Válogatott: Király Eb-rekorder lett, Gera kerek számnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.14. 17:37
Néhány érdekesség a magyar válogatott osztrákok elleni összeállítása alapján.

Király Gábor ma hivatalosan is Eb-rekorder lett: 40 évesen és 74 naposan ő a kontinenstornák legidősebb játékosa, megelőzve Lothar Matthäust (39 év, 91 nap). Kapusunk tovább javítja a magyar válogatottsági rekordot is, ez lesz a 104. mérkőzése. Király Gábor ma hivatalosan is Eb-rekorder lett: 40 évesen és 74 naposan ő a kontinenstornák legidősebb játékosa, megelőzve Lothar Matthäust (39 év, 91 nap). Kapusunk tovább javítja a magyar válogatottsági rekordot is, ez lesz a 104. mérkőzése.

• Király Gábor a hetedik futballista, aki a 40. születésnapja után vb-n vagy Eb-n pályára lépett. Az olasz Dino Zoff, az angol Peter Shilton, az északír Pat Jennings, a tunéziai Ali Bumnizsel, a kolumbiai Faryd Mondragón és a kameruni Roger Milla a másik hat úriember. Milla az egyedüli, aki nem kapus volt.

• A tíz nappal ezelőtti, Németország elleni felkészülési mérkőzéshez képest Pintér Ádám és a sérült Lovrencsics Gergő került ki a kezdőcsapatból, helyükön Gera Zoltán és Németh Krisztián kezd. Németh Gelsenkirchenben nem is lépett pályára, csereként Gera, Priskin Tamás, Stieber Zoltán és Bese Barnabás kapott lehetőséget.

Németh az idén csak egy válogatott mérkőzésen játszott, a horvátok ellenin (1–1).

• Az ősszel Norvégia ellen összeálló Guzmics Richárd, Lang Ádám kettősnek ez lesz az ötödik meccse. A nevezetes pótselejtezős párbaj óta csak egyszer nem ők alkották a védelem tengelyét: Elefántcsontpart ellen Juhász Roland volt Lang párja.

Kádár Tamás sérülése ezek szerint teljesen rendbe jött, lengyel légiósunk ott lesz a védelem bal oldalán.

Gera Zoltán kerek számhoz érkezik, a Ferencváros rutinos játékosa 90. alkalommal válogatott. A mai kezdőből Királyon kívül egyedül ő játszott már válogatott meccset Ausztria ellen, 2006 augusztásban gólt is lőtt a 2–1-re megnyert meccsen.

Dzsudzsák Balázs 79. alkalommal játszik a nemzeti csapatban, ezzel utoléri a magyar örökranglista 10. helyén álló Vanczák Vilmost.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik