Olimpia: a sportlövő Bognár Richárd a hatodik helyen zárt

Vágólapra másolva!
2012.08.02. 16:44
Bognár Richárd a hatodik helyen végzett a sportlövők dupla trap versenyszámában: a magyar sportoló a csütörtök délutáni hatos döntőben ötöt hibázott, így nem tudott előrébb lépni a döntőbeli kvalifikációt jelentő hatodik helyről.

Bognár Richárd a döntő első húsz sorozatában mindössze három hibát követett el, azaz sikeresen ostromolta a harmadik helyet, a 21. és a 22. sorozatban azonban csak az egyik korongot találta el, és ugyanígy járt a 24.-ben is, így végül 182 körös teljesítménnyel a hatodik helyen végzett.

Az olimpiai bajnoki címet a brit Peter Wilson szerezte meg 188 körös teljesítménnyel.

Bognár Richárd újoncként lett pontszerző 
(Fotó: MTI)
Bognár Richárd újoncként lett pontszerző (Fotó: MTI)

„Ha előzetesen valaki azt mondja, hogy döntőbe jutok, aláírtam volna, hiszen ez volt a célom – nyilatkozott mosolyogva az MTI-nek a döntőt követően Bognár Richárd, miközben már jelezték neki, hogy kiválasztották, s az interjúk után doppingvizsgálatra kell mennie. – Az alapverseny után nem is tudtam, hol állok, a pszichológusunk mondta, hogy bent vagyok a fináléban, erre én mondtam, hogy az kizárt dolog! Őszintén szólva, akkor örömömben inkább elvonultam volna sírni, minthogy menjek a döntőre, hiszen számomra ez óriási dolog."

Azzal kapcsolatban, hogy csupán hat éve kezdett komolyabban foglalkozni a dupla trappal, s most ötkarikás döntőben szerepelhetett, a magyar lövő azt mondta: az ő példája is mutatja, hogy lehet Magyarországon „sportot csinálni" és eredményeket elérni, ha az ember igazán akarja.

„Persze másrészről kell hozzá egy csomó pénz és idő is, én például kilencvenöt százalékban magam finanszírozom a felkészülésemet" – tette hozzá a 2010-es világbajnokságon ötödik, olimpiai újonc sportlövő.

Bognár elárulta még, hogy bár áprilisban versenyzett már az olimpiai pályán, és két hete is ott töltött egy hetet, a körülményekre nem tudott felkészülni, mert az időjárás, a szél állandóan változik, s így volt ez a csütörtöki verseny alatt is.

A 45 esztendős mosonmagyaróvári koronglövő a selejtezőben 137 korongos teljesítménnyel a hatodik helyet megszerezve jutott be a hatos döntőbe.

A felkészülését szinte teljesen maga fedező Bognár 2000 óta az első magyar férfi koronglövő, aki olimpiai döntőben szerepelhetett; Sydneyben Gerebics Roland ötödik lett dupla trapban.

OLIMPIA 2012
SPORTLÖVÉSZET, FÉRFI DUPLA TRAP – DÖNTŐ, A VÉGEREDMÉNY
1. Peter Wilson (Nagy-Britannia) 188 korong
2. Hakan Dahlby (Svédország) 186
3. Vaszilij Moszin (Oroszország) 185+2
4. Fehaid Aldihani (Kuvait) 185+1
5. Vitalij Fokejev (Oroszország) 184
6. Bognár Richárd (Magyarország) 182
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik