Várhidi Péter szerint a gond a médiával van és további türelmet kér

Vágólapra másolva!
2007.06.04. 13:22
A szombati esti krétai összecsapást követően másfél nappal még mindig sokkal inkább a házigazda görögöktől elszenvedett 2-0-s vereség a téma, mintsem a soron következő, norvégok elleni Európa-bajnoki selejtező szerdán Oslóban. Várhidi Péter mérkőzés utáni értékelésében teljes mellszélességgel kiállt csapata mellett, a sajtó azonban két okból is élesen bírálta. Egyrészt, mert válogatottunk iráklioni teljesítménye elmaradt a várakozásoktól. Másrészt, mert a szakember feltétel nélkül gyenge teljesítményt nyújtó labdarúgói védelmére kelt.
"jelen pillanatban 30-35 olyan futballista van, aki megoldhatja a magyar futball problémáját"
Meggyesi Bálint
"jelen pillanatban 30-35 olyan futballista van, aki megoldhatja a magyar futball problémáját"
"jelen pillanatban 30-35 olyan futballista van, aki megoldhatja a magyar futball problémáját"
Meggyesi Bálint
"jelen pillanatban 30-35 olyan futballista van, aki megoldhatja a magyar futball problémáját"

A szaksajtó mérkőzés utáni visszapillantója köszönő viszonyban sincs a saját bevallása szerint újságot különben sem olvasó Várhidi Péter véleményével. A szakember hétfőn reggel a Nap-kelte vendége volt.

A házigazda szerepét betöltő Gyárfás Tamás annak a meggyőződésének adott hangot a kommentárok felolvasása után, hogy valaki nem ért a futballhoz: mindenki vak vagy csak a kapitány az.

„Elképesztő türelmetlen nép a magyar, valami elképesztő – reflektált a megszólított szövetségi kapitány. – Fél évvel ezelőtt miről beszéltünk… Azóta volt öt mérkőzésünk és én elmondtam, hogy felvállalok az olyan fiatalítást, amiben tudom, hogy óriási buktatók vannak.”

Szavazás

Várhidi kapitány azt mondta, hogy a mostani válogatott keretet alkotó 30-35 játékos oldja meg a magyar futball problémáját. És Ön szerint?

Írja be az itt látható számot!
„Görögország a minőségi válogatottak közé tartozik, a jelenlegi Európa-bajnok, tehát minőségi szintről beszélünk és az ő szintjüket nekünk nagyon nehéz lesz elérni."

„Mindig is azt mondtam, hogy ez a válogatott arra alkalmas lehet, hogy a 30. hely körül legyen a világranglistán. Körülbelül harminc helyet tud javítania ez a válogatott, erre taksálom.”

„Ehhez viszont két-három évre van szükség, most egy fél évvel előrébb vagyunk, mint ahonnan indultunk.”

„Én azt mondom, mindig élő adásban kell meghallgatni mindenkit, mert amikor beszélgetek egy újságíróval öt percen keresztül, akkor ő azt vesz ki, amit ő gondol.”

„Mindig le lehet írni úgy egy véleményt, azt nem mondom, hogy meghamísították, hogy az öt percből mindig azt emelje ki, amit gondol, hogy abból egy nagyobb szenzációt lehessen csinálni.”

Szavazás

Várhidi kapitány szerint 2-3 éven belül 30 helyet léphetünk előre a világranglistán. Ön ezt elképzelhetőnek tartja?

Írja be az itt látható számot!
„Ha a szombati mérkőzés elején Gera kihasználja a lehetőségét, akkor a vezetést nagy lelki erőt adott volna. De nem verem Gera Zoltán nyakába ezt a mérkőzést. Rosszul döntött, rosszul választott."

"Én azért a kispadon ülve láttam azt a zavarodottságot a görög kispadon, amit a televízióban nem lehetett. Ugrált az edzőjük rendesen, hogy rendezze a sorokat. Mert a középpályán többen voltunk és többet tudtuk volna birtokolni a labdát és abból tudtunk volna helyezetek kialakítani."

"Ez elején nem volt semmi gond az égvilágon. Szép fokozatosan azonban kijött, hogy ellenfelünk jobb és nagyobb tudású futballistákból áll. Az első félidő második felére átvették a játék irányítását. Buta gólokat kaptunk, de a hibák bejönnek és ebben a válogatottban még rengeteg hiba van."

"De azért, ha ez a csapat tud még együtt játszani két évig és a közvélemény türelmes lenne vele és higgye el, nem a közvéleménnyel van a gond, hanem mindig a médiával van a gond. Ők akarják már előre leírni és én nem hagyom, hogy ezeket a játékosokat bántsák, mert ma ez a legtehetségesebb magyar korosztály."

"Még egyszer mondom, jelen pillanatban 30-35 olyan futballista van, aki megoldhatja a magyar futball problémáját. Biztos, hogy mindenki nem lesz ott. Már most, ebből a csapatból látszik, hogy kik lesznek azok, akik biztosan megütik azt a mércét, akik majd eljutnak oda, hogy két-három éven belül Európában a középmezőnyhöz, vagy annak az elejéhez fel tudjunk zárkózni. Nem hagyom, hogy tönkre tegyék őket már most az elején, azért, mert Görögországban nem tudtunk nyerni.”

VIDEÓÖSSZEFOGLALÓ A MÉRKŐZÉSRŐL


EMLÉKEZTETŐ:

C-CSOPORT:
GÖRÖGORSZÁG – MAGYARORSZÁG 2-0


Helyszín: Iráklion
Nézőszám: 19 000
Játékvezető: Claus Bo Larsen (dán)
Asszisztensek: Bill René Hansen, Henrik Sönderby (mindketten dánok)

GÖRÖGORSZÁG MAGYARORSZÁG
12 Konsztantinosz 1 Végh
2 Szeitaridisz 2 Csizmadia
32 Anatolakisz 4 Juhász
25 Kirjakosz 5 Balogh B.
15 Toroszidisz 3 Bodor
21 Kacuranisz 6 Tóth B.
10 Karagunisz 7 Vadócz
6 Baszinasz 8 Tőzsér
20 Amanatidisz 10 Hajnal
9 Hariszteasz 11 Gera
17 Gekasz 9 Priskin
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Otto Rehhagel Várhidi Péter


Gólszerzők: Gekasz (16.), Szeitaridisz (29.)
Cserék: Bodor helyett Vanczák (40.), Anatolakisz helyett Pacazoglu (53.), Vadócz helyett Szélesi (74.), Hariszteasz helyett Jannakupulosz (80.), Priskin helyett Dzsudzsák (81.), Amanatidisz helyett Limperopulosz (88.)
Sárga lap: Bodor (35.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik