Buzsáky: Tovább kell emelni a lécet!

Vágólapra másolva!
2012.02.27. 14:43
null
Egervári Sándor keretének tagjai összeálltak egy közös képre a női válogatottal (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Telkiben kezdődő összetartás kezdetén elmondta, a bolgárok elleni szerdai mérkőzés jól szolgálja a felkészülést a világbajnoki selejtezőkre. A nemzeti csapatba visszatérő Buzsáky Ákos szerint magasra tette a lécet a csapat tavaly, de azt tovább kell emelni, míg Szalai Ádám szeretne minél hamarabb visszailleszkedni a nemzeti együttesbe.

„Várakozásteljesek vagyunk, rég találkoztunk, a játékosok és a stáb tagjai nagyon örülnek, hogy ismét együtt lehetnek – persze az igazi majd az lesz, ha a közönséggel együtt tudunk örülni a mérkőzés után” – mondta Egervári Sándor a Nemzeti Sport Online-nak, aki ideális ellenfélnek tartja Bulgáriát.

„Meggyőződésem szerint mivel Románia és Törökország is az ellenfelünk lesz a vb-selejtezőkön, az a futball, amit a bolgárok is játszanak, segítségünkre lehet a felkészülésben. Megváltozott bolgár csapat vár ránk, új kapitánnyal, új felállással és taktikával fogjuk szembetalálni magunkat, és ez véleményem szerint jól illeszkedik abba a vonulatba, amelybe a vb-selejtezős ellenfeleink is tartoznak.”

„Természetesen fontos az eredmény, az önbecsülésünk és a szurkolók kiszolgálása szempontjából mindenképpen, emellett a csapatépítés sem másodlagos” – tette hozzá a kapitány, aki külön kiemelte, örül Szalai Ádám visszatérésének, mert a Mainz támadója meghatározó tagja a nemzeti csapatnak.

Buzsáky Ákos számára különleges lehet a bolgárok elleni meccs, ugyanis hosszabb kihagyás után kapott ismét meghívót.

SZALAI MINÉL HAMARABB VISSZAILLESZKEDNE

A válogatottba hosszú sérülését követően közel másfél év után tért vissza Szalai Ádám, a Mainz légiósa, aki a hétvégén a Kaiserslautern elleni bajnokin gólt is szerzett. Mint azt a csatár elmondta, leginkább a győzelemnek örült, de szeretné, ha formáját át tudná menteni a szerdai összecsapásra is.

„A célom most az, hogy minél hamarabb vissza tudjak illeszkedni a csapatba, és hogy olyan teljesítményt nyújtsak, amivel ezután is kiérdemlem a meghívót a válogatottba. Természetesen mindenki szeme előtt ott lebegnek már a világbajnoki selejtezők, és miután kevés lehetőségünk van mérkőzéseket játszani, így minden találkozó rendkívül fontos" – mondta Szalai.

Bogdán Ádám, a Bolton Wanderes kapusa klubjában rendszeres játéklehetőséghez jut: „Egyelőre elégedett vagyok a fejlődésemmel, és azzal a haladással, amit az elmúlt egy évben elértem. Sajnos az eredmények nem jöttek az utóbbi hetekben, ezért nem felhőtlen az örömöm. Minél előbb ki kell keverednünk az alsóházból – nyilatkozta Bogdán. – A válogatottnál most az a legfontosabb, hogy a cél ott legyen előttünk. Ezeket a felkészülési mérkőzéseket arra kell használnunk, hogy egy önbizalommal teli csapatot kovácsoljunk össze, mert ez elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk a vb-selejtezőkön." (MTI)

„Jó érzésekkel csatlakoztam ismét a nemzeti csapathoz, nagy pluszt jelentett nekem, hogy ismét megkaptam a meghívót. Mindent meg fogok tenni azért, hogy éljek a lehetőséggel” – mondta Buzsáky, aki szerint magasra emelte a lécet a nemzeti csapat, de nem szabad hátradőlni.

„Mindig van miben fejlődni, sajnos nem tartozunk a topcsapatok közé, reméljük, egyszer közéjük kerülünk. Ez a cél, hogy egyszer elérjük ezt, és kijussunk világeseményre. Elindult egy úton a válogatott tavaly, a szurkolók is észrevehették, voltak olyan eredményeink, amelyekre lehet építeni a jövőben. Persze nem szabad hátradőlni – magasra tettük a lécet, de ezt tovább kell emelni. Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, olyan ellenfelek, amelyek ellen nem szabad hibázni, százszázalékos koncentrációra lesz szükség.”

A QPR légiósa elmondta, nem lesz könnyű dolgunk szerdán, de el kell viselnünk, hogy mi vagyunk az esélyesek:

„Ezen a szinten nincsen könnyű mérkőzés, a bolgárok lehetnek most lejjebb a rangsorban, vagy csinálhattak gyengébb sorozatot tavaly, azért mindenki tudja róluk, hogy tudnak futballozni. Nyilvánvalóan az új kapitány össze fogja szedni őket, a másik oldalon nekünk megvan az önbizalmunk, a játékosok hisznek magukban, ennek olyan pluszt kell adnia, amely átsegít a nehéz pillanatokon. Igenis, mondjuk ki, mi vagyunk az esélyesek, és úgy kell játszanunk, hogy mi nyerjünk.”

Az elmúlt időszakban több pozitív hír is érkezett a keret játékosai felől, többen gólt szereztek klubjaikban, és rendszeresen pályára is lépnek. A kislányával érkező Juhász Roland is ezt emelte ki az összetartás kezdetén:

„Fontos, hogy mindenki játsszon hétről hétre, ha megvan a meccsritmus, jön az önbizalom vele együtt, ami főleg a támadóknak lényeges. Bízom benne, hogy ez így lesz a jövőben is, mert ebből a válogatott is csak profitálni fog. Lesz két edzésünk, és reméljük, hogy szerdán azt mondhatjuk, ismét tettünk egy lépést előre.”

EGERVÁRI SÁNDOR A BOLGÁROK ELLENI MECCSRŐL

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A BOLGÁROK ELLEN
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Csernyánszki Norbert (Paksi FC), Király Gábor (1860 München)
Védők: Juhász Roland (Anderlecht), Kádár Tamás (Newcastle), Korcsmár Zsolt (Brann), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Vanczák Vilmos (Sion), Varga József (DVSC-Teva)
Középpályások: Buzsáky Ákos (QPR), Czvitkovics Péter (Kortrijk), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (Eskisehirspor), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koman Vladimir (AS Monaco), Pintér Ádám (Real Zaragoza)
Támadók: Németh Krisztián (RKC Waalwijk), Priskin Tamás (Alanyija Vlagyikavkaz), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Mainz)

A BOLGÁR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Nikolaj Mihajlov (Twente Enschede), Sztojan Kolev (Csernomorec Burgasz)
Védők: Ivan Bandalovszki (CSZKA Szófia), Sztaniszlav Manolev (PSV Eindhoven), Jordan Minev (Ludogorec Razgrad), Nikolaj Bodurov (Liteksz Lovecs), Valentin Iliev (Steaua Bucuresti), Ivan Ivanov (Partizan Beograd), Petar Zanev (Liteksz Lovecs), Veszelin Minev (Antalyaspor)
Középpályások: Szvetoszlav Djakov (Ludogorec Razgrad), Vladimir Gadzsev (Levszki Szófia), Borisz Galcsev (CSZKA Szófia), Georgi Milanov (Liteksz Lovecs), Hriszto Zlatinszki (Lokomotiv Plovdiv), Georgi Szarmov (Kasimpasa)
Csatárok: Alekszandar Tonev (Lech Poznan), Mihail Alekszandrov (Ludogorec Razgrad), Emil Gargorov (Ludogorec Razgrad), Valerij Bozsinov (Lecce), Ivelin Popov (Gaziantepspor), Ivan Sztojanov (Ludogorec Razgrad)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik