Olimpia: a magyar lövő nem hitte el, hogy döntőbe jutott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.08.02. 17:35
Bognár Richárd 182 koronggal a hatodik, azaz pontszerző helyen végzett csütörtökön férfi dupla trapban a londoni olimpián. A magyar sportlövő elárulta: előre aláírta volna ezt az eredményt.

„Ha előzetesen valaki azt mondja, hogy döntőbe jutok, aláírtam volna, hiszen ez volt a célom – nyilatkozott mosolyogva az MTI-nek a döntőt követően a 45 esztendős mosonmagyaróvári koronglövő, miközben már jelezték neki, hogy kiválasztották, s az interjúk után doppingvizsgálatra kell mennie. – Az alapverseny után nem is tudtam, hol állok, a pszichológusunk mondta, hogy bent vagyok a fináléban, erre én mondtam, hogy az kizárt dolog! Őszintén szólva, akkor örömömben inkább elvonultam volna sírni, minthogy menjek a döntőre, hiszen számomra ez óriási dolog."a döntőt követően a 45 esztendős mosonmagyaróvári koronglövő, miközben már jelezték neki, hogy kiválasztották, s az interjúk után doppingvizsgálatra kell mennie. – Az alapverseny után nem is tudtam, hol állok, a pszichológusunk mondta, hogy bent vagyok a fináléban, erre én mondtam, hogy az kizárt dolog! Őszintén szólva, akkor örömömben inkább elvonultam volna sírni, minthogy menjek a döntőre, hiszen számomra ez óriási dolog."

Azzal kapcsolatban, hogy csupán hat éve kezdett komolyabban foglalkozni a dupla trappal, s most ötkarikás döntőben szerepelhetett, a magyar lövő azt mondta: az ő példája is mutatja, hogy lehet Magyarországon „sportot csinálni" és eredményeket elérni, ha az ember igazán akarja.

„Persze másrészről kell hozzá egy csomó pénz és idő is, én például kilencvenöt százalékban magam finanszírozom a felkészülésemet" – tette hozzá a 2010-es világbajnokságon ötödik, olimpiai újonc sportlövő.

Bognár elárulta még, hogy bár áprilisban versenyzett már az olimpiai pályán, és két hete is ott töltött egy hetet, a körülményekre nem tudott felkészülni, mert az időjárás, a szél állandóan változik, s így volt ez a csütörtöki verseny alatt is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik