Fehérvár: újra szertefoszlott Kalmár Zsolt Eb-álma!

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.01.26. 17:12
Féléves kihagyás vár Kalmár Zsoltra (Fotó: Koncz Márton)
Úgy tudjuk, Kalmár Zsolt térdét megműtötték, féléves kihagyás vár rá, így lemarad a nyári németországi Európa-bajnokságról.

 

„Sokan azt hitték, én fejeltem a gólt, annyira örültem neki. Kiszakadt belőlem minden, amit az elmúlt években átéltem. Mondtam, hogy a sérülésem után vissza akarok térni a válogatottba és az Eb-re kijutni. Ezt a célt elértem, elértük a csapattal. Fantasztikus teljesítményt nyújtottunk, még ha kettő kettő is lett a vége. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott engem benne és köszönöm a csapatnak, ez fantasztikus.”

Ezt nyilatkozta a 36-szoros válogatott Kalmár Zsolt az NSO Tv-nek a tavaly november 16-i, Bulgária elleni Eb-selejtezőt követően (2–2), miután biztossá vált a csapat kijutása a 2024-es Európa-bajnokságra. A futballista arcán látszott az öröm és a felszabadultság, mintha csak elképzelte volna magát, amint a nemzeti csapat tagjaként kifut a pályára a németországi torna valamelyik mérkőzésén.

Ez az álom azonban szertefoszlott, információnk szerint ugyanis a Fehérvár FC játékosának térdét megműtötték, és körülbelül féléves kihagyás vár rá.

Ha visszatekintünk a pályafutására, láthatjuk, elképesztően balszerencsés, és a sérülések rendre megakadályozták az előrelépésben. Hogy csak néhány példát említsünk: 2019 novemberében eltört a bokája az Uruguay elleni felkészülési mérkőzésen (1–2), amely a Puskás Aréna nyitó meccse volt egyben; 2021. március végén, az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn (4–1) külső oldalszalag-szakadást szenvedett, így lemaradt a részben hazai rendezésű Eb-ről. Ekkor így nyilatkozott lapunknak:

„Miután szombaton közölték a pontos diagnózist, valamint azt, hogy műtét és hosszú kihagyás vár rám, szinte egész este sírtam. Egy világ omlott össze bennem. Aki ismer, pontosan tudja, a bokatörésem után mennyi energiát fektettem abba, hogy minél erősebben térjek vissza, és a mostani idényben is mindent annak rendeltem alá, hogy a klubomban és a válogatottban a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam. Úgy tűnt, a befektetett energia és a kőkemény munka megtérül, szerintem Dunaszerdahelyen és a nemzeti csapatban is jól ment a játék, erre közbejött a sérülés, ami minden reményt és tervet összetört.”

A futballista a 2022–2023-as idényben nyolc gólt szerzett a DAC-ban, majd tavaly nyáron a Fehérvárhoz szerződött. Az ősszel tizenegy bajnokin három gólt szerzett, csapata erőssége volt, de a november végi, Kecskeméti TE elleni bajnokin (3–3) megsérült, s decemberben meg is kellett műteni, a hivatalos beszámoló szerint „az ismételt vizsgálatok a korábbi lágyéktáji sérülés műtéti ellátását tették szükségessé, felépülése előreláthatólag több hónapot vesz majd igénybe”.

Csakhogy a térde is fájt, s kiderült, nagy a baj, gyakorlatilag nem volt porc a térdében, elkerülhetetlenné vált az újabb beavatkozás, amely a napokban megtörtént.

 Természetesen kerestük a Fehérvár FC-t, a klub a következő közleményt adta ki: „Válogatott középpályásunk újabb műtéten esett át csütörtökön. A beavatkozás során alkalmazott eljárás következtében felépülése további hónapokat vesz majd igénybe.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik