Futsal Eb: Készen álltunk erre a szintre, de az ukránok jobbak – Rivera

KÁNTOR BARNABÁS (BELGRÁD)KÁNTOR BARNABÁS (BELGRÁD)
Vágólapra másolva!
2016.02.04. 23:27
null
Sito Rivera szerint Dróth Zoltánék mindent megtettek, de most ez sem volt elég (Fotó: MLSZ/Baricsa Gábor)
A magyar válogatott a spanyolok után az ukránoktól is kikapott (6–3-ra) a belgrádi futsal Európa-bajnokságon, ezzel eldőlt, hogy nem jut tovább a csoportjából a negyeddöntőbe.

„Kikaptunk egy sokkal jobb csapattól, így nem tudunk mást tenni, mint hogy sok sikert kívánunk nekik a továbbiakra – értékelt Sito Rivera, a magyar futsalválogatott szövetségi kapitánya. – Nagyon nagy hibákat követtünk el hátul, de ez azért történt, mert jobb csapattal játszottunk, amely ránk erőltette az akaratát.”

„Meglepett minket az ukránok védekezése. Nem tudtunk úgy futsalozni, ahogy szerettünk volna, mert az ukrán együttes nagyon agresszívan kijött ránk. Ellenfelünk jobb nálunk, ezt mutatja a világranglistás helyezése is. Erősek, gyorsak, dinamikusak, más szinten játsszák a futsalt. Próbáltuk őket megfogni, de ma nem voltunk erre képesek. Ettől függetlenül a csapat mindent megtett.”

A szövetségi kapitány a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, nemcsak Dróth Zoltán, hanem mindegyik magyar játékos készen állt erre a szintre, úgy érzi, a mieink mindent megtettek a továbbjutásért, nem véletlenül kapott tapsot a csapat a drukkerektől. A spanyol szakember elmondta azt is, nagy sikernek tartja, hogy ennyire fontos a válogatott a szurkolók számára.

Olekszandr Koszenko, az ukránok szövetségi kapitánya szűkszavú volt. Nagyszerű meccset látott, különösen, hogy ez az első találkozójuk volt az Eb-n. A védekezéssel nagyon elégedett, annak ellenére, hogy Dróthot nem tudták kellően kikapcsolni. A Kajrat Almati játékosának semlegesítése nagyon nehéz volt a számukra – ismerte el Koszenko.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik