Horvátország: súlyos büntetést kapott Gyurcsó klubja

Vágólapra másolva!
2018.10.04. 17:47
Súlyos büntetést szabott ki a Hajduk Splitre a Horvát Labdarúgó-szövetség: a szombati, Dinamo Zagreb elleni nézőtéri rendbontás miatt (amelynek során a hazaiak magyar válogatott játékosát, Gyurcsó Ádámot is fejbe dobták) a soron következő négy bajnokit zárt kapuk mögött kell megrendeznie a Puljudban.

Múlt szombaton Gyurcsó Ádám csapata, a Hajduk Split hazai pályán 0–0-s döntetlent játszott a veretlenül éllovas Dinamo Zagrebbel, azonban a mérkőzést többször is meg kellett szakítani a nézők miatt. Gyurcsót a 92.- percben azért cserélték le, mert egy betondarabbal fejbe dobták.0–0-s döntetlent játszott a veretlenül éllovas Dinamo Zagrebbel, azonban a mérkőzést többször is meg kellett szakítani a nézők miatt. Gyurcsót a 92.- percben azért cserélték le, mert egy betondarabbal fejbe dobták.

„Az NK Hajduk következő négy bajnokiját vagy kupamérkőzését zárt kapuk mögött kell játszani” – döntött a fegyelmi bizottság. Indoklásában kiemelte, hogy a mérkőzést többször is meg kellett szakítani, és a szurkolók 45 fáklyát, kilenc füstbombát és 17 rakétát is használtak, és Gyurcsó is megsérült, ápolás után le is kellett cserélni.

A csapat a kupában legközelebb október 31-én, Sibenikben lép pályára, azaz jelen állás szerint négy bajnokira zárják be a Puljudot: október 7-én az Eszék, október 28-án a Rijeka, november 10-én az Inter Zapresic, november 24-én pedig a Slaven Belupo ellen nem mehetnek be nézők a létesítménybe.

A Hajduk másodedzőjét, az 55. percben kiállított Mario Carevicet az asszisztens és a negyedik játékvezetővel szembeni magatartása és káromkodása miatt egy hónapra eltiltották és 5000 kuna (210 ezer forint) pénzbüntetéssel sújtottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik