Dougal játékvezető botrányos módon verette meg a magyarokat

Vágólapra másolva!
2007.09.12. 21:40
Stuart Dougal játékvezetőnek köszönhetően 3-0-s vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat C csoportjának 10. játéknapján Törökországban. A bíró a hatvannegyedik percben ahelyett, hogy tizenegyest adott volna a mieinknek, kiállította Gera Zoltánt - pedig minden szögből egyértelműen látszott a hazaiak kapusának szabálytalansága. Végül Fatih Terim együttese 3-0-ra nyert.
A játékvezető határozottan mutatja a piros lapot Gera Zoltánnak, pedig hatalmasat hibázott
Czagány Balázs
A játékvezető határozottan mutatja a piros lapot Gera Zoltánnak, pedig hatalmasat hibázott
A játékvezető határozottan mutatja a piros lapot Gera Zoltánnak, pedig hatalmasat hibázott
Czagány Balázs
A játékvezető határozottan mutatja a piros lapot Gera Zoltánnak, pedig hatalmasat hibázott

EB-SELEJTEZŐ, C CSOPORT


A KEZDŐCSAPATOK
TÖRÖKORSZÁG MAGYARORSZÁG
1 Hakan Arikan 1 Fülöp
4 Emre Asik 8 Csizmadia
22 Hamit Altintop 3 Vaskó
2 Servet 4 Juhász
3 Ibrahim Üzülmez 5 Szélesi
7 Mehmet Aurélio 3 Vass
10 Gökdeniz Karadeniz 6 Vanczák
11 Ayhan 11 Gera
17 Tuncay Sanli 10 Hajnal
18 Gökhan 7 Dzsudzsák
8 Nihat 9 Priskin
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Fatih Terim Várhidi Péter

Gólszerző: Gökhan (69.), Aurelio (72.), Balogh (öngól – 90+3.)
Csere: Nihat helyett Emre Belözoglu (46.), Gökdeniz helyett Halil Altintop (62.), Ayhan helyett Serdar Özgan (68.), ill. Priskin helyett Tóth Balázs (67.), Fülöp helyett Balogh János (72.), Dzsudzsák helyett Halmosi (82.)
Sárga lap: Hamit Altintop (22.), ill. Gera (18.), Priskin (26.), Vanczák (39.)
Kiállítás: Gera (64. – második sárga lappal)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:
Norvégia–Görögország 2-2 (2-2)
Bosznia-Hercegovina – Moldova 0-1

A hatvannegyedik percben Stuart Dougal játékvezető megpecsételte az addig jól és szervezetten játszó magyar csapat sorsát. Ekkor ugyanis Gera Zoltán került óriási ziccerbe, eltolta a labdát Hakan Arikan kapus mellett, aki felborította őt.

A magyar kispad már örült annak, hogy tizenegyest kaptunk, azonban néhány másodperc múlva értetlenül álltak a játékvezető ostobasága előtt. A skót bírónak esze ágában sem volt büntetőt ítélni a mieink javára – pedig a felvételek alapján egyértelmű volt, hogy a török hálóőr szabálytalanul szerelte Gerát -, hanem inkább a magyar középpályásnak adott műesésért sárga lapot, és mivel ez a második volt neki, így mehetett zuhanyozni.

Hiába játszott addig teljesen egyenrangú szerepet Várhidi Péter csapata, azután az eset után válogatottunk teljesen összezavarodott, és néhány percig bírta csak kapott gól nélkül.

Mi ez, ha nem büntető!? A nagyításhoz kattintson a képre!
Czagány Balázs
Mi ez, ha nem büntető!? A nagyításhoz kattintson a képre!
Előbb a szünet után néhány perccel megsérült Fülöp hálójába bólintott közvetlen közelről Gökhan. A magyar kapus csupán eddig bírta a játékot (utólag kiderült, hogy az Emrével történt ütközés agyrázkódást okozott nála), de helyére beállt Balogh János sem járt szerencsével, hiszen első labdaérintése az volt, amikor a hálóból kiszedte Mehmet Aurelio lövését.

A hajrában a debreceniek kapusa éles szögből az oldalvonal közeléből óriási potyagólt kapott, de a magyarok szempontjából ez már semmin nem változtatott.

Mindkét csapat számára rettentően fontos lett volna a győzelem, hiszen a mieink az előző két mérkőzésen nagyszerűen játszottak, maguk mellé állították a közönséget. A nemzeti csapat akarására és a kiállításig mutatott játékára nem lehetett panasz.

A török válogatott számára, amely szombaton meglepetésre csak döntetlent ért el Máltán, kizárólag a győzelem volt elfogadható eredmény, hiszen pontvesztés esetén távolra kerültek volna a továbbjutástól. A 3-0-s sikernek köszönhetően a második helyre jöttek fel a C csoportban, az élen álló görögök két pont előnnyel vezetnek.

A C CSOPORT ÁLLÁSA

1. Görögország 8 6 1 1 14-7 +7 19
2. Törökország 8 5 2 1 21-8 +13 17
3. Norvégia 9 5 2 2 20-8 +12 17
4. Bosznia-Hercegovina 9 4 1 4 14-16 -2 13
5. Magyarország 9 3 - 6 8-17 -9 9
6. Málta 8 1 2 5 7-17 -10 5
7. Moldova 9 1 2 6 5-16 -11 5
---- V ----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik