FTC: Hajnal Tamás akár holnap aláírhatna, de nem kapkod

Vágólapra másolva!
2014.11.04. 09:58
null
Hajnal nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a Ferencvárosban<br />folytatja (Fotó: Szabó Miklós)
Hajnal Tamás, a Ferencvárossal készülő magyar válogatott labdarúgó egyelőre nem tud arról, hogy a zöld-fehérek szerződtetnék őt, és véletlenül sem szeretne olyan döntést hozni, amit később megbán.

A vérmesebb zöld-fehér drukkerek már legendás belső középpályás sort vizionálnak, a nyáron az Üllői útra hazatérő Gera Zoltán mellől hamarosan Hajnal Tamás osztogathatja a labdákat, aki annak idején a Ferencvárosban mutatkozott be az élvonalban… De valóban az 59-szeres válogatott középpályás lehet a Fradi újabb nagy igazolása?

„Egyelőre nem tudok semmi ilyesmiről – felelte Hajnal a Nemzeti Sport érdeklődésére. – Nincsen semmi különös velem, az elmúlt néhány napot itthon töltöttem, és megkérdeztem Thomas Doll vezetőedzőt, hogy ebben a rövid időszakban tréningezhetnék-e az együttessel… A Ferencvárosnál partnerek voltak, engedték, hogy a többiekkel együtt gyakoroljak, ám ennél több nem történt. Leginkább magánügyek intézése miatt jöttünk haza a feleségemmel.”

A 33 esztendős labdarúgó kedden még együtt tréningezik a zöld-fehérekkel, ám szerdán már ismét autóba pattan, hogy párjával meg se álljon Ingolstadtig. Hajnal szerint butaság lenne bármiféle hátsó szándékot keresni a ferencvárosi történetben, másodszor is hangsúlyozta: valóban csupán annyi történt, hogy nem akart ebben a néhány napban egyedül tréningezni. Pedig az irányító akár már holnap elkötelezhetné magát egy klubhoz, szabadon igazolható labdarúgóként adott esetben a hétvégi bajnokin is pályára léphetne.

„Folyamatosan vannak megkeresések, különböző országokból kapok ajánlatokat, nem titkolom, akár már holnap aláírhatnék egy-két egyesülethez, de eddig még nem tettem… Nem szeretnék kapkodni, egyelőre az ajánlatok között nem volt olyan, amit hosszú távon el tudtam volna képzelni. Így nem is mondtam egyikre sem igent… Még véletlenül sem szeretnék olyan döntést hozni, amit később megbánok. Inkább türelmesebb vagyok, és megvárom a lehető legjobb pillanatot. Hogy az utam aztán hazafelé vagy egy teljesen új országba visz, egyelőre nem tudnám megmondani.”

Hajnal elismerte, nem zárja ki annak a lehetőségét sem, hogy végül januárban mégis idehaza – mondjuk a Ferencvárosban – köt ki.

„Meghallgatok minden ajánlatot, aztán meglátjuk. Ha odakerülök, mindent mérlegre téve hozom meg a döntésemet” – reagált a felvetésre a középpályás.

Ám a döntés januárnál előbb nem születik meg. A rutinos labdarúgó ezekben a hetekben még inkább arra koncentrál, hogy megtartsa fizikai állapotát, hogy az elmúlt hónapok csapat nélküli időszaka később ne látszódjon meg a teljesítményén.

„Sokat edzem odakint Ingolstadtban. Éppen ezért kértem idehaza is a Ferencváros vezetőit, hogy tréningezhessek a csapattal, nehogy kiessek a ritmusból. Odakint továbbra is a második csapat edzéseit látogatom, délutánonként külön edző is foglalkozik velem. Az erőállapotommal aligha lesz gond a következő szezonban. Arról nem is beszélve, hogy a második együttesnél is igen komoly szakmai munka folyik.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik