Németh, Vadócz: az NB I nem aktuális; Kádár: Wisla?

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2014.08.28. 16:52
null
Bogdán Ádám (balra) jó eséllyel marad Boltonban, Kádár Tamás viszont lehet, hogy csomagolhat – Krakkó felé veheti az irányt <br />(Fotó: NS-archív)
Az átigazolási határidő hétfői zárásához közeledve megélénkült a magyar átigazolási piac is. A CMG menedzseriroda például több játékos ügyében is előrehaladott tárgyalásokat folytat. Ezzel kapcsolatban érdeklődtünk az iroda igazgatójánál, Kövesdi Viktornál.  

 

HEFFLER TIBOR ÉS KÁDÁR TAMÁS ÜGYÉBEN IS FOLYNAK AZ EGYEZTETÉSEK

A Nemzeti Sport Online csütörtökön már több játékos lehetséges átigazolásáról is beszámolt, akinek az ügyeit a CMG menedzseriroda intézi, és aki klubot válthat a nyári átigazolási időszakban, illetve csapatot keres.

Közéjük tartozik Heffler Tibor, akinek lehetséges fehérvári szerződéséről már reggel beszámoltunk, míg a DVTK sportigazgatója, Árki Gábor arról beszélt megkeresésünkre, hogy Kádár Tamás iránt is van komolynak nevezhető érdeklődés.

„Tényleg megélénkült a piac, ami nagyon sokáig a szokottnál is csendesebb volt, és nemcsak itthon, hanem külföldön is. Heffler ügyében valóban közel állunk ahhoz, hogy véglegessé váljon a fehérvári szerződése a Videotonnal. Kádár Tamásnak van külföldi lehetősége, de élő szerződés köti a Diósgyőrhöz, ahol jól is érzi magát. Ha majd a DVTK azt mondja Tamásnak, hogy »mi megegyeztünk, most már rajtad és a menedzsereiden a sor«, akkor kezdődik a mi feladatunk, most erről még nincs szó” – reagált megkeresésünkre a CMG menedzserirodától Kövesdi Viktor.

A Nemzeti Sport Online először, már júniusban arról számolt be, hogy Lengyelországból van érdeklődés a diósgyőri védő iránt, ami továbbra is él – ezt a játékosügynök sem cáfolta. Ugyanakkor több országból is figyelemmel követik a diósgyőri védő teljesítményét (például a német másodosztályból is, de a lengyel vonal erősebbnek tűnik).

„Nem csak Lengyelországból van érdeklődés. Az igaz, hogy a több lehetőség közül van egy olyan klub, amelynek az érdeklődése már elérte a DVTK ingerküszöbét is, és kezd elmozdulni a konkrétumok felé az ügy. Meglátjuk, hogy az átigazolási időszakból hátralévő időben, hétfőig történik-e előrelépés” – fogalmazott Kövesdi.

Más, lengyelországi forrásból úgy tudjuk, Kádár ügyében már a játékos vételáráról egyezkedik a DVTK a 14-szeres bajnok Wisla Kraków-val.

KÉT KRISZTIÁN EGY CIPŐBEN

Hasonló cipőben jár Németh Krisztián és Vadócz Krisztián, ők szabadon igazolhatók, Magyarországon készülnek, az MTK-nál, illetve a Honvédnál, de külföldön képzelik el a folytatást.

„Németh Krisztiánnak több országból is van ajánlata, kérdéses, ezek közül elfogadjuk-e valamelyiket. Az NB I-es folytatás nem aktuális” – fogalmazott Kövesdi a legutóbb a holland Rodában szereplő csatárral kapcsolatban.

A héten görög forrásokban az is megjelent, hogy a Panathinaikosz lehet az egyik kérő, de erről a játékosügynök csak annyit mondott, őt is hívták ezzel kapcsolatban görög újságírók, ám konkrétumokról nem tud beszámolni, csak annyit mondhat, több országból jött megkeresés.

Akárcsak a dán Odensét elhagyó Vadócz ügyében: „Kispesten edz. Van több konkrét ajánlata is, de olyan még nem érkezett, amit szeretett volna elfogadni. Az ő esetében is külföldi folytatásban gondolkodunk.”

BOGDÁN ÁDÁM JÓ ESÉLLYEL MARAD BOLTONBAN

Az angol sajtó a nyáron többször is cikkezett a másodosztályú Bolton magyar kapusának, Bogdán Ádámnak a jövőjéről, akit még egy évig köt szerződés a klubjához.

„A szerződéshosszabbítás jelenleg nem téma. Ha a klub el akarja adni, akkor eladja, de az, hogy jövőre lejár a megállapodása, még nem jelenti azt, hogy nem számítanának rá. A klub menedzsere (Dougie Freedman – a szerk.) már közölte, hogy továbbra is első számú kapusként számol vele. Tehát jelenleg nincs napirenden a távozása, de a játékospiacon mindig történhetnek váratlan változások, ezért kategorikusan semmi sem zárható ki” – mondta a válogatott kapussal kapcsolatban Kövesdi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik