Ki az a Szalai? Nyolc góllal felelt a trükkös osztrákoknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.09. 18:29
null
Csütörtökön is edzett a válogatott (Fotó: Hegedüs Gábor)
A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön nyilvános edzést tartott Tourrettes-ben. A lelátó gyerekektől volt hangos, közel kétszázan népesítették be az edzőpályát, köztük egy iskolás csoport, akik minden megmozdulást nagy ovációval fogadtak. A tréning végére pedig az osztrák újságíró kolléga is megjegyezhette Szalai Ádám nevét.

 

Az edzés a szokásos bemelegítés után passz-, majd támadásgyakorlatokkal folytatódott.

Bernd Storck szövetségi kapitány két részre osztotta a csapatot, amíg a társaság egyik fele lábteniszezett, addig a többiek felállított bábuk között, passzjátékkal gyakorolták a támadásvezetést, a három kapusunk felváltva védett.

A gyakorlatok közben az osztrák újságírók afelől érdeklődtek az MLSZ-nél, hogy melyik játékost hívják Szalai Ádámnak.

Nos, a Hoffenheim csatára igyekezett mindent megtenni azért, hogy megjegezzék maguknak a kollégák. Első hat lövéséből öt gólt szerzett. A gyerekek ovációval fogadták a góljait. Szalai 13 kísérletből nyolc góllal zárt. Ezekből volt közeli, de tizenhatoson kívüli is.

Az edzés végén – a tréning után a csapat labdákkal ajándékozta meg a gyerekeket – Elek Ákos nyilatkozott az újságíróknak, többek között a már említett osztrák kollégáknak is, egészen pontosan az ORF stábjának. Miután Elek nevét az MLSZ munkatársai lebetűzték a tv-stábnak, a középpályás elmondta nekik, hogy szeretne győzni ellenük.

Elek Ákos hozzátette, sérülése után most már száz százalékos állapotban van, teljes értékű munkát végez. A középpályás szerint némi finomításra még szükség van az első meccsig, de biztos benne, hogy megfelelő eredményt fognak elérni. „Hogy ez mit jelent? Természetesen győzelmet” – fogalmazott Elek.

Az osztrákok végül Szalaival is beszélhettek, és próbáltak minél több játékosról információkat gyűjteni, így Királyról, Nagy Ádámról is kérdezték, Eleket pedig Dzsudzsákról, de a mieink állták a rohamot, és nem győzték hangsúlyozni, hogy a magyar csapat ereje az egységében rejlik, nem az egyéniségekben.

De jövő kedden majd úgyis meglátják...

Gyerekhad, kíváncsi újságírók Ausztriából, potyogtak a labdák és a gólok. Edzett a válogatott (Fotó: Twitter/MLSZ)
Gyerekhad, kíváncsi újságírók Ausztriából, potyogtak a labdák és a gólok. Edzett a válogatott (Fotó: Twitter/MLSZ)

MAGYARORSZÁG EURÓPA-BAJNOKI KERETE
KAPUSOK:
1 Király Gábor (Haladás), 12 Dibusz Dénes (Ferencváros), 22 Gulácsi Péter (RB Leipzig)
VÉDŐK:
21 Bese Barnabás (MTK), 5 Fiola Attila (Puskás Akadémia), 20 Guzmics Richárd (Wisla Kraków), 23 Juhász Roland (Videoton), 4 Kádár Tamás (Lech Poznan), 3 Korhut Mihály (Debrecen), 2 Lang Ádám (Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 6 Elek Ákos
(Diósgyőr), 10 Gera Zoltán (Ferencváros), 15 Kleinheisler László (Bremen), 14 Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), 8 Nagy Ádám (Ferencváros), 16 Pintér Ádám (Ferencváros), 18 Stieber Zoltán (Nürnberg)
TÁMADÓK: 13 Böde Dániel (Ferencváros), 7 Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), 11 Németh Krisztián (al-Garafa), 17 Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), 19 Priskin Tamás (Slovan Bratislava), 9 Szalai Ádám (Hannover)
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

EURO 2016
AZ F-CSOPORT MENETRENDJE
Június 14.18.00Ausztria–MAGYARORSZÁGBordeaux, Matmut Atlantique
Június 14.21.00Portugália–IzlandSaint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁGMarseille, Stade Vélodrome
Június 18.21.00Portugália–AusztriaPárizs, Parc des Princes
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumières
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik