Román-magyar: Piturca szerint a magyar válogatott visszaesett

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.10.06. 18:40
null
Piturca szerint győzniük kell ellenünk
Victor Piturca szövetségi kapitány reméli, hogy a román labdarúgó-válogatott ugyanolyan jól játszik szombaton a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, mint egy évvel ezelőtt Bukarestben, amikor is tanítványai 3–0-ra nyertek az akkor még Egervári Sándor irányította csapat ellen.

Piturca hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, bízik abban, hogy a Románia és Magyarország közötti nagy rivalizálás ellenére a pályán a játékosok sportszerűek lesznek, és a lelátókon is ugyanilyen hangulat uralkodik majd. Ugyanakkor hozzátette, tart a román szurkolók viselkedésétől, ami miatt Románia eltiltást kaphat. Piturca szerint ez a románok hátrányára válhat, mert a későbbi meccseken is szükségük lesz a szurkolók buzdítására.

Újból hangsúlyozta: számára „kényelmetlenséget” okoz, hogy Magyarország éppen a románok elleni mérkőzés előtt váltott szövetségi kapitányt. Mint mondta, nem ismerheti Dárdai Pál edzői stílusát, ami megnehezíti a dolgát, ugyanakkor kijelentette: nagyon sokat az új magyar szövetségi kapitány sem változtathatott csapata játékán az északírektől elszenvedett hazai vereség óta.

Újságírói kérdésre válaszolva úgy vélte, hogy Románia jobb most, mint tavaly ősszel, Magyarország pedig visszaesett, legalábbis az eredmények alapján. Piturca szerint a mostani selejtezőcsoportban a görög együttes a legjobb.

Elmondta, reméli, hogy a sérült Gabriel Tamas védőt és a magyarok elleni meccsen eltiltását töltő Ciprian Marica csatárt a többiek sikeresen helyettesítik.

A magyar oldalon fontosnak tartja Szalai Ádám visszatérését, akit jó játékosnak nevezett. Piturca arra számít, hogy nagy küzdés lesz a pályán, mert a magyar válogatott azért harcol, hogy maradjon még esélye kijutni a franciaországi Eb-re.

Románia az első meccsén 1–0-ra győzött Görögországban, míg a magyarok hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedtek az északírektől. A két válogatott legutóbb tavaly ősszel játszott egymás ellen Bukarestben, akkor a vb-selejtezőcsoportban Magyarország sima 3–0-s vereséget szenvedett.

A Eb-selejtező második körében a két válogatott szombaton 18 órakor csap össze a bukaresti Nemzeti Stadionban.

PITURCA VÁGYA – MÉG HÉT PONT 2014-BEN
A román csapat szombaton Magyarországot fogadja, kedden Finnországba látogat, november 14-én pedig Észak-Írországot látja vendégül. Piturca úgy véli, bármilyen bukás negatívan hathat a csapatra, viszont ha legalább 10 ponttal zárják 2014-et, akkor közel kerülhetnek a franciaországi

„Ez az ősz nagyon kemény a válogatott számára, a legnehezebb csoportriválisokkal találkozunk. Győznünk kell Magyarország ellen, hazai pályán pontokat kell szerezni. Ha pozitív eredményt érünk el, és Finnországban is jól teljesítünk, akkor az esélyeink rendkívül megnőnek a sikeres kvalifikálást illetően. Aztán jön az északírek elleni mérkőzés, ahol folytatni kell. Bármilyen bukás károsítaná a légkört és rossz hatással lenne a csoportban elfoglalt helyezésre is. Ezen a vonalon kell tovább haladnunk, ha az őszt legalább tíz ponttal tudnánk zárni, a sikeres selejtező esélyei nagyon megemelkednének" – nyilatkozta a román szövetségi kapitány.

A ROMÁN KERET
Kapusok:
Costel Pantilimon (Sunderland), Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Silviu Lung (Astra Giurgiu)
Védők: Vlad Chiriches (Tottenham), Dorin Goian (Aszterasz Tripolisz), Florin Gardos (Southampton), Dragos Grigore (Toulouse), Cosmin Moti (Ludogorec), Razvan Rat (PAOK), Srgian Luchin (Steaua Bucuresti), Iasmin Latovlevici (Steaua Bucuresti)
Középpályások: Ovidiu Hoban (Hapoel Beer-Seva), Mihai Pintilii (al-Hilal), Gabriel Torje (Konyaspor), Alexandru Maxim (Stuttgart), Andrei Prepelita (Steaua Bucuresti), Cristian Tanase (Steaua Bucuresti), Alexandru Chipciu (Steaua Bucuresti), Gabriel Enache (Astra Giurgiu), Lucian Sanmartean (Steaua Bucuresti)
Támadók: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Ciprian Marica (Konyaspor), Claudiu Keserü (Steaua Bucuresti), Raul Rusescu (Steaua Bucuresti)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik