Légiósok: Remélem, eljutunk odáig, hogy felhívnak – Futács

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.07. 08:59
null
A Hajduknál egyre többet használt montázs
Futács Márkó remek formába lendült a Hajduk Splitben: az elmúlt kilenc mérkőzésén nyolc gólt szerzett (ötöt a bajnokságban, hármat a Horvát Kupában). A labdarúgó a DIGI Sport hétfő reggeli műsorában beszélt formájáról, a horvát szurkolók szeretetéről és kérdésre válaszolva a válogatottal kapcsolatos reményeiről is.

„Kisebb fájdalmakkal, de sínen vagyok” – érzékeltette Futács Márkó, hogy súlyos sérüléséből felépülve egyre inkább visszanyeri az önbizalmát, egyre jobb formába lendül, és ezt a Hajduk legendás szurkolótábora, a Torcida is kezdi elismerni.

„Nem könnyű kivívni a szeretetüket, nekem sem volt egyszerű, de az utóbbi hetekben szerzett góljaimnak köszönhetően megkedveltek. Remélem, képes leszek hosszú távon kiszolgálni őket” – mondta a támadó.

A beszélgetés során felvetődött a válogatottság is: jó formája láttán kereste-e bárki a nemzeti csapat stábjából? (Futácsot Pintér Attila akkori szövetségi kapitány az utolsó pillanatban kihagyta az északírek elleni 2014. őszi Eb-selejtező meccskeretéből, később pedig nem kapott meghívást – 2015 őszétől súlyos térdsérülése miatt erre nem is kerülhetett sor.)

„Az utolsó válogatott meccsem óta egyetlen emberrel sem beszéltem (a stábból) – felelte a háromszoros válogatott labdarúgó. – Hosszú távon számítok arra, hogy kiérdemlem a figyelmet, de erről még korai beszélni, számomra egyelőre az a legfontosabb, hogy az őszi idény hátralévő részét sérülés nélkül, jó formában csináljam végig. Utána bármi lehet. Remélem, odáig eljutunk, hogy valaki felhív, és megkérdezi, hogy vagyok.”

A magyar és a horvát bajnokságot összehasonlítva Futács annyit mondott: szerinte a horvát élvonal nagy négyese (Rijeka, Dinamo Zagreb, Osijek, Hajduk) valamivel erősebb, mint az NB I első két-három helyezettje, viszont kevesebb az éles, ki-ki mérkőzés.

„A könnyebb meccseknek ugyanakkor számomra most előnye is van: a súlyos sérülésből felépülve több a lehetőségem arra, hogy úgymond próbálgassam a testemet” – fogalmazott a játékos, aki 1+1 évre írt alá a nyáron.

„Nem csak rajtam múlik tehát, meddig maradok. Split városa nagyon szép, a foci is megy, szóval azt mondom, én semmi jónak nem vagyok az elrontója.”

A Hajduk jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, a cél az első háromba kerülés, illetve a régi nagy idők újbóli megidézése – Futács reméli, hogy aktív szereplője lehet a folyamatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik