Vancsa Zalán megmutatná Marco Rossinak, mennyivel érettebb játékos lett

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.03.18. 16:42
Vancsa Zalán bizonyítana Marco Rossinak (Fotó: Koncz Márton)
A Törökország és Koszovó elleni barátságos mérkőzésekre készül Telkiben a magyar labdarúgó-válogatott. Hétfőn Vancsa Zalán és Bolla Bendegúz válaszolt az edzőtáborban az újságírók kérdéseire.

A belga másodosztályú Lommel légiósa, Vancsa Zalán másfél év után kapott ismét meghívót Marco Rossitól.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek, sokat dolgoztam érte. Az edzéseken és a két meccsen is szeretném megmutatni, hogy mit tudok. Azon leszek, hogy pozitív benyomást keltsek. Sokkal érettebb vagyok, mint legutóbb, sokkal több perc van azóta a lábamban a felnőttfutballban. Akkor még tizenhét-tizennyolc éves voltam, most már lassan húsz leszek, sok idő telt el, szeretném is megmutatni, mennyit fejlődtem.”

Ebben az évadban eddig 10 gól és 5 gólpassz a mérlege a Lommelben. Vajon eljött az előrelépés ideje?

„Jó kérdés. Tudom, hogy a karrierem szempontjából nyáron fontos lenne előrébb lépni, hogy most az a feljutást jelenti a Lommellel, vagy másik csapatba igazolást, még nem tudom. Most még nem is erre szeretnék koncentrálni, fontos meccsek várnak még rám nemcsak a válogatottban, hanem a klubomban is.”

A svájci Servette játékosa, Bolla Bendegúz is igen gólerős játékot mutat az idényben.

„Ez elsősorban annak köszönhető, hogy előrébb játszom, jobb- és balszélsőként számítanak rám. Jól érzem magam ebben a két pozícióban. Örülök a formámnak, szeretném a válogatottra is megtartani.”

A 2021-es, részben magyarországi Európa-bajnokságon kerettag volt Bolla, de nem lépett pályára.

„Már legutóbb nagy szó volt, hogy ott lehettem a keretben, most is ez a célom, és jó lenne akár pályára lépni. Jó úton járok, de rengeteget kell még dolgoznom érte.”

Végezetül elmondta: Törökországot és Koszovót is nagyon komolyan fogják venni.

„Nincs barátságos meccs, tekinthetjük akár Eb-főpróbának is. A saját játékunkra szeretnénk koncentrálni, és mindent meg fogunk tenni, hogy győzelmekkel örvendeztessük meg szurkolóinkat.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE TÖRÖKORSZÁG ÉS KOSZOVÓ ELLEN
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Fehérvár FC)
Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Freiburg – Németország), Szalai Gábor (FC Lausanne – Svájc)
Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Kerkez Milos (Bournemouth – Anglia), Kleinheisler László (Hajduk Split – Horvátország), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Sunderland – Anglia)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok ), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÁRCIUSI PROGRAMJA
Március 22.
20.45: Magyarország–Törökország
Március 26.
19.00: Magyarország–Koszovó

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik