U20-as vb: a brazilok ellen is Kalmár rutinja segíthet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.04. 07:24
A magyar U20-as válogatott azzal a céllal lép pályára ma Brazília ellen, hogy bebizonyítsa, nem egyszeri bravúr volt az Észak-Korea elleni 5–1-es siker. A dél-amerikaiak elleni sikerrel akár a továbbjutást is kiharcolhatja Bernd Storck együttese. A helyi sajtó szerint Kalmár Zsolt lehet a siker kulcsa.

A csapatra az új-zélandi sajtó is felfigyelt, az ázsiaiak ellen mesterhármast jegyző Mervó Bence mellett Kalmárt emelték ki,a lipcsei légiós érett játékát azzal magyarázták, hogy ötször szerepelt már a felnőttválogatottban is.

„Valóban ötszörös válogatott vagyok, de még mindig rengeteget kell tanulnom – idézi a Taranaki Daily News Kalmárt. – A legnagyobb érték ebben az öt válogatottságban, hogy az idősebb játékosoktól fegyelmet tanultam, illetve azt, hogyan kell bizonyos játékhelyzetekben reagálni. Nem veszíthetjük el a fejünket, s ezt a csapattársaim felé is sugárzom.”

Magyar vereség esetén az Észak-Koreát minden bizonnyal legyőző Nigériával vasárnap ki-ki meccset játszik a csapat a továbbjutásért.

U20-AS VB, ÚJ-ZÉLAND
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT

6.00: Nigéria–Észak-Korea
9.00: Magyarország–Brazília (Tv: Duna, Eurosport2)
F-CSOPORT
6.00: Honduras–Fidzsi
9.00: Németország–Üzbegisztán (Tv: Eurosport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik