Gyepes: A válogatottban szeretnék játszani

Vágólapra másolva!
2010.09.21. 10:06
null
Gyepes (jobbra) a Cardiffból a válogatottba is visszaküzdené magát (Fotó: Action Images)
Gyepes Gábor a Wales Online-nak adott nyilatkozatában elmondta, még korántsem adta fel a reményt, hogy visszakerüljön a magyar válogatottba, és ennek érdekében mindenképpen szeretne rendszeres játéklehetőséget kapni a Cardiff Cityben. A magyar védő elárulta, hogy el tudja képzelni, mit érez Craig Bellamy, mivel hasonló helyzetben volt, amikor a Ferencvárosban futballozott.

Gyepes Gábor elmondta, szeretné visszaküzdeni magát a magyar labdarúgó-válogatottba, és bízik benne, hogy ha rendszeres játéklehetőséget kap klubjában, a Cardiff Cityben, akkor Egervári Sándor  is számol majd vele.

„Rendszeres játéklehetőségre van szükségem, hogy meggyőzzem az új szövetségi kapitányunkat, Egervári Sándort. Még szeretnék a nemzeti csapatban futballozni, ez nagyon fontos nekem. De ehhez az első lépés az, hogy rendszeresen játsszak a Cardiffban" – mondta Gyepes a Wales Online-nak.

A magyar védő a klubcsapatáról is beszélt: szerinte a kiegyensúlyozott teljesítmény lehet a sikerek kulcsa a Championshipben.

„Egyénileg és csapatszinten is stabilnak kell lennünk. Erős együttes a Cardiff, amelynek sokkal több válogatási lehetősége van, mint a legutóbbi szezonban. A negyvenhat bajnoki nagyon sok, ezért erősnek kell lennünk" – jelentette ki a hátvéd.

A Cardiff új igazolása, Chris Riggott egyelőre nem bevethető, de az októberi válogatott szünet után visszatér, és akkor Gyepesnek keményen meg kell majd dolgoznia a helyéért.

A magyar légiós egyébként a Cardiff nagy nyári szerzeményéről, a Manchester Citytől kölcsönbe érkező Craig Bellamyról is beszélt – tudja, mit érez rutinos csapattársa.

„Bellers érkezése nagy erősítést jelent a klubnak. Egy élvonalbeli szintű futballista, akinek rengeteg tapasztalata van és igazi vezéregyéniség. Emiatt még értékesebb. Az ellenfél játékosai félnek a képességeitől, s ez plusz motivációt jelent számunkra" – mondta Gyepes.

„Mindig győzni akar, és a szurkolóink is nagyon örülnek, hogy szülővárosának csapatában játszik. Valamelyest tudom, hogy mit érez Bellers, mivel én is játszottam szülővárosom népszerű klubjánál, a Ferencvárosnál. Fiatalkoromban mindig arról álmodoztam, hogy ennél a csapatnál szerepelhetek majd, úgyhogy el tudom képzelni, mit érez, amikor felveszi a Cardiff mezét" – tette hozzá a futballista.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik