Gázmilliók röpíthetik Gaál Miklós új csapatát

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2010.12.04. 14:41
null
Gaál Miklós (jobbra) négy szezon után intett búcsút az Amkarnak (Fotó: archív)
Gaál Miklós az elmúlt négy szezont az orosz élvonalbeli Amkar Permnél töltötte, ám lejárt a szerződése, és nem hosszabbított a klubbal. A ballábas védő az orosz élvonal újoncánál, a Gazprom által pénzelt Volga Nyizsnyij Novgorodnál folytatja pályafutását, ma írta alá két és fél éves szerződését. A 29 éves futballista légiósfigyelő sorozatunkban számolt be az átigazolásáról.

Gaál Miklós 2007-ben a horvát Hajduk Splittől szerződött Oroszországba Európa egyik legkeletibb városába, Permbe. Előtte játszott Portugáliában a Marítimónál, itthon pedig a PMFC-nél, a Haladásnál, Újpesten és Zalaegerszegen.   

A VOLGA NYIZSNYIJ NOVGOROD

A kék-fehér mezes csapatot 1998-ban alapították, és sohasem szerepelt még az orosz élvonalban. A csapat 2008-ban még a Volga-régió bajnokságában szerepelt az orosz harmadik ligában, majd feljutása után előbb a 4., aztán a 2. helyen végzett a másodosztályban. A feljutást november elején, a városi rivális Nyizsnyij Novgorod elleni döntetlennel harcolta ki a csapat, amelynek 37-szeres orosz válogatott edzője van Omari Tetradze személyében.

A két helyi csapat a 2018-as vb előtt ultramodern, 44 899 férőhelyes stadiont kap majd.

„Életem legjobb döntésének tartom, hogy elfogadtam az oroszok ajánlatát. Erős bajnokságban futballozhattam, és anyagilag is jól jártam azzal, hogy az Amkar Permhez szerződtem" – emlékezett vissza a kezdetekre a Nemzeti Sport Online kérdésére Gaál, aki már egy új csapatban készülhet a folytatásra.

„Éppen Novgorodban vagyok, ma írtam alá két és fél évre a következő szezon egyik újoncához, a Volga Nyizsnyij Novgorodhoz. Itt kiválóak a körülmények, remek ajánlatot kaptam, és a csapatnak nagyra törő tervei vannak. Hogy mást ne mondjak, a klub egyik főszponzora a Gazprom lesz" – fogalmazott Gaál, aki sokat töprengett azon, hogy visszatérjen-e Nyugat-Európába.

„Korábban Spanyolországból, most pedig Németországból érdeklődtek irántam, gondolkodtam a környezetváltáson, de úgy éreztem, nem biztos, hogy jól járnék, és a családomat sem kívántam kitenni ennek, azért sem, mert nemrég megszületett a kisfiam. Ismerem a nyelvet, és engem is ismernek már Oroszországban, tudják, mire vagyok képes, így nem jelenthet akkora nehézséget a beilleszkedés, mint egy teljesen új országban" – mondta a védő.

Gaál évekig alapembernek számított az Amkarnál, ám az előző idényben többször is sérült volt. Elmondta, hogy a szezon hajrájában combhajlítóizom-gyulladással bajlódott, és mivel tudta, hogy váltani fog, már nem is erőltette a visszatérést, de most már egészséges.

Az Erwin Koemannál a válogatott kerettagságig jutó futballistával a nemzeti csapatról is beszélgettünk. Gaál elmondta, olvasta Egervári Sándor néhány hete, a Nemzeti Sport Online-nak adott nyilatkozatát, melyben a kapitány kifejtette, a védő nagyon messze van, kiesik a látóköréből.

„Most erre mit mondhatnék? Nyizsnyij Novgorod egy kicsit közelebb van, Moszkvától 300 kilométerre, hátha ide egyszer el tud jönni a kapitány. Számomra még a kerettagság is nagyszerű érzés volt még Erwin Koeman idejében, és persze szeretnék egyszer bemutatkozni a nemzeti csapatban, de ez a mindenkori kapitány döntésén múlik, amit én minden esetben tiszteletben tartok" – nyilatkozta Gaál Miklós.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik