Gladbach: öt meccsen figyelték Lovrencsicset és poznani társát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.11. 07:16
null
Teodorczyk és Lovrencsics összeszokott poznani párosa: jövőre, veled, a Mönchengladbachban? (Fotó: sport.interia.pl)
A német Bild mai kiadása arról számolt be, hogy a Lech Poznan utóbbi öt bajnokiját a felsőházi rájátszásban a helyszínen tekintette meg a Borussia Mönchengladbach labdarúgócsapatának megfigyelője, aki Lovrencsics Gergőre (25) és Lukasz Teodorczykra (23) volt kíváncsi.

 

Amint arról korábban már beszámoltunk: Lovrencsics neve már korábban felmerült a német együttesnél, amely vélhetően a nyáron távozó Patrick Herrmann (23 éves, 34 meccs, 6 gól és 9 assziszt a bajnokságban) pótlását akarja megoldani. Utóbbi egyelőre találgatásnak mondott minden olyan hírt, amelyben őt másik klubbal boronálják össze. Mint említette: szerződése szerint 2016-ig a Mönchengladbach játékosa.

Arról nem írt a Bild, hogy a német klub párban vinné el a két poznani játékost, vagy közülük csak az egyiket kívánja szerződtetni.

A másfél éve szerződtetett, háromszoros lengyel válogatott Teodorczyk klasszikus center, a szezonban 36 meccsen 23-szor volt eredményes, és volt még kilenc asszisztja. Értékét a transfermarkt.de 1.5 millió euróra teszi, poznani szerződése 2017-ig érvényes. Mivel lengyel, ráadásul poznani, a német sajtó máris Robert Lewandowski utódját látja benne, így a magának már nevet és elismertséget szerző – a nyáron a Bayern Münchenhez szerződő – honfitársnak köszönhetően picit helyzeti előnyt élvez Lovrencsiccsel szemben.

A négyszeres válogatott Lovrencsics értékét alacsonyabbra lövi be a transfermarkt.de (egymillió euró), ráadásul nemcsak a két szélen, hanem visszavont centerként is hatékonyan tud futballozni. Ez mellette szólhat, nemkülönben az, hogy az 10 millió euró körüli összegért eladni kívánt Herrmann is hasonló posztokon érzi otthon magát. A magyar légiós 41 szezonbeli mérkőzésén kilenc gólt szerzett, illetve volt tizenhárom gólpassza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik