerzők: Rábl, Dávid, Dróth, Horváth

Azerbajdzsán–Bosznia-Hercegovina 5–4 (4–3)

Az albánok után a mieink sorrendben a bosnyákokkal, majd a házigazda azeriekkel játszanak. A hét selejtezőtornáról a csoportelsők kijutnak a szlovéniai Eb-re, a másodikak és a legjobb harmadik pótselejtezőt játszik.

A MAGYAR FUTSALVÁLOGATOTT EB-KERETE
Kapusok: Tóth Gyula (ETO FC Győr), Matkovics Gábor (ETO FC Győr)
Mezőnyjátékosok: Trencsényi János (Berettyóújfalu), Klacsák Bence (Dunaújváros), Komáromi Péter (Ferencváros), Bita László (Dunakeszi), Gál István (Berettyóújfalu), Horváth Norbert (Dunaújváros), Dávid Richárd (ETO FC Győr), Rábl János (Berettyóújfalu), Németh Péter (Dunaújváros), Harnisch Ákos (ETO FC Győr), Hosszú Ádám (Dunaújváros), Dróth Zoltán (Kajrat Almati – Kazahsztán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik