Ma van a 6:3 hatvanadik évfordulója - tv, rádió, programok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.25. 09:42
Ma van az Évszázad mérkőzésének hatvanadik évfordulója: az Aranycsapat 1953. november 25-én győzte le 6:3-ra Angliát a Wembley Stadionban. Összegyűjtöttük, hogy milyen programokkal, eseményekkel emlékeznek futballunk jeles napjára itthon, Angliában és világszerte.

A Magyar Labdarúgó-szövetség a 6:3 évfordulójának tiszteletére ma rendezi meg a válogatott labdarúgók találkozóját a Puskás Ferenc Stadion Toronyépületében és a Danubius Hotel Aréna Nagytermében, amelyre a nemzeti csapat minden korábbi és jelenlegi játékosa hivatalos.ma rendezi meg a válogatott labdarúgók találkozóját a Puskás Ferenc Stadion Toronyépületében és a Danubius Hotel Aréna Nagytermében, amelyre a nemzeti csapat minden korábbi és jelenlegi játékosa hivatalos.

KERESSE A NEMZETI SPORT MAGAZIN 
KÜLÖNSZÁMÁT AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!
KERESSE A NEMZETI SPORT MAGAZIN KÜLÖNSZÁMÁT AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Nemcsak hazánkban, az angol fővárosban is megemlékeznek a jeles napról: a Londoni Magyar Kulturális Központban kiállítás nyílik a 6:3 tiszteletére. Bővebben itt»

Az angol sajtó is kiemelten kezeli az Évszázad meccsének hatvanadik évfordulóját: többek között az Independent, a Guardian, a Herald és a BBC is külön cikkben emlékezik meg az angol–magyarról. Bővebben itt»

A fourfourtwo.hu beszámolója szerint szombaton az óbudai Puskás-szobornál tartottak koszorúzást a jeles nap alkalmából a Régi Sipos étterem közelében, ahol a 6:3 résztvevői sokáig minden esztendőben ünnepelték az évfordulót.

Az angol–magyar összecsapást a Magyar Televízió és a Magyar Rádió is leadja ma teljes egészében. A Duna Televízió 21.35-től sugározza az Évszázad mérkőzését, míg a rádióban a találkozó eredeti időpontjában, délután negyed 4-kor lesz hallható a meccs közvetítése. A meccs felvétele és Szepesi György rádióközvetítésének hangfelvétele DVD-n is megvásárolható: a Nemzeti Sport Magazin különszámához ajándékba kapható.

A fourfourtwo.hu tájékoztatása szerint az Aranycsapat Alapítvány, amelynek Kű Lajos az elnöke, kedden tart ünnepi megemlékezést.

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság is kedden tart közös megemlékezést az Évszázad mérkőzéséről, amelyen három játékos is pályára lépett a megyéből Buzánszky Jenő, Grosics Gyula és Czibor Zoltán személyében. Az emlékműsor kedden 11.30-kor kezdődik a tatabányai Grosics Gyula Stadionban, majd 12.30-tól a tatai Gottwald Étteremben fogadással folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik