MLSZ: Juhász és Király is mentor lesz a Bozsik-bajnokok programban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.08. 09:23
Továbbra sem mondott le a tömegesítésről a Magyar Labdarúgó-szövetség, a közeljövőben a Bozsik-program amolyan „felturbózott” változata, a Bozsik-bajnokok keretén belül újabb ezer kis futballpalánta kezdhet el futballozni. A mentorok között olyan nagy nevek szerepelnek, mint a 94-szeres válogatott, a nemzeti együttestől jövő kedden, a svédek elleni felkészülési találkozón búcsúzó Juhász Roland.

„Mindig is szerettem gyerekekkel találkozni, mesélni az élményeimről – mondta a Videoton labdarúgója. – Tudom, nekem gyerekként milyen fontos volt, hogy az akkor felnőtt profi labdarúgókkal találkozhattam, az élmények a mai napig élnek bennem.”

A program keretén belül a legkülönlegesebb futballpalántákat keresik, novembertől február közepéig lehet nevezni a kisfiúkat és kislányokat, ezt követően kezdődik a kiválasztás.

A szűk elit később gálamérkőzésen is pályára léphet, méghozzá a május 31-én rendezendő Magyar Kupa-döntő előtt. A kiválasztás a mentorok segítségével történik, az ország keleti részében Elek Ákos, Bognár István, Gera Zoltán és Nyilasi Tibor, nyugaton Juhász Roland mellett Király Gábor, Pádár Anita, valamint Hajdú B. István sportriporter felel a tehetségek felfedezéséért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik