Dárdai: Egy fenékkel nem lehet megülni 70 millió lovat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.18. 23:10
null
Dárdai Pál négymeccses megbízatása végére ért – először volt vesztes meccsen a magyar kispadon (Fotó: Szabó Miklós)
Az oroszok elleni 2–1-es vereség után Dárdai Pál megbízott szövetségi kapitány értékelte a látottakat, s beszélt a jövőjéről is – elmondása szerint ha nem marad, sírni fog, de a családja, gyerekei és a Hertha BSC szempontjait figyelembe véve dönt. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke a Nemzeti Sport Online-nak Dárdai sorsáról annyit mondott: december elsejéig döntés születik.

„Nem bújok bele kamudumákba, ki rúgott többet kapura a meccsen. Mindenki megkapta a játéklehetőségét, én láttam azt, amit akartam. Az első félidőben megvoltak a labdaszerzéseink, de az oroszok jobbak ebben, nem voltak igazi lehetőségeink, a pálya széle felé játszottunk, nem középre, nem voltak gólhelyzeteink. A második félidei cseréken láttam, hogy kikre lehet számítani, kik azok, akik nem megfelelők a nemzetközi szinthez. Kettő nullnál sem adtuk fel, ez pozitív, ennek örülök, de sok mindennel nem vagyok megelégedve” – értékelte röviden a látottakat Dárdai Pál.

„A jövőmmel kapcsolatban annyit mondhatok, két-három hét lenne a gyors döntés, de ez egy összetettebb kérdés, jobban át kell látnom. Nem szeretnék róla beszélni. Nekem is van szívem. Tudom, mit jelentek a magyaroknak, a szurkolóknak, az MLSZ-nek, de egy fenékkel nem lehet megülni hetvenmillió lovat... A családom, a gyerekeim és a Hertha BSC szempontjai alapján döntök majd. Ha nem maradok, sírni fogok, de már elmondtam, úgy szeretnék dönteni, hogy semmi se sérüljön.”

„Ennek a csapatnak a reális helye, ha elkerülik a sérülések, a harmadik hely a selejtezőcsoportban. Ha például Gera Zoli kiesik, kivel pótoljuk? Láttuk ma Kovács Istvánt, ügyes, lelkes, de látszik, hogy a nemzetközi szinthez még nem elég. Ha minden rendben van, akkor a harmadik hely meglehet.”

„Ha elrontok valamit, majd elmondom. Ha azért kapunk ki, mert össze-vissza cseréltem, akkor azt mondom, hogy én hibáztam, de ma ez nem így volt, ez a közösséget építette. Ettől függetlenül nem szeretek kikapni, a negatívumok az öltözőben maradnak. Olyan negatívum, amit kifelé mondhatok, nincsen.”

Dárdai: Ha nem maradok, sírni fogok

CAPELLO: LÁTSZOTT DÁRDAI MUNKÁJA

„A mérkőzésen látottakkal elégedett voltam, örülök neki, hogy a fiatalok lehetőséget kaphattak, jó tapasztalatszerzési lehetőség volt a számukra – értékelt Fabio Capello, az orosz válogatott szövetségi kapitánya. – Nem tudom, miért nyertünk meg keveset a tétmeccsekből, és miért megy jobban a felkészülési találkozókon, talán itt kisebb a nyomás. Már az első félidőben is voltak lehetőségeink, de mindkét félidőben jól játszottunk, nem a felállás megváltoztatása (4–4–2-ről 4–3–3-ra) hozta meg a gólokat. Amikor összeállítom a csapatot, a legjobb játékosok kapnak lehetőséget. Elégedett vagyok az idősebb játékosokkal, köztük Kerzsakovval is, aki csereként is a maximumot volt képes nyújtani.”

Egy orosz mondás szerint ahogy töltöd az éved utolsó napját, olyan lesz a következő esztendőd. Az olasz szakember elmondta, bízik csapatában, és biztos benne, hogy a következő évben sikeresebbek lesznek. Capello véleménye szerint a magyar válogatotton látszott Dárdai Pál keze munkája.

A MÉRKŐZÉS PERCRŐL PERCRE TUDÓSÍTÁSA IDE KATTINTVA OLVASHATÓ.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Oroszország 1–2 (0–0)
Budapest, Üllői út, 4000 néző. V: Cakir (török)
MAGYARORSZÁG:
Dibusz – Fiola (Poór, 57.), Juhász, Kádár, Forró – Kalmár (Simon A., a szünetben), Tőzsér – Lovrencsics (Stieber, a szünetben), Kovács I. (Nikolics, a szünetben), Dzsudzsák (Gyurcsó, 66.) – Szalai (Priskin, a szünetben). Megbízott szövetségi kapitány: Dárdai Pál
OROSZORSZÁG: Lodigin – Granat (Szemjonov, 71.), Makejev, V. Berezuckij (Ignasevics, a szünetben), Scsennyikov – Szamedov, Sirokov (Cserisev, a szünetben), Glusakov (Ozdojev, 77.), Dzagojev – Dzjuba (Kerzsakov, 64.), Kanunnyikov (Kokorin, a szünetben). Szövetségi kapitány: Fabio Capello
G: Nikolics (86.), ill. Ignasevics (49.), Kerzsakov (80.)

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA, 2014–2015
2014
március 5.
Magyarország–Finnország (Győr)1–2
G: Rudolf
május 22.
Magyarország–Dánia (Debrecen)2–2
G: Dzsudzsák, Varga R.
június 4 .
Magyarország–Albánia (Bp., Puskás-stadion)
1–0
G: Priskin (11-esből)
június 7.Magyarország–Kazahsztán (Bp., Puskás-stadion)3–0
G: Priskin, Varga R., Engel – öngól
szeptember 7.Magyarország–Észak-Írország 1–2G: Priskin
október 11.Románia–Magyarország
1–1G: Dzsudzsák
október 14. Feröer–Magyarország
0–1G: Szalai
november 14.Magyarország–Finnország 1–0
G: Gera
november 18.
Magyarország–Oroszország
1–2
G: Nikolics
2015
március 29.Magyarország–Görögország
Eb-selejtező
június 13.Finnország–Magyarország
Eb-selejtező
szeptember 4.
Magyarország–Románia
Eb-selejtező
szeptember 7.
Észak-Írország–Magyarország
Eb-selejtező
október 8.Magyarország–Feröer
Eb-selejtező
október 11.Görögország–Magyarország
Eb-selejtező
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik