Légiósok: Király Gábor a Fulhamben folytatja - hivatalos

Vágólapra másolva!
2014.08.26. 15:50
null
Király Gábor öt év után hagyja el a münchenieket (Fotó: tsv1860.de)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Fulhamben folytatja pályafutását Király Gábor, az 1860 München korábbi magyar kapusa.

 

A 38 éves magyar kapus a kiralygabor.eu beszámolója szerint egy plusz egy éves szerződést kötött a londoniakkal. A portál tudni véli, hogy a 90-szeres válogatott játékos csaknem 100 millió forintnak megfelelő összegért vált klubot.

„Öt évet töltöttem az 1860 Münchennél, csodálatos időszaka volt az életemnek. Rengeteg embert megismertem, nagyon sokat tanultam és tapasztaltam. A jövőben is követni fogom az 1860 München körüli történéseket, de most úgy hozta az élet, hogy visszatérjek a szigetországba. Nem ismeretlen számomra az angol közeg, hiszen csaknem százötven mérkőzésen védtem. Érdeklődtem Gera Zolinál, aki három, és a müncheni csapattársamnál, Moritz Volznál, aki hat évet töltött a Fulhamnél. A legrégebbi londoni klubban megtiszteltetés játszani, és mindent megteszek, hogy hozzásegítsem a csapatot a feljutáshoz. Az egész család költözik Londonba, a gyerekek már ott kezdik az iskolát szeptembertől – nyilatkozta Király Gábor a kiralygabor.eu-nak, hozzátéve: – Köszönök mindent az 1860-szurkolóknak, azt, hogy mellettem álltak és küzdöttek a csapatért.”

„Megértjük, hogy Király Gábor elfogadta a Fulham ajánlatát, már csak az iránta való tiszteletből is eleget tettünk a kérésének, miszerint a szigetországban folytatná. Az elmúlt öt évben teljes erőbedobással dolgozott a sechzigért, mindent megtett a klubért, amit nagyon szépen köszönünk neki, és sok sikert kívánunk az FC Fulhamben” – idézi Gerhard Poschnert, az 1860 München sportigazgatóját az oldal.

Király 168 mérkőzésen erősítette a münchenieket, ezeken 51 alkalommal megóvta kapuját a góltól.

A magyar kapus sorsa az elmúlt hetekben vált kérdésessé a németeknél. Mint ismert, csapaton belüli viszályért előbb megbüntette a játékvezető, majd nem sokkal később az 1860 München kitette az első keretből.

Ezt követően egyre többet emlegették a kapus távozásával kapcsolatban a Fulham-szálat, amelyet Király is megerősített.

Hamarosan visszakerült az első keretbe, de a kupában már nem ő védett, ahogyan a bajnoki mérkőzésen is csak a kispadon kapott helyet. Ricardo Moniz elmondta, nem szeretné, ha Király távozna, és a magyar játékos is megjegyezte, hogy ha a klubja szeretné, marad a 1860-nál, de végül mégis a válás mellett döntöttek a felek.

Király új klubja, a Fulham négy forduló után szerzett pont nélkül az utolsó helyen áll az angol Championshipben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik