Hivatalos: Sándor György fél évig a szaúdi Ittihadban folytatja

Vágólapra másolva!
2013.01.10. 08:45
null
Sándor Györgyöt nagy lelkesedéssel fogadták Szaúd-Arábiában (fotó: az al-Ittihad hivatalos Facebook-oldala)
Sándor György megérkezett Dzsiddába, és sikeresen átesett az orvosi vizsgálaton, így az Ittihad FC (al-Ittihad) csapatánál folytatja pályafutását – adta hírül a szaúdi klub hivatalos Facebook-oldala. Este a Videoton FC hivatalossá tette az átigazolás tényét: a fehérváriak csapatkapitánya fél évre, kölcsönbe kerül az Ittihadhoz.

 

A Videoton középpályását nagy érdeklődéssel fogadták a reptéren is, a játékos pedig már a csapat sáljával a nyakában nyilatkozott a helyi újságíróknak, és várhatóan hamarosan véglegesítik érkezését.

Az al-Ittihad, amely jelenleg a 7. helyen áll a szaúdi élvonalban, a hírek szerint 300 ezer euróért tudhatja magáénak a székesfehérváriak játékosát.

A két klub között megszületett a megállapodás a kölcsönszerződésről: Sándor fél évre kölcsönbe kerül a patinás szaúdi klubhoz.

Sándor lesz az al-Ittihad negyedik légiósa: egy marokkói csatár, illetve egy kameruni és egy horvát középpályás mellett csupa helyi játékos alkotja a csapatot. A klub legismertebb játékosa alighanem Modeste M’bami, a 30 éves kameruni futballista korábban évekig játszott a Paris Saint-Germianben és az Olympique Marseille-ben.

Sándor György csapatkapitányi karszalagját még kérdéses, hogy ki örökli meg – a Videoton játékosai feltehetően az edzőtábor alatt választják meg a kapitányt. A válogatott kerettag középpályás a Videotonban 83 NB I-es mérkőzésen 14 gólt szerzett, 16 nemzetközi mérkőzésen 2 alkalommal talált be.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Lencse László (Ironi Kirjat Smona – Izrael, kölcsönből vissza), Nagy Dániel (Haladás, kölcsönből vissza), Jeff Silva (brazil, Diósgyőri VTK – kölcsönből vissza)

Távozik/távozhat: Babos Barna (?), Lencse László (?), Renato Neto (brazil, Gent – Belgium), Walter Lee (spanyol, Lokeren – Belgium), Sándor György (Ittihad FC – szaúdi), Jeff Silva (brazil, ABC FC – Brazília)
Kiszemeltek: Fótyik Dominik (szlovákiai, MSK Zilina – Szlovákia, legutóbb Kazincbarcikán, kölcsönben)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik