Eb 2016: Jöjjenek Ronaldóék, tárt karokkal várjuk őket – Böde

Vágólapra másolva!
2016.06.20. 10:16
null
Böde Dániel (Fotó: Hegedüs Gábor)
A játékosok közül Böde Dániel és Juhász Roland jelent meg a mai hivatalos sajtótájékoztatón. A magyar támadó elmondta: nem foglalkozik külön Cristiano Ronaldóval, míg csapattársa szeretné, ha klubszinten is sikereket érne el a magyar futball.

„Én nem Cristiano Ronaldóval, hanem a portugál csapattal foglalkozom. Mivel valószínűleg nem is fogunk a pályán találkozni, nem tulajdonítok nagy jelentőséget ennek” – jelentette ki Böde Dániel a portugál klasszissal várható találkozó kapcsán.

„Jöjjenek a portugálok, tárt karokkal várjuk őket, aztán majd meglátjuk, hogy a taktikánkkal mire megyünk ellenük.”

„NEHÉZ CR ELLEN, DE NEM CSAK RÁ KELL KÉSZÜLNI”
Holger Gehrke, a magyar labdarúgó-válogatott kapusedzője a Portugália elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, Király Gáborral véleménye szerint szabálytalankodtak az izlandiak a tizenegyes előtt, de nem hibáztatja a játékvezetőt, mert ezt nehéz volt észrevenni, ő is csak a visszajátszásokból látta. Bővebben itt!

„Egy sikert elértünk, de amit az öltözőben titkon megbeszéltünk, azt még nem – tetet hozzá Böde, aki a továbbjutás kapcsán korábban az angol csapatot mondta kívánt ellenfélnek. – Korábban mondtam hirtelen egy válogatottat, nem gondoltam át, de mindegy kivel játszunk, lényeg, hogy jussunk tovább.”

Juhász Roland és Böde Dániel az eddigi meccsekről elmondta, életük legnagyobb futballélményei közé tartoznak ezek a találkozók, köszönhetően a fantasztikus magyar szurkolótábornak.

„Helyén kezeljük a sikereket, nem számolgatunk, most a portugál meccsel foglalkozunk, utána ráérünk számolgatni” – tette hozzá Juhász.

„Nem szeretem, ha egy emberre hegyeznek ki egy meccset. A szervezettségünk megvan ahhoz, hogy megállítsuk a portugálokat. Bízom benne, hogy inkább a mi játékunkról szól majd a meccs, és nem a portugálokról.”

„Mi azért jöttünk oda, hogy megmutassuk, nem véletlenül vagyunk itt, és szeretnénk megmutatni, hogy valóban fejlődött a magyar futball” – fűzte hozzá Juhász.

Az Izland ellen a kezdőcsapatban helyet kapó védő kérdésre válaszolva elmondta, tisztában van azzal, hogy ma tartják az európai kupák sorsolását, reméli, hogy Fortuna ott is fogja majd a magyar csapatok kezét, mert jó lenne ha klubszinten is tudnák folytatni azt a jó szereplést, amit a magyar válogatott az Eb-n elkezdett.

MENETREND
A MAGYAR VÁLOGATOTT
EB-RÉSZTVEVŐK, KERETEK
FELKÉSZÜLÉS
HELYSZÍNEK
AZ EB HIVATALOS SZABÁLYKÖNYVE (angolul, pdf)
A SELEJTEZŐK, PÓTSELEJTEZŐK
• A MAGYAR VÁLOGATOTT ÖSSZES MECCSE EGY HELYEN

F-CSOPORT
Június 14. 18.00 Ausztria–MAGYARORSZÁG 0–2 (Szalai, Stieber)
Június 14. 21.00 Portugália–Izland 1–1 (Nani, ill. B. Bjarnason)
Június 18. 18.00 Izland–MAGYARORSZÁG 1–1 (G. Sigurdsson – 11-esből, ill., Saevarsson – öngól)
Június 18. 21.00 Portugália–Ausztria 0–0
Június 22. 18.00 Izland–Ausztria Saint-Denis, Stade de France
Június 22. 18.00 MAGYARORSZÁG–Portugália Lyon, Stade des Lumières
AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 2 1 1 3–1 +2 4
2. Izland 2 2 2–2 0 2
3. Portugália 2 2 1–1 0 2
4. Ausztria 2 1 1 0–2 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik