HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.12.27 12:13 Frissítve: 2016.12.27 20:57

Légiósok: „Nikolics elég jó a BL-hez, a Legiánál hibáztak”

Maciej Murawski, a Legia Warszawa labdarúgócsapatának korábbi játékosa úgy véli, a Chicago Fire-be távozó Nikolics Nemanja a Bajnokok Ligájában is eredményes lehetett volna, ám a varsói csapat rosszul használta a magyar válogatott támadót.

A Legia korábbi játékosa szerint Nikolics Nemanja elég jó a Bajnokok Ligájához (Fotó: AFP)

 

A 42 esztendős, korábbi hatszoros lengyel válogatott Murawski jelenleg az NC+ nevű szolgáltatónál dolgozik szakértőként, s legutóbb Nikolics Nemanja távozásáról mondta el véleményét. Murawski nem köntörfalazott, szerinte a Legia Warszawánál hibáztak azzal, hogy Nikolicsot gyakran csereként játszatták a Bajnokok Ligájában.

„Nikolics lett volna annyira jó a BL-ben, mint a bajnokságban, hogyha rendszeresen játszatják. Fantasztikus, mennyire hatékony a tizenhatoson belülről, ha a Real Madrid elleni, hazai mérkőzésen (3–3) többet van a pályán, akár öt gólt is szerezhetett volna a Legia. Képes volt elszakadni a védőitől, helyzeteket kialakítani, úgy futballozni, mint a bajnokságban. Nikolicsban olyasmi van meg, mint például Tomasz Frankowskiban (a lengyel élvonal történetének harmadik legeredményesebb játékosa – a szerző), mindig tudja, »hol esik majd le a labda«, hogyan és merre mozogjon, ahol a legveszélyesebb lesz. Ez egy ajándék, amely nincs meg sok futballistában, de benne igen.”

„Egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy Nikolics ne lenne elég jó a Bajnokok Ligájához, a Legia ezen a szinten egyszerűen már nem tudta megfelelően kihasználni a támadó erősségeit.”

Murawski szerint a varsói együttes ennek ellenére pótolni tudja az Egyesült Államokba szerződő csatárt.

„Rengeteg pénzt kapott Nikolicsért, ennyiből a klub képes lesz találni olyan támadót, akivel eredményes lehet.”

Mikor arra kérték, nevezze meg, meglátása szerint ki volt a Legia legjobbja a szezon első felében, Murawski Nikolicsot említette.

2019.02.11 22:00:17

Légiósok SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Tizennyolc évesen nagyon jó helyen van.

2019.01.31 09:34:27

Légiósok BABJÁK BENCE

Megyeri Balázs csendes, karizmatikus és játékospárti szakembernek ismerte meg Ernesto Valverdét.

2019.01.28 17:56:34

Légiósok P. K.

„Régóta tudatosan építjük a pályafutását, nincs itt az ideje, hogy klubváltásról beszéljünk.”

2019.01.27 23:35:17

Légiósok MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. De nem véletlenül kell hallgatni Dárdaira, mi több, meghallani, amit mond, például igazán reménykeltő axiómáját: „A labda az egyedüli, ami konkurálhat a kütyükkel.”

2019.01.22 09:56:14

Légiósok BABJÁK BENCE

A magyar válogatott játékos megnyugtatta az eszéki szurkolókat: ő is sokat vár magától.