Koman Vladimir: Egy 24 éve várt siker kapujában áll Magyarország

Vágólapra másolva!
2008.07.22. 17:28
A szerdai Magyarország–Olaszország U19-es Európa-bajnokság elődöntője előtt keresve sem lehetne jobb interjúalanyt találni, mint Koman Vladimirt, a Sampdoria futballistáját. A magyar válogatott csapatkapitánya a torna hivatalos honlapjának nyilatkozott.
Koman Vladimir Bulgária ellen
Koman Vladimir Bulgária ellen
Fotó: Mirkó István
Koman Vladimir Bulgária ellen
Koman Vladimir Bulgária ellen
Koman Vladimir Bulgária ellen
Fotó: Mirkó István
Koman Vladimir Bulgária ellen

„A legfontosabb, amit megtanultunk, hogy soha ne adjuk fel a harcot!” – kezdi nagyon határozottan az UEFA.com-nak adott nyilatkozatát Koman Vladimir.

Az ungvári születésű fiatalember véleménye szerint a magyar válogatott ereje éppen a mentalitásában, küzdőszellemében rejlik, mellyel a papíron erősebb ellenfeleket is meglephetik.

„Magyarországon az Európa-bajnokság előtt senki sem hitte, hogy reális esélyünk lehet az elődöntőre, de mi megtettünk minden tőlünk telhetőt, és szurkolóink támogatása mellett sikerült elérnünk a lehetetlent” – fogalmazott Koman.

A Sampdoria középpályása arra is kitért, hogy 24 éve várt siker kapujában áll a magyar utánpótlás válogatott.

„Utoljára Európa-bajnokságon 1984-ben került a legjobb négy közé a magyar utánpótlás válogatott, az U18-as együttes, akkor az a csapat meg is nyerte a sorozatot. Most az ő örökükbe léphetünk – mondta Koman – ez és az a hihetetlen szeretet, amit Magyarországról kapunk nagyon sok erőt ad nekünk a folytatáshoz.”

Nos igen, Koman Vldaimir és társai a Kovács Kálmán, Petry Zsolt, Vincze István fémjelezte csapat sikerét is megismételhetik.

Arról Koman konkrétan nem beszélt, hogy erre mennyi esélyt lát csak sejtelmesen annyit jegyzett meg, hogy ez a torna eddig egy igazi sikertörténet Magyarország számára, egy lehetőség arra, hogy mind taktikailag, mind mentálisan fejlődjön a csapat, egy lehetőség arra, hogy valóra váljon egy álom…

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG

ELŐDÖNTŐ
Olaszország–Magyarországjúlius 23., 17.30; Plzen
Németország–Csehországjúlius 23., 20.15; Mladá Bolesláv

DÖNTŐ
1. mérkőzés győztese–2. mérkőzés győztesejúlius 26., 19.00; Jablonec
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik