HIRDETÉS
HIRDETÉS
SZÖLLŐSI GYÖRGY
SZÖLLŐSI GYÖRGY
2017.07.08 00:54 Frissítve: 2017.07.08 09:56

MLSZ: nem; MLS: igen – Szöllősi György jegyzete

HIRDETÉS

 

A címbe foglalt viszonylag olcsó szóvicc arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy amíg Nikolics Nemanja évek óta nagyon nehezen tud bekerülni a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) All Star-csapatába, azaz a magyar válogatottba, addig legújabb állomáshelyén, az Egyesült Államokban, az ottani élvonalnak számító profi bajnokságban, a Major League Soccer (MLS) berkeiben egyre-másra érik az elismerések: vezeti a góllövőlistát, megválasztották az év igazolásának, és a legfrissebb hír, hogy bekerült a szurkolók által megszavazott ligaválogatottba, az MLS All Star-csapatába. Ez az együttes nemcsak virtuális alakulat, hanem ténylegesen összeáll, és gálamérkőzést játszik augusztus 2-án.

 
Nikolics bekerült a legjobbak közé, játszhat a Real ellen
„Gól a Real ellen! Aztán következhet a csúcsdöntés” – Nikolics hollywoodi sztorija

Méghozzá Chicagóban, azaz Nikolicsék városában. Igaz, nem a Chicago Fire otthonában, a Toyota Parkban, oda ugyanis „csak” 20 ezren férnek be, hanem a Soldier Field Stadionban, a Chicago Bears amerikaifutball-csapat arénájában, amelybe 61 500 néző válthat jegyet.

S ne legyen kétségünk: megtelik a stadion, mert az ellenfél a Real Madrid, de az MLS-csapatban is lesz aranylabdás a brazil Kaká vagy éppen világbajnok a spanyol David Villa és a német Bastian Schweinsteiger személyében. Az a tény pedig, hogy a Legiával játszott a tavalyi madridi és varsói Bajnokok Ligája-mérkőzésen, azt jelenti, hogy egy éven belül már harmadszor szerepelhet a világ jelenlegi legjobb együttese, a BL-címvédő Real ellen.

Ez talán Nikolicsot is kárpótolja valamelyest a hazai mellőzöttsége miatt érzett keserűségért. Nemcsak Bernd Storck játszatja feltűnően keveset őt, szinte mindegyik elődje így volt ezzel. Kezdve Egervári Sándorral, aki hároméves kapitánykodása szinte teljes ideje alatt következetesen távol tartotta a válogatott kezdőcsapatától, dacára annak, hogy a csatár magánszorgalomból magyar állampolgári esküt is tett. Mégsem kaphatott egy percet sem címeres mezben. Egészen addig, amíg Hollandia nem vezetett ellenünk 6–1-re Amszterdamban, mert akkor aztán, a 79. percben, talán fél órával a lemondása előtt, Egervári odavetette a lehetőséget a lelkes és akkor már magyar gólkirály csatárnak, aki a következő meccsen, az ideiglenes kapitány Csábi Józsefnél kezdő lehetett, és gólt is lőtt Andorrának.

Igen, Andorrának…

Mert természetesen most is könnyebben megértenék a szurkolók, hogy Nikolics miért nem válogatott, ha volna, aki gólokat rúg helyette a válogatottban. De sajnos, immár négy mérkőzés óta, nincs ilyen futballista. Böde Dániel mellőzése Feröeren is azért volt megmagyarázhatatlan, mert ő már egyszer eldöntött egy feröeriek elleni meccset a két találatával, tavaly ősszel meg senki sem volt, aki helyette gólt szerezzen.

A tendenciákat figyelve pedig előbb-utóbb nem az lesz a kérdés, Nikolics befér-e a magyar válogatottba, hanem az, hogy rajta kívül van-e egyáltalán valaki, aki feltétlenül méltó a meghívóra.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.04.25 08:56:49

Légiósok SINKOVICS GÁBOR

„Kiközösített emberként éltem ott.” „A spanyol negyedik vonal nem az álmok netovábbja, de itt is fejlődhetek.”

2018.04.18 10:16:49

Légiósok SINKOVICS GÁBOR

„Kicsik vagyunk, ezt érzem mindig és mindenhol. Ha bűnbak kell, ott egy magyar, nosza!”

2018.04.12 13:10:18

Légiósok PÓR KÁROLY

Takács Kevin az 1860 München U16-os csapatának a tagja, Kócsó Bálint U17-ben lövi a gólokat.

2018.04.12 08:31:41

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Ha csak egy játékos nem ott volt, ahol az edző gondolta, azonnal megállt a gyakorlás – itthon egyszer sem történt hasonló.

2018.04.10 14:39:32

Légiósok PÓR KÁROLY

Az FTC-ben is nevelkedett, ma Leicester mellett dolgozik gyerekekkel – „világválogatottakat” igazgat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS