1860 München: Királyt és négy társát kitették az első keretből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.11. 17:35
Nem múlt következmények nélkül az 1860 München gyenge bajnoki rajtja – két fordulót követően pont nélkül a 17. helyen áll Ricardo Moniz együttese – és a RB Leipzig elleni meccsen mutatott csapaton belüli sportszerűtlenség: Király Gábor és négy társa (a 18 évesen csapatkapitánynak is megtett Julian Weigl, Daniel Adlung, Yannick Stark, valamint a szintén kapus Vitus Eicher) kikerült az első csapat keretéből!
Feszültségektől terhelt a hangulat az 1860 Münchenen belül (Fotó:Imago)
Feszültségektől terhelt a hangulat az 1860 Münchenen belül (Fotó:Imago)

 

„Szükség volt erre a fegyelmi intézkedésre – indokolt Gerhard Poschner, a müncheniek sportigazgatója. – A játékosokkal már beszéltem erről a döntésről, arról tájékoztattam őket, hogy ideiglenesen az U21-es keret edzéseit látogatják.”

Mint beszámoltunk róla, Király Gábor büntetőt védett, de együttese így is 3–0-ra kikapott hazai pályán Kalmár Zsolt klubjától, az RB Leipzigtől a Bundesliga 2. második fordulójában.

A második gól után Király nagyon begurult, és úgy összeszólalkozott csapattársával, a szerinte nem megfelelően védekező, tetejébe a hibást benne látó Gary Kagelmacherrel, hogy Guido Winkmann játékvezető jónak látta sárga lappal büntetni a magyar kapust – aki még a nyáron igazolt uruguayi klubtárs haját is megcibálta.

„Egy kicsit hangos voltam – idézik a források Király Gábor meccs utáni nyilatkozatát. – Volt némi megbeszélnivalónk, de hogy mi, az nem tartozik a külvilágra. A vége egyébként is az lett, hogy kezet nyújtottunk egymásnak."

Azt egyelőre csak sejteni lehet, hogy a csapaton belüli konfliktus volt a büntetés oka.

Az 1860 München – amelyet néhány hete a korábbi Fradi-edző, Ricardo Moniz irányít – két forduló után pont nélkül áll a német másodosztályú bajnokság tabellájának 17. helyén.

A 38 éves magyar kapus 1997 óta légióskodik, 2009 óta tartozik az 1860 München keretéhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik