Válogatott: Nikolics szeretne öt percre hazaugrani...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.16. 17:30
null
Nikolicsnak Franciaországból az itthoni hangulat hiányzik (Fotó: Hegedüs Gábor)
A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök délután sajtótájékoztatót tartott, amelyen Nikolics Nemanja, Gulácsi Péter és a másodedző, Andreas Möller válaszolt a kérdésekre.

„Minden kép, minden videó eljut hozzánk otthonról. Tudjuk, hogy hihetetlen fociláz van az országban. Szeretnék öt percre hazaugrani, hogy ezt lássam. Szeretném megköszönni azoknak a szurkolóknak is a biztatást, akik a stadionban biztattak minket” – mondta az újságíróknak Nikolics Nemanja.

„Sajnos az első meccsen nem kaptam lehetőséget, de jó formában vagyok, jól érzem magam. Várom a lehetőséget, mert azért jöttem az Eb-re, hogy gólokkal bizonyíthassak” – mondta saját magáról a csatár. Hozzátette, Izland ellen kulcsfontosságú mérkőzés következik, mert egy újabb győzelem továbbjutást érhet.

Gulácsi Péter azt hangsúlyozta, hogy a csapat valóban együtt örül, és maximálisan támogatják egymást mindenben a játékosok. „Dárdai Pálnál is elkezdődött, s Andreas Möllerre és Bernd Storckra is jellemző, olyan szervezettséget hoztak be a magyar futballba, hogy minden meccsen látszik, mi a célunk, mit szeretnénk játszani, csapatként funkcionálunk” – fogalmazott a kapus.

„A következő meccsre történő felkészülés egyik legfontosabb része az volt, hogy az első mérkőzésen pályára lépők regenerálódni tudjanak. Az izlandiak játékát egyszer már elemeztük, és ma este lesz még egy beszélgetés erről, bízom benne, hogy meg fogjuk találni a gyenge pontjaikat” – beszélt a felkészülésről Nikolics.

Gulácsi is azt emelte ki, hogy a csapatunk legnagyobb ereje a tudatosságban keresendő. A tudatos, minden részletre kiterjedő felkészülésben, amelynek köszönhetően a nagyobb játékerőt képviselő csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt.

AZ EDZÉSRŐL

Fiola Attila a szerdai átmozgatás után a magyar labdarúgó-válogatott csütörtök délutáni edzését is kihagyta. Egyelőre nyitott kérdés, hogy a nemzeti csapat alaptagnak számító jobbhátvédje vállalni tudja-e a játékot az Izland elleni, szombati Eb-csoportmérkőzésen. Fiola az Ausztria elleni győztes mérkőzés második félidejében sérült meg, rúgást kapott a bal lábára. Az első mérkőzést térdfájdalmak miatt kihagyó Lovrencsics Gergő visszatért, és csütörtök délután már társaival gyakorolt.

A magyar sajtóközpontban mindenki azt találgatja, hogy ki helyettesíti majd Fiola Attilát Izland ellen, ha a sérült jobbhátvéd nem tudja vállalni a játékot. Az egyik elképzelés szerint Bese Barnabás lesz a helyettes, egy másik verzió szerint Lovrencsics Gergő, a harmadik variáció szerint pedig Lang Ádám kerül ki a védelem jobb oldalára, az ő helyén pedig Juhász Roland kezd. Többek szerint ezt támaszthatja alá, hogy Bernd Storck a mai edzés alatt magához hívta Juhászt, és hosszasan beszélgetett a Videoton középső védőjével.

Andreas Möller először a marseille-i pálya állapotáról kapott kérdést, a sajtótájékoztató előtt derült ki ugyanis, hogy a mieink és az izlandiak sem edzhetnek a Stade Vélodrome-ban, amelynek gyepszőnyegét kímélni kell. „Láttuk és hallottuk, hogy milyen a pálya állapota. Személyesen is tapasztalhattuk ezt a Franciaország–Albánia meccsen. Emiatt nem is edzhetünk a stadionban a meccset megelőző napon, de Izlandnak is ugyanazon a talajon kell futballoznia, ez nem lehet kifogás” – válaszolta a magyar válogatott másodedzője.

„Játékosként könnyebb befolyásolni a meccs menetét. Edzőként a felkészítésben tudunk segíteni. A magyar válogatott nagyon koncentrált csapat, nagyszerűen tudunk együtt dolgozni a játékosokkal, és most az a feladat, hogy Izland ellen megfelelően felkészítsük a csapatot” – hasonlította össze Möller, hogy mennyivel másabb játékosként, illetve edzőként részt venni az Európa-bajnokságon.

„Izland nagyon erős, összeszokott csapat, amely tulajdonképpen kiverte Hollandiát a selejtezők során. Tudjuk, hogy nehéz feladat vár ránk – beszélt a soron következő ellenfélről Möller. – Nagyszerűen kezdtük az Eb-t, de még nem értünk el semmit. Még nagyon sok minden előfordulhat ebben a csoportban. Nagyon sok minden fejben dől el, az első perctől az utolsóig koncentrálnunk kell.”

Ezen még Andreas Möller is meglepődött...

„Bernd Storckról azt kell tudni, hogy a nap huszonnégy órájában a futballban él, és folyamatosan nyomon követi a csapat életét, hogy min megy keresztül. Jól ismerjük egymást, jól kiegészítjük egymást, mindketten tudjuk, mi kell a sikerhez. A válogatottban nagyon tanulékony csapatot ismerhettem meg, ami meg is lepett, szerencsére nagyon jól reagáltak a játékosok a változásokra” – mondta kérdésre válaszolva a szakember Bernd Storck szövetségi kapitányról, illetve a közös munkáról.

A sajtótájékoztató végén Király Gáborról esett még szó, elhangzott, hogy a rutinjával, illetve a fantasztikus képességeivel nagyon sokat tud segíteni a csapatnak, ugyanakkor a kapusok is csapatban dolgoznak, Király Gábor, Gulácsi Péter és Dibusz Dénes mindenben támogatja egymást.

A szombati mérkőzésen a szervezők és a hatóságok is szigorúan ellenőrzik a szurkolók viselkedését.

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 1 1 2–0 +2 3
2. Portugália 1 1 1–1 0 1
Izland 1 1 1–1 0 1
4. Ausztria 1 1 0–2 –2 0
EURO 2016
AZ F-CSOPORT TOVÁBBI MENETRENDJE
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁGMarseille, Stade Vélodrome
Június 18.21.00Portugália–AusztriaPárizs, Parc des Princes
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumieres

MAGYARORSZÁG KERETE
KAPUSOK: 1 Király Gábor (Haladás), 12 Dibusz Dénes (Ferencváros), 22 Gulácsi Péter (RB Leipzig)
VÉDŐK:
21 Bese Barnabás (MTK), 5 Fiola Attila (Puskás Akadémia), 20 Guzmics Richárd (Wisla Kraków), 23 Juhász Roland (Videoton), 4 Kádár Tamás (Lech Poznan), 3 Korhut Mihály (Debrecen), 2 Lang Ádám (Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 6 Elek Ákos
(Diósgyőr), 10 Gera Zoltán (Ferencváros), 15 Kleinheisler László (Bremen), 14 Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), 8 Nagy Ádám (Ferencváros), 16 Pintér Ádám (Ferencváros), 18 Stieber Zoltán (Nürnberg)
TÁMADÓK: 13 Böde Dániel (Ferencváros), 7 Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), 11 Németh Krisztián (al-Garafa), 17 Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), 19 Priskin Tamás (Slovan Bratislava), 9 Szalai Ádám (Hannover)
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik