Női U17-es válogatott: a mieink 6-1-re kiütötték Moldovát

Vágólapra másolva!
2010.10.17. 22:00
A magyar női U17-es válogatott vasárnap lejátszotta második Európa-bajnoki selejtezőjét, a mieink remek játékkal 6–1-es győzelmet arattak Moldova ellen. A minitorna utolsó mérkőzésén a dánok következnek, ha együttesünk nyer, továbbjut a csoportból – adta hírül az MLSZ hivatalos honlapja.

A szlovénok elleni peches vereség után válogatottunk javított a hazai rendezésű minitornán, rendkívül magabiztosan megverte Telkiben a moldovaiakat. Hevesi Tamás szövetségi edző az Aschenbrenner Réka – Horváth Zsófia, Mesterházi Csilla, Vöfély Noémi, Németh Loretta – Bereczki Orsolya, Csiszár Henrietta (Palkovics Nóra, 69.) – Mosdóczi Evelin, Szil Tünde (Lepsényi Zsanett, 55.), Zeller Dóra – Vachter Zsófia (Bernáth Csilla, 41.) összeállításban szerepeltette együttesét.

A mieink végig nagy fölényben futballoztak, és már a 9. percben vezetéshez jutottak: Bereczki Orsolya büntetőből volt eredményes. A 12. percben Csiszár Henrietta növelte kettőre a magyar előnyt, majd a 25. percben Zeller Dóra találatával alakult ki a 3–0-ás félidei eredmény. A fordulás után is maradt a hatalmas magyar fölény, az első félidő mindhárom gólszerzője betalált egyszer-egyszer, a moldovaiak 4–0-nál szerezték meg a szépítő góljukat. Miután a dánok 3–0-ra legyőzték Szlovéniát a másik mai mérkőzésen, válogatottunk feljött a második helyre, s ha szerdán legyőzi a skandinávokat, biztosan továbbjut a csoportból.

„Azt gondolom, minden szempontból elégedett lehetek a csapattal, az eredmény sokat elárul erről a meccsről, hiszen ugyanannyi gólt lőttünk ellenfelünknek, mint a dánok – mondta az mlsz.hu-nak a mérkőzés után Hevesi Tamás. – Jól felkészültünk a mérkőzésre, végig mi irányítottunk, és sokszor sikerült az ellenfél védővonala mögé kerülnünk. A női labdarúgás számára fontosak az ilyen sikerek, a mai győzelem egy igazi ünnepnap volt számunkra, rendkívül büszke vagyok a csapatomra. Mentálisan megerősödve várjuk a dánok elleni mérkőzést, s bár az ellenfél számít esélyesebbnek, hiszek a lányokban, biztos vagyok benne, hogy mindent megtesznek majd a győzelemért."

 

 A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dánia 2 2 0 0 9–0 6
2. Magyarország 2 1 0 1 7–3 3
3. Szlovénia 2 1 0 1 2–4 3
4. Moldova 2 0 0 2 1–12 0

 

 A TORNA TOVÁBBI PROGRAMJA
OKTÓBER 20., SZERDA
Szlovénia–Moldova 17.00, Budai II Stadion
Magyarország – Dánia 17.00, Telki
A mérkőzésekre ingyenes a belépés.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik