Válogatott: nem edzhetünk a marseille-i Vélodrome-ban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.16. 15:49
null
Nem edzhet pénteken a Vélodrome-ban válogatottunk, de így remélhetőleg legalább a meccsre jó lesz a gyepszőnyeg (Fotó: AFP)
A gyep állapotának megóvása érdekében a szombati Izland–Magyarország mérkőzés egyik csapata sem használhatja a marseille-i Stade Vélodrome pályáját a találkozót megelőző pénteki edzésen – tájékoztatott róla a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos oldala.

 

Az Európa-bajnokság szervezőbizottsága arról tájékoztatta a magyar válogatottat, hogy a találkozó előtti napon egyik csapat sem tréningezhet a szombati Eb-mérkőzésünk helyszínén.

A döntést az indokolja, hogy a korábbi esőzések miatt az igénybevétel nagyban ártana a pálya állapotának, ha a két válogatottat ráengednék a mérkőzés előtti napon.

Az UEFA még nem jelölte ki a pénteki hivatalos edzések helyszínét. A két csapat játékosainak ugyanakkor lehetőségük lesz arra, hogy pénteken körbejárják a pályát, és megismerkedjenek a stadionnal.

A Vélodrome-ban eddig két mérkőzést vívtak az Eb-n, az angol–orosz és a szerdai francia–albán összecsapást.

A szombati mérkőzésen a szervezők és a hatóságok is szigorúan ellenőrzik a szurkolók viselkedését.

EURO 2016
AZ F-CSOPORT TOVÁBBI MENETRENDJE
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁGMarseille, Stade Vélodrome
Június 18.21.00Portugália–AusztriaPárizs, Parc des Princes
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumieres

MAGYARORSZÁG KERETE
KAPUSOK: 1 Király Gábor (Haladás), 12 Dibusz Dénes (Ferencváros), 22 Gulácsi Péter (RB Leipzig)
VÉDŐK:
21 Bese Barnabás (MTK), 5 Fiola Attila (Puskás Akadémia), 20 Guzmics Richárd (Wisla Kraków), 23 Juhász Roland (Videoton), 4 Kádár Tamás (Lech Poznan), 3 Korhut Mihály (Debrecen), 2 Lang Ádám (Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 6 Elek Ákos
(Diósgyőr), 10 Gera Zoltán (Ferencváros), 15 Kleinheisler László (Bremen), 14 Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), 8 Nagy Ádám (Ferencváros), 16 Pintér Ádám (Ferencváros), 18 Stieber Zoltán (Nürnberg)
TÁMADÓK: 13 Böde Dániel (Ferencváros), 7 Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), 11 Németh Krisztián (al-Garafa), 17 Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), 19 Priskin Tamás (Slovan Bratislava), 9 Szalai Ádám (Hannover)
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik