Légiósok: „Ha Futács nem sérül meg, klubot váltott volna”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.22. 12:34
null
A sportigazgató szerint Futács Márkó távozott volna a Hajduktól, ha nem sérül meg (Fotó: hajduk.hr)
Mario Branco, a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hajduk Split sportigazgatója megszólalt Futács Márkó jövőjével kapcsolatban.

 

Mint ismert, a magyar válogatott támadó szerződése 2018 nyarán jár le a horvát klubnál. Futács Márkó augusztusban szenvedett súlyos térdsérülést – noha a Hajduk a hírek szerint mindenképp marasztalná a csatárt, a tárgyalások állítólag elakadtak, s egyelőre kérdés, hogy mi lesz Futács sorsa.

Mario Branco, a splitiek sportigazgatója hosszabb nyilatkozatot adott, amelyben kitért Futács jövőjére is.

„Ha Márkó nem sérül meg, akkor vélhetően nem maradt volna velünk – mondta el véleményét a szakember. – Játszhatott volna az Everton ellen, ráadásul a válogatottba is meghívót kapott, és mivel a szerződésében szerepelt egy erre vonatkozó záradék, úgy hiszem, hogy a nyáron távozott volna a Hajduktól.”

„Meglátjuk, hogy meghosszabbítja-e a megállapodását az egyesülettel. Hogy őszinte legyek, szeretném, ha velünk maradna – ameddig én itt vagyok, addig biztosan. Sokkal gyorsabban épült fel és térhetett vissza, mint ahogy azt előzetesen vártuk, azt gondolom, hogy Törökországban már ott lehet a csapattal és teljes értékű edzésmunkát végezhet. Hat hónappal a sérülése után akár már be is vetheti őt a vezetőedző. Számomra nem kérdés, hogy Futács vagy Hugo Almeida, én úgy vélem, egymás mellett is jól meglesznek.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik