Olimpia: Káté Gyula kikapott, nélküle bokszolnak tovább

Vágólapra másolva!
2012.08.04. 16:46
null
Káté Gyula nem jutott be a nyolc közé (fotó: Szabó Miklós)
A londoni olimpián a 64 kg-os férfi ökölvívók versenyében Káté Gyula szombat délután pontozásos vereséget (20:14) szenvedett az olasz Vincenzo Mangiacaprétól, így nem jutott be a legjobb nyolc közé.

 

A harmadik olimpiáján szereplő Káté Gyula nehezen találta a ritmust, ami várható is volt, hiszen igen kemény ellenfelet kapott: Vincenzo Mangiacapre a tavalyi vb-n és Eb-n is bronzérmet szerzett, a londoni küzdelmek első fordulójában nem is kellett szorítóba lépnie.

Az első menetben a 23 éves olasz bokszoló igazolta kiemelése megalapozottságát, egy bal horgát követően számolni is kellett magyar ellenfelére – az első három perc elteltével Mangiacapre 6:3-ra vezetett.

A második menetben Káté kiegyenlítettebbé tette a harcot, de egy ponttal megint a látványosabb ütéseket célba juttató, ügyes elhajlásokat bemutató olasz gyűjtött többet, így az utolsó menet előtt már néggyel vezetett (8:12). A záró három percben sem változott a helyzet, az olasz tovább növelte a különbséget (14:20), így ő jutott be a legjobb nyolc közé, ahol kazah vetélytársa lesz.

A 30 éves magyar bokszoló a legjobb 32 között egyiptomi ellenfelet győzött le: az Eszlam Mohamed elleni mérkőzés 16:10-es pontozással végződött.

„Látták, mi történt... Úgy döntöttem, több olimpián nem indulok, az nem nekem való. Megint itt voltam, már láttam három olimpiai falut, de a meccseken, úgy látszik, nincs keresnivalóm” – mondta az elkeseredett Káté Gyula.

Szántó Imre röviden foglalta össze a mérkőzést, szerinte az olasz pontosabb és magabiztosabb volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik