Légiósok: Jól érzem magam a DAC-nál – Schäfer András

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.05.05. 08:44
null
Schäfer András (Fotó: DAC)
Erősít, tanul és a konyhában alkot Schäfer András, a dunaszerdahelyiek fiatal magyar labdarúgója, aki reméli, hamarosan újra tétmeccsen szerepelhet, mert már nagyon hiányzik neki a labda.

Schäfer András januárban az olasz élvonalbeli Genoától féléves kölcsönjátékra érkezett a szlovák bajnoki ezüstérmes DAC-hoz. A 21 éves, szombathelyi születésű középpályás agilis, gyors játékával hamar asárga-kék szurkolótábor kedvence lett.

– Mindenkinek, de önnek duplán rosszkor jött az idény megszakítása.
– Ne is mondja! – mondta lapunk érdeklődésére a fiatal magyar labdarúgó. – Azért érkeztem aDAC-hoz, hogy minél több meccset játsszak. Éreztem, hogy kezdek formába lendülni, erre tessék, jött a kényszerszünet. Nincs mit tenni, különben is az egészség a legfontosabb.

– Hogyan telnek anapjai?
– Végzem az előírt feladatokat. Három napot Budapesten vagyok, négyet Szombathelyen. Afővárosban korábbi MTK-s csapattársaimmal, Bognár Istvánnal és Gera Dániellel készültem. Így jobb, mert nem annyira monoton a munka, egymást húzzuk. Szombathelyen általában erőnléti edzéseket végeztem aláb és afelsőtest megerősítésére.

– Hétfőn az MTK is elkezdte a közös edzést. Csatlakozott a kék-fehérekhez?
– Szerettem volna a csapattal elvégezni a hétfői erőfelmérést, hogy tudjam, milyen állapotban vagyok. Mivel nem volt koronavírustesztem, nem léphettem a sportközpontba. Csak futni voltam. A következő napokban folytatom a DAC-tól érkező egyéni edzéstervet. Heti bontásban kapom meg, érezni lehet, hogy egyre erősebb aprogram. Remélem, ez azt jelenti, hogy nemsokára találkozunk a csapattársaimmal.

– Van információja arról, hogy mikor kezdődhetnek el a közös edzések Dunaszerdahelyen?
– Egyelőre nincs. Továbbra is egyéni edzéstervet kapunk. Már nagyon hiányzik alabda, aklasszikus edzések. Bízom benne, nemsokára visszatérünk amegszokott futballéletünkhöz, és folytatódik aszlovák bajnokság.

– Június végén lejár a kölcsönszerződése. Tudja már, hogyan tovább?
– Március elején beszélgettünk róla, de közbejött aváratlan szünet. Jelenleg nem tudok semmi konkrétat, nem tudni, mit hoz ajövő, az biztos, hogy aGenoánál kétezerhuszonkettőig érvényes a szerződésem. Beszéltem az ottani klubtársaimmal, már jobb az egészségügyi helyzet, mint néhány héttel ezelőtt volt, de még nem az igazi. Mindenesetre jól érzem magam aDAC-nál, remek a légkör, s a szurkolótábor fantasztikus.

– Mivel foglalkozik szabadidejében?
– Igyekszem hasznosan eltölteni. Gyakorolom az olasz nyelvet, bele-belenézek a testvérem tanulmányaiba, ő közgazdaságtant tanul, valamint segítek az érettségijére készülő barátnőmnek. Továbbá fejlesztem konyhai tudásomat, a visszajelzések alapján jól készítem el az olasz ételeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik