U17-es Eb: Lehetett látni, hogy ennek a csapatnak van tartása – Belvon

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.05.21. 09:58
null
Belvon a kapott öt gól ellenére látott komoly pozitívumokat csapata játékában
Mint ismert, Magyarország 5–3-ra kikapott Felcsúton Lengyelországtól az U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A mérkőzést követően a válogatottak szövetségi edzői, Belvon Attila és Marcin Wlodarski, valamint a magyarok két játékosa, Simon Benedek és Varga Zétény értékelt az Nemzeti Sport kamerája előtt.



A magyar válogatott szövetségi edzője, Belvon Attila úgy véli, a magyar válogatott hasonló utat járt be, mint Wales ellen, amikor szintén a szünet után lett jobb a játéka, ugyanakkor hibáikat a lengyelek ki tudták használni.

„A második félidőben mentünk az eredmény után, hogy ki tudjunk egyenlíteni, de gólra gólt kaptunk és nem sikerült feljönnünk a padlóról. 3–0 után már mindenki úgy érezte, hogy ez a csapat a padlóra került, ellenben azt is lehetett látni, hogy ennek a csapatnak van tartása” – jelentette ki U17-eseink mestere.

„Az ifjúsági futballban sok minden jelenthet jót. Nyilván az eredményesség is egy fontos dolog. De látni azt a szenvedélyt, akaratot, elszántságot, amit a második félidőben a játékosok kitettek a pályára, az jó érzés” – véli Belvon Attila, aki az NSO TV-nek még több pozitívumot kiemelt értékelésében.

A lengyel szövetségi edzőt meglepte a magyar csapat.

„Amikor elemeztük a magyarok játékát, azt hittük, gyengébbek. Hogy őszinte legyek, a második góljuknál megijedtem, de a csapatom mentálisan nagyon erős volt, és amikor belőttük a negyedik gólunkat, akkor már arra gondoltam, hogy megint ötöt lövünk” – mondta el Marcin Wlodarski, akinek a csapata első mérkőzésén Írország ellen ért el ugyanennyi találatot.

„Az első félidőben nem sok támogatást kaptam, nagyon erős belső védők ellen volt dolgom. 2–0 után már elég nehéz dolgunk volt” – osztotta meg a mérkőzéssel kapcsolatot érzéseit a második magyar gólt szerző Simon Benedek. Csapattársa, Varga Zétény a csapat kitartását méltatta és a hitét abban, hogy komoly hátrányt is le tudott volna dolgozni.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Magyarország–Lengyelország 3–5 (0–2)
Felcsút, Pancho Aréna, 2921 néző. Vezette: M. Milanovics (szerb)
Magyarország: Yaakobishvili – Girsik, Umathum (Burghart, 84.), Kaczvinszki, Kubicsek (Lengyel, 63.) – Szabó Sz., Németh H., Fenyő, Kern (Molnár Cs., a szünetben) – Simon B. (Vidnyánszky, 84.), Bagi (Varga Zétény, a szünetben). Szövetségi edző: Belvon Attila
Lengyelország:
Piekutowski – Szala (Adamczyk, 84.), Orlikowski, Krzyzanowski (Gurgul, 59.) – Kolanko, Borys (Brzyski, 84.), Sznaucner, Rejczyk, Wolski (Kurowski, 59.) – Skoczylas, Huras (Tomczyk, 68.). Szövetségi edző: Marcin Wlodarski
Gólszerző:
Varga Zétény (55.), Simon B. (70.), Molnár Cs. (90+4.), ill. Skoczylas (8.), Sznaucner (34.), Huras (52.), Tomczyk (76.), Borys (80.)

A csoport másik mérkőzésén
Írország–Wales 3–0

A csoport állása: 1. Lengyelország 6 pont, 2. Magyarország 3 (6–5), 3. Írország 3 (4–5), 4. Wales 0

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik