Ezért nem fekete melegítőben véd Király Gábor

Vágólapra másolva!
2016.06.23. 14:57
null
Király Gábor a portugálok elleni Eb-mérkőzésen (Fotó: Hegedüs Gábor)
„Ezeréves” történet, de a labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán újra felkapott téma lett Király Gábor szürke melegítőnadrágja, és az, hogy miért abban véd már húsz éve.

Külföldön sokan még ma is különcként kezelik Király Gábort, pedig nemcsak Magyarországon (Babos Gábor, Sáfár Szabolcs, Szűcs Lajos, Végh Zoltán), hanem a nemzetközi színtéren is akad(t) szép számmal olyan kapus, aki melegítőnadrágban véd(ett).

Lehet, hogy nem annyira divatos, mint a rövidnadrág, és a nyári melegben nem feltétlenül kellemes viselet, azonban sokkal jobban védi a kapust, főleg rosszabb minőségű pályákon.

Hogy miért szürke színű mackóalsóban véd a magyar válogatott egyese, annak sokkal prózaibb az oka. A történetet többször elmondta már, 1996-ra nyúlik vissza. Légióskarrierje előtt, a Haladás játékosaként fekete melegítőalsóban védett, egyik mérkőzésük előtt azonban a szertárosuk elfelejtette kimosni, így maradt a szürke „pizsama”. Ebben megnyerték a szóban forgó, igen fontos meccset, és a következő találkozókon sem tudták legyőzni a Halit, amely ezzel biztosította NB I-es tagságát.

Ha nem is sokszor, de volt rá példa, hogy rövidnadrágban védett – vegyes sikerrel.

Az 1998-as, Portugália elleni Eb-selejtezőn 3–1-re kikaptunk hazai pályán, az utolsó portugál gólnál Király csúnyán bevédte Rui Costa szabadrúgását.



A Crystal Palace kapusaként a chelsea-s Mateja Kezsman lövésével gyűlt meg a baja. Ezt követően fogadta meg állítólag, hogy többet nem véd rövidnadrágban.


A Hertha színeiben viszont nem akármilyen gólt lőtt rövidnadrágban.



Az Eb-rekorder magyar kapus száznál is több szürke melegítőalsót elhasznált már pályafutása során, a franciaországi tornára hármat vitt magával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik